Cool

Ojojoj... Får jag ta på mig själv? Ja det får jag. Jag har nämligen införskaffat så coola grejer. Hade inte alls några planer på att shoppa idag. Jag skulle in till stan för ett seminarium för studier utomlands. Har lite planer på Australien, men det blir nästa år i så fall. Har ju som ni inte vet, men snart berättar jag, lite andra planer för det här året. ;o)



Hur som, jag hade lite tid att döda inne i stan innan det började. Ett par gummistövlar har jag länge tänkt på att införskaffa, så det skulle jag titta på. Ur & Penn har rea på klockor, och det kan man ju aldrig få för mycket av. Jag som är så punktlig (det vet min familj *host host*). Jag blev helt kär i en klocka jag såg och 10 minuter senare blev den min! Det slank även med ett halsband. ;o) Det var rea på dem med. Efter Ur & Penn så gled jag vidare till H&M där blev jag nio linnen rikare. Behövde faktiskt linnen, kanske inte nio men ändå. Det var på Din Sko jag hittade mina stövlar. Leopardmönstrade. ;o)



Hann även med en sväng på Indiska där vet jag inte riktigt vad som hände. Köpte mig ett par sebramönstrade solglasögon. Coolt, tänkte jag. På festival är dom ju klockrena. Nu har ju inte jag någon festival inbokad i sommar, men man vet aldrig. Vet inte om jag kommer att använda dem till vardags. Om inte så är inte 60 kronor så mycket att grubbla över. Vid kassan lyckades jag rycka till mig en påse med lösthe också. Det kan man ju aldrig få för mycket av. ;o)

Too cool to be true. =oP

Fobi

Jag har en del fobier som många vet. Fåglar, vatten och fötter är väl de främsta. Man får absolut inte röra mina fötter och jag skulle aldrig röra vid någon annans. Det är äckligt! Var hälst inte barfota i närheten av mig och om du nu skulle vara det, så se för fan till att tånaglarna årminstone är klippta. Jag ryser till om någon råkar snudda mina fötter eller råkar sätta sina fötter på mig. Känner ett smått obehag av att bara ha någons fötter lite för nära.

Det jag ville komma fram till är att jag jobbar med min fotfobi. Ofrivilligt men ändå. När man arbetar på förskola så kan man helt enkelt inte undvika fötter. Barn har ju också fötter (newsflash), de blöter ner sig, strumpor åker av och på, väldigt fort på om de är i min närhet. Barn sitter i ens knä med tillhörande fötter. Och det värsta av allt. Barn rör, pillar, petar och pekar. Väldigt mycket!
Eftersom jag gillar tåstrumpor så för jag skylla mig själv. Barnen verkar inte vara så vana vid tåstrumpor. Så när fröken Moa kommer med tåstrumpor till jobbet så rör, pillar och petar barnen.

Idag hade jag på mig ett par jandals-strumpor. Alltså strumpor som är som en tumvante. Stortån för sig och resten tillsammans. När jag sitter och läser med en unge i knät känner jag först hur barnet tittar på mina fötter. Lite obehögligt var det, eftersom jag vet att när som helst kan det hända något fruktansvärt. OCH det gör det. Jag känner hur ungen grabbar tag, med hela sin hand, runtom min stortå! Panik! Jag var dock cool-lugn. Andas in andas ut - ta bort handen. Jag tycker jag skötte det rätt bra faktiskt. Imorgon kanske jag går barfota. Nej usch, hemska tanke. Det skulle jag väl aldrig göra. Eller?



geblod.nu

Har precis skickat en intresseanmälan för att få ge blod. Känner mig redan nu svimfärdig. Jag har egentligen inget problem med nålar och sprutor och så, men just blod känns lite äckligt. Men det är ju viktigt. Kan mitt blod rädda någon annan så är det bara att bita ihop. Jag bara gört!

Gört du med!
http://www.geblod.nu/main.aspx?PageId=1


Jag blir gaaalen

"Man kan inte bli nåt man redan är", brukar min mamma säga. Jag blir galnare då, om jag säger så. Grannarna har borrat i flera dagar. Okej två då kanske, men det är så fruktansvärt irriterande. Visst har jag förståelse för att man måste borra ibland. Fast det gör det ju tyvärr inte mindre irriterande. De gör det inte på några "opassande" tider heller. Som på morgonen eller sent på kvällen. Ändå, sjukt irriterande. Vad är det de borrar upp? Man hör även på borrljudet att det inte går särskilt bra. Ännu mer irriterande. Så hamrar de lite där emellan också. Irri!


Tvättstugan

Vilket helvete tvättstugan är alltså. När man väl lyckats fått en tid så är såklart torktummlaren sönder. Jag blir så less! Jag som skulle tvätta min jacka. Men icke. Det får väl bli till nästa vinter istället. Nästa lediga tid är på lördag. Vem fan tvättar på en lördag?! Nej, precis, ingen. Därför finns det tid då. Suck! Och man kan ju inte tvätta all tvätt heller eftersom inte allt får plats i torkskåpet. Jag la i två maskiner, så blev jag av med toppen på tvättkorgen. Så nu har jag bara en full tvättkorg (utan topp) att tvätta. Dubbel suck! Anledningen till att tumlaren är paj är för att den började brinna idag. Så det luktar ju bränt i hela tvättstugan också. Luktar det så om mina kläder sen när jag är klar där nere kastar jag ut skiten. Jag antar att det är nån jävel som inte tagit bort luddet! Ojoj... Jag låter som en sur tvättstugetant. Känner mig som en också. Så ja, jag antar väl att jag är det då.

Snart kommer Jessica hit och då blir det Zumba av. Känner dock inte alls för det. Är både trött och har ont i huvudet. Tror dock att det går över när hon kommer. Vägrar ställa in! Nu jävlar ska vi bli fit! ;o)

Bästa barnen!

Jag är världens stoltaste moster. När jag är med min systers barn så känner jag att jag skulle kunna ha ett helt fotbollslag, om det fanns garanti för att de skulle bli precis som dom. Nu finns ju tyvärr inte den garantin, och med tanke på hur jag var som barn, och är nu med, så är nog risken ganska stor att jag skulle få vildar. Så det blir inget!

Jag blir nästan tårögd över hur fina de är. Gotte, stackars lillen mådde inte alls bra idag och ändå är han så lätt att ha att göra med. Bara man sjunger och skojar lite med honom så skrattar han. Världens goaste bejbis. När jag kollar på Albin så smälter jag, han är ju så söt bara att se på (ja det är dom ju alla, men nu berättar jag om Abbe här) och när han säger moster på det där gulliga sättet så smälter jag. "Moster får jag kolla på tv?" – Ja! De får du, ta en godisbit också. Haha... Nejdå så lättsmält är jag inte. Men han är så söt och så hjälpsam. Allt man ber honom om gör han! Och Emmie är världens bästa storasyster (näst efter min då förstås). Hon tar så bra hand om Gotte, och Abbe med, men mest Gottfrid. Hon har blivit så stor och jätte bra på piano har hon blivit. Jag blev superstolt när jag hjälpte henne med läxan också, hon är så duktig.

Alla är de mina ögonstenar och jag älskar dom av hela mitt hjärta och mer där till. De är så fina på alla sätt och vis! Jag blir verkligen glad och mår så bra av att vara med dem. Sen är det även kul att få hoppa in och hjälpa till. Känns bra när man känner sig behövd.

Har även fått lite andra glada nyheter idag! De håller jag dock för mig själv, tills jag vet lite mer. ;o)

Puss på er finingar!

Ny avdelning

Imorgon börjar jag på en annan avdelning på förskolan. Känns lite konstigt att jag inte kommer träffa "mina trollungar" imorgon. Istället kommer jag hänga med yngre barn som förmodligen kommer vara jätte blyga för mig. Kommer med all säkerhet inte få några kramar imorgon. =o( Men jag får ju jobba med min systeryster iallafall, det ska bli jätte roligt! Kanske hon ger mig en kram. ;o)

Efter jobbet ska jag leka mamma. Haha... Ne men jag ska ta hand om systerysters barn. Moster Moa ska hämta Fridde på hans förskola och Abbe i hans förskoleklass(?). Emmie tar sig ju hem själv. Sen blir det till att laga mat, leka och natta.

Nu är det väl egentligen dags att natta mig själv. Ska lägga mig ner i sängen och invänta John Blund. Eller så slår jag igång en film och låter ögonlocken falla när det är dags.

Fettisdagen

Och nog känner jag mig fet alltid. Nej, kanske inte fet, men tjock. Fast tjockissöndag är nästan värre. Då proppar man ju i sig allt vad man kommer över. Tänka sig att jag och Angelica har gjort det till en grej att ligga och käka popcorn och godis i sängen, innan vi somnar! Mysigt men ohälsosamt. Hur som. Det jag ville berätta var att min kära far bjöd in mig och systeryster + barn hem till honom idag. Egentligen hade han väl tänkt att vi skulle fika bara. Han känner ju mig ganska väl min far, så då sa han: "Men du vill väl ha käk också?". ATT jag vill! Så då blev det först tacos och sen kaffe med semla. GOTT! Mamma var så fiffig och bjöd in sig också. Jag är helt sjukt imponerad av pappsen som hade bakat semlorna själv! Till och med mandelmassan i mitten!! Dom var helt galet goda. Nu har jag dock lite dåligt samvete… Det får nog bli lite Zumba i min ensamhet.


Semla (inte den min pappa gjort)


Juste eftersom det är den internationella kvinnodagen idag så hjälpte vi inte till ett dugg. Pappa fick göra allt. Laga, servera, plocka bort. ;o)


Girl Power! ;o)

Tiden går fort när man har roligt

Den här veckan är sista veckan för mig med mina busungar på förskolan. Det känns lite hårt faktiskt. Okej jag ljög, det känns fruktansvärt! Tänk att det bara är fyra dagar kvar med dessa små charmtroll. De som skänker mig så mycket lycka, skratt och glädje. Visst det finns dagar jag velat slita håret av mig i ren ilska. Men det glöms bort i slutet av dagen när man får den där värmande kramen innan man går hem. Åh vad jag kommer att sakna mina busfrön! Visst jag kommer säkert få plats på en annan avdelning, men det blir inte alls samma sak. Det vet jag säkert. Det är en väääldigt speciell grupp vi har på min avdelning. <3


RSS 2.0