Upprörd!!

Är bara förnamnet. Jag blir fly förbannad faktiskt! Vart är fotbolls Sverige påväg? Jag har varit med om dumma, idiotiska och sinnessjuka saker i samband med fotbollen - nu får det fan i mig vara nog!

Vad är det för fel på folket? Sitter de hemma och runkar till "Green Street Hooligans" innan de går på match eller vad? Jag fattar inte. Varför? Varför gör dom såhär? Smälla raketer, vad är det? Hör det hemma på en fotbollsplan. Svar: Nej. Jag må skrika, hoppa och svära när jag är på match. Men jag skulle aldrig, aldrig göra något så dumt, speciellt inte när det faktiskt drabbar laget. Jag tänker på alla dessa spelare, tränare och dommare som befinner sig på och intill planen. Ska de inte känna sig säkra när de gör sina jobb? Helt ärligt, jag kan knappt skriva för att det bara kokar i mig.

Vart kommer allt ifrån? Varför denna ilska? Och vad tänkte personen som tog med sig de där raketerna egentligen. Tror inte han (eller hon, men troligtvis en han) skulle uppskatta att få en raket i örat på sitt jobb. Jag blev faktiskt ledsen när jag såg intervjun med dommaren, där han säger att det fortfarande piper i öronen. Tack för tinnitusen liksom!

Ska man inte kunna gå på fotboll längre? Jag skulle vilja kunna säga "A men typiskt AIK, jävla huliganer", men det är inte bara AIK. Jag har sett tendenser i Djurgårdsklacken också. Som sist vi var på Stockholms Stadion och hamnade intill DFG (Djurgårns fina grabbar) i klacken. De tänkte storma planen när Malmö gjorde mål. Tack och lov så gjorde de inte det! Men jag hörde en av snubbarna utanför hetsa på de andra att de skulle springa runt till andra sidan. Antagligen för att slåss med Malmö supportrarna. Idiotiskt!

Tänk den dagen man råkar hamna fel. Som den gången jag och lillebror var på match och någon slängde ner en glasflaska uppifrån ett fönster precis bakom oss. Varför?

Jag tycker inte heller att det är okej att stå och skrika "det står en hora på linjen" till en linjeman eller dommare. Vad får man ut av det? Ska han dömma om då eller? Jag kan gärna skrika vi hatar AIK eller vilket lag det än må vara. För det "hör till". Man gör så, hejar på sitt lag och "trycker ner" det andra. Men det betyder ju inte att man ska ta till fysiskt våld.

Det känns så fruktansvärt tråkigt. Jag som älskar att stå i klacken. Jag älskar att sjunga och skrika tills rösten spricker. Men det är inte kul när det kommer stora rökmoln så man knapt kan andas. Så blev det ju på premiärmatchen mot AIK. Vet inte vad det var för slaks rökbomber de tände i Djurgårdsklacken. Illa var det iallafall!

De spånar ju på vad de kan göra för att kunna porta dessa människor, som match efter match förstör för alla andra. Jag har några idéer. Gör som på casinot, ta leg och en bild på alla som går in på arenan, ha övervakningskameror, ta fingeravtryck, dna - eller vad fan som helst. Detta måste få ett stopp. Och när de fått tag på någon som gjort orätt sätt en fotboja på honom (kan även vara en hon, men troligtvis inte) som piper och tjuter nästa gång han försöker komma in på en match.

Det är liksom inte fotboll det handlar om längre, det är kriminalitet! Sätt dit dom jävlarna.

Over and out - en jävligt frustrerad Järnkamin




INTE OK!!!

Kommentarer
Postat av: annica

men shit! Jag trodde inte det var såhär du menade det. Jag trodde det var någon som "firat" ett mål och skjutit raketer av lycka! Ja nu fattar jag verkligen att du är upprörd! Herregud!!

2011-04-29 @ 00:29:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0