Unreal

Det känns så overkligt att se filmklippen ifrån Christchurch. Känns som det är taget ut en actionfilm. För mindre än ett år sedan vandrade jag på de där gatorna, stod där på torget och tittade på katedralen. Och nu är den i bitar. Det känns så olustigt att se hur den bara faller isär. Jag vet inte hur många filmklipp jag kollat på nu och bara gråtit men jag kan inte sluta. För innerst inne så hoppas man på att det ska komma en sluttext. Jag vill inte att det ska vara på riktigt!

Skickade ett mail till min hostmum det första jag gjorde när jag fick höra nyheten. Hon har ju hennes föräldrar och syster med familj i Chch. Tack och lov var de ok! Men vad jag förstod det som så hade de varit tvugna att lämna sitt hus. Usch, riktigt hemskt tycker jag att det är. Alla mina tankar går ut till folket i Chch! <3

26 jordsnurr!

Still going strong. Närmare 30 än 20 numera, det är okey. Igår glömde jag bort att jag fyller år idag. När min roome fråga om jag skulle göra något speciellt på min dag förstod jag först inte vad hon menade, fast då kom jag ju på att jag fyller år. Och i morse när mamma ringde och gratta hade jag glömt av det igen. Haha! Det blir nog bra det här.



Nikon

Min kamera är trasig! Jag vill gråta. Det är typ min näst käraste ägodel. Och nu är den sönder! Buuhuuhuu… Måste se över min ekonomi och se om det finns rum för ett nytt inköp. Oh well... tills dess blir det bara gamla bilder. =0/


What to do?

Vad ska jag göra?! Jag vaknar varje morgon och tänker på Nya Zeeland. Eller ja, de två mornar jag vaknat sedan min hostmum skickade mailet. En kul grej jag kom att tänka på när jag tänkte är att jag tänker på engelska när jag tänker på NZ. Mycket tänkande där!

Nu tänkte jag iallafall åka till jobbet en sväng. Sen blir det ditt att storbaka idag. Ska ju ha kalas imorgon. =o)


view from Niels' bach.

Varm i hjärtat

Min hostmum skickade bilder på barnen till min mail. Hon frågade även om inte jag ville komma tillbaka till dom. Ja, ja, ja, utbrast mitt hjärta! Jag kan inte beskriva hur jag känner när jag tänker på NZ. Tror man kan likna det lite med känslan man har när man är kär, var dock väldigt länge sen jag var det så vet inte säkert. När jag tänker mig själv där, promenderandes upp för Ethel street, så pirrar det i kroppen. Jag skulle kunna åka tillbaka i morgon om det var så. Men samtidigt känner jag att jag vill göra något nytt. Vill pröva nya utmaningar och se andra delar av världen. Kommer dock aldrig komma ifrån känslan av att NZ är mitt andra hem. Jag hittar bättre i Auckland än i Stockholm. Jag saknar människorna där, caféerna i Kingsland, mina och Rias fikastunder, de galna nätterna i Aucklands natt, gymmet, att kunna promenera upp till Foodtown i spöregnet mitt i natten - bara för att köpa crackers och baby spinach och feta dip.

Mest av allt så saknar jag förstås min andra familj! Jag blir tårög bara av att tänka på barnen! Tänk att få krama om dem, sjunga med dem i bilen, åka till Zoo - bara för att få tjata på dem om att vi ska gå och kolla på djuren istället för att leka på draken, muta dem med glass (funkar alltid). Jag kan till och med sakna att hänga tvätt ute på verandan, jag saknar att plocka färska örter ifrån trädgården till matlagningen. Skulle kunna sälja mitt lillfinger för att stå i köket och rulla köttbullar med Max. Att få höra Frankie säga "But Moa…" är värt ett ringfinger. Ja, när jag tänker efter så saknar jag allt med Nya Zeeland! Precis allt, även de jobbiga dagarna, när jag bara vill falla ihop och sova. Att efter en lång arbetsdag få komma in till mitt lilla Kino och bara ha me-time. New Zealand in my heart for ever!

Hjälp, i mina tankar är jag redan där igen. Vet inte hur det här kommer att sluta. Jag känner ju att jag har ett liv där också. Har ju faktiskt några kiwi vänner plus svenska vänner som flyttat dit. Åh, vad ska jag göra?



Sisters' night out

Middag på O'learys i Kista







Bowling på O'learys Kista-centrum














T-Centralen










Tack mina älskade systrar för en fantastiskt bra kväll! <3<3<3


Myspys

Helgen har varit toppen! I fredags var jag ut med mina systrar. Middag och bowling på O'learys i Kista (bilder kommer senare). Vi avslutade kvällen med ett glas vin på Skybar. Lina och Elin var inte så impade. Tror nästan att höjdpunkten för kvällen var på T-centralen vi skrattade så tårarna sprutade.

Lördagen och söndagen spenderade jag hos Camilla ute på landet. Vi har haft det så himla mysigt, även fast jag var tvungen att kolla på melodifestivalen(!). I lördags var vi ut och tog en promenad på Valloxen. Det var inte plogat så det blev en väldigt kort promenad. Senare blev det en liten ridtur, så mysigt att pulsa i djupsnon i skogen. Idag vaknade jag upp ensam i huset, bortsätt ifrån alla djur då. Jag och Omega låg och drog os ett tag på soffan. Efter en stunds övervägande, med huvudvärk och snor i näsan, tog vi oss ut i stallet. Jag mockade, mata hästarna, fyllde på vatten och skottade trappen upp till stallet. Det var riktigt skönt att bara pyssla ute i solen.

På kvällen åkte vi över till Anja och Esa. Camilla och Esa mekade bil medan jag och Anja satt inne och drack the och åt peparkakor. Trevligt, trevligt. Sen tog jag Tommys bil och körde den till honom o h han skjutsade mig till Märsta innan han åkte på bandyträning.

En väldigt bra helg har det varit vill jag lova. Och min kille Brolle gick ju vidare i melodifestivalen också. ;o)




















































Vardagslyx

Har haft en så himla bra dag!

Jobbet: Började med att jag kom 45 minuter för tidigt. Gjorde absolut ingenting, jag hakade på min kollega till frukosten och hjälpte till att duka fram. Sedan tog vi emot barnen och åt frukost med dem. Jag åt dagisgröt! 1. man får säga dagis i det här sammanhanget, för när jag gick på förskola så hette det dagis. 2. vet ni vad dagisgröt är? 3. det är mannagrynsgröt, något som jag förknippar med min dagistid. 4. det är mycket gott!

Vill ni veta vad jag gjort på mitt jobb idag? Förmiddagen spenderades på gården, det innebar mycket lek i snön och spring. Sen samling med sång och till lunch. Efter lunchen hade jag rast. Det känns så konstigt att bara sitta still och inte göra någonting i 30 minuter, men ack så skönt. Efter det var det ut på gården igen, mera spring och lek. Sen inomhusaktiviteter. Vi lekte hårsalong! Min favorit. Jag som älskar att bli pillad i håret! Vi la även diverse pussel och hade mellanmål. Vad ska man säga? Livet på förskolan är härligt. Klart att barn kan vara bråkigt, men det väger lixom upp med allt det bra.

Efter jobbet åkte jag hem till pappsen. Vi åt en helt sjukt god älggryta som pappa lagat och så blev det semla och kaffe på det. Gott! Jag dog en stund på soffan, skönt!

Nu ligger jag i sängen. Konstigt tänker ni. Ja lite konstigt är det med tanke på att klockan inte ens är 23. Jag brukar ju sällan vara i säng innan midnatt. Kan säga att dagarna på förskolan tar ut sin rätt, jag är jätte trött om kvällarna. I både kropp och själ. Jag avslutade denna dag med aloeveralyx. Har köpt massa ansiktsprodukter som gör min hy lycklig. =o)

Nu ska jag lägga mig på spikmattan och läsa lite i min bok om drömmar tror jag. Eller bara lägga mig på spikmattan och låta John Blund göra sitt.

Godnatt mina kära!

Hey Kids!

Första dagen på nya jobbet. Barnen ÄLSKAR mig! ;o) Fick knappt gå hem nu när jag slutade. För övrigt väldigt soft arbetstid idag. 7.15-13. Jag hade nästan glömt bort hur roliga barn kan vara. Dom säger så roliga saker! Känns så kul att jag faktiskt redan nu längtar tillbaka till jobbet. =o)

RSS 2.0