Tsunami

Om nyheterna nått Sverige så vet ni att det varit en tsunami på Amerikanska Samoa den här morgonen. Inga svenskar i katastrofen, så jag tvivlar på det. På Nya Zeeland har det varit tsunamivarning. Nyhets uppdateringar  och folk som bor nära vattnet förflyttade sig upp på högre höjder. Tsunamin slog till, med en våg på 1 meter, så inget ovanligt här på NZ. Om det var någon som var rädd att det hänt mig någonting, ville jag bara säga att jag lever. =oP

Syskonkärlek

Nickys syster är på besök ifrån syd ön. När jag ser dem tillsammans så kommer jag att tänka på mina systrar och hur mycket jag saknar dem. Min lillebror också förståss, men det var inte det jag skulle skriva om nu. Nicky, Gordgie (som systern heter, har ingen aning om hur det stavas) och Mark var ut ikväll och jag satt barnvakt. När de kom hem hörde jag hur N och G fnittrade ute i hallen. Mark hade redan kommit in och satt sig i soffan. Tidigare under kvällen hade han rakat av Max hår. Max hade jätte fint, tjockt och lockigt hår - som lössen tyvärr älskade. Det var hans nyrakade frisyr som antie G skarattade åt. De kom in i storarummet och Nicky sa någonting, och G sa någonting i stil med. "He was cute befor." Och vi alla började skratta.
Att se deras jargong, hur de tittade på varandra och fnittrade. De fick mig att tänka på hur speciella band jag faktiskt har med mina syskon. Det finns vissa saker som jag gör och säger som bara de förstår.

För att vara helt ärlig tänker jag inte ofta på hemma. Jag har inte haft hemlängtan sedan jag kom hit och det är sällan jag saknar någonting hemifrån. Men så kommer dessa stunder som får en att tänka på vissa saker och då känner man verkligen hur man saknar er där hemma. Tittade på ett videoklipp jag har i min svenska mobil här om kvällen. Det är med Elin och Tim som ligger i min säng och bara hänger. Elin läste min almanacka och Tim min arabiska bok. Och som vi skrattade, det är sådanna speciella och betydelsefulla stunder jag kan sakna. Saknar min storssysters busfulla léende med den där glimten i ögat som bara hon har. Saknar min lillasysters röst, när hon säger "men Moa", på det där speciella sättet, som när jag till exempel retar henne. Saknar min lillebrors stora fina ögon, när han tittar på det där förvånade sättet, när han samtidigt höjer lite på ögonbrynen. Oftast den minen han använder när han gjort något han inte borde gjort.


Ja än en gång sitter jag här med tårar i ögonen. Det hjälpte ju inte direkt att den första låten som kom när jag slog igång itunes var Calefornia med Phantom Planet. Det ÄR jag och Elin. Våra O.C race i mitt rum. Många fina stunder har jag haft med er mina älskade syskon. Och fler blir det när jag kommer hem igen.

All min kärlek till Lina, Elin och Tim. Jag älskar och saknar er. <3



Seven Ages of Rock

Ja, man skulle varit med förr. Kollade på dokumentären Seven Ages of Rock, bra skit. Att man inte levde på 60-talet alltså. Tänk att få vara med ifrån början då rocken kom till! Denna kväll har jag ängnat åt att sitta och yla i mitt kino till gammal skön hederlig rock. Även tankat ner en del gamla godingar.

Slänger in en video med The Animals. La precis märke till att sångaren är lite lik min pappa faktiskt, när han var yngre. Cool!


Parrot

Känner mig som en upprepande papegoja idag, eller en skiva med hack i. Idag är ingen bra dag. Vaknade i natt av att jag inte kunde andas, täppt i näsan och hade ont i halsen. Jodå, jag är förkyld, IGEN! Världens jävla huvudvärk hade jag i morse. Ville verkligen inte gå upp, men klockan 7 var barnen på benen i vanlig ordning. Tack och lov la de sig i min säng och myste ett tag istället för att springa runt. Sedan lekte de lite i sängen medans jag znoosade vidare. Efter ett tag ledsnade de på det. "Moa, we gonna go and watch kids tv?!" Efter en stund var jag ju tvungen att gå upp. Barnen måste ju ha frukost.

Nu är grannpojkarna här och leker. Jag tvingade ut barne, pallar fan inte ha dem rännande omkring innomhus. Men jag har bara behövs skällt på dem två gånger idag (alla barn alltså och inte bara grannpojkarna) fast har å andra sidan sagt till dem typ 20. Hur svårt kan det vara att stänga en dörrjävel efter sig?!!

Jag har funderat på det här med barn. Har aldrig känt att jag vill ha barn. Nu har jag prövat på hur det är att ha dem helt själv i två dagar. Jag skulle lätt klara det, det tvivlar jag inte på längre. Förut tänkte jag att jag skulle bli världens, eller iallafall Sveriges, sämsta mamma. Nu tror jag faktiskt att jag skulle bli en av de bättre. Men jag vill helt enkelt inte. Tycker barn är jätte härliga och så, men känner att jag skulle gå misste om så mycket annat jag vill göra här i livet. Och tänk om man skulle få en jobbig unge, tänk om man skulle få en mig liksom. Jag var ett monster när jag var liten. Tänker alltid på det när jag är med Max och Frankie. En del saker de gör känner jag igen mig själv så mycket i. Som igår när vi skulle med bussen och Max tog typ 10 minuter på sig att sätta på strumporna. Och sen klagade han på att de va obekväma. Jag var så frustrerad och irriterad. Till sist hjälpte jag honom och vi hann faktiskt med bussen. När jag tänker på det är det ju faktiskt ett under att min mamma inte är helt gråhårig, psykiskt instabil eller ett nervvrak. Som hon har fått tjata på mig!

Mammor är fantastiska varelser. Pappor också för den delen, men det var inte det jag pratade om nu. Tänk allt de lyckas med, vilket tålamod de har och så mycket kärlek. Och lyckos mig som fick den bästa mamman av dem alla! =o)

Rock kids

Idag när Frankie och Max valde musik ifrån min dator stod jag nästan med hakan nere i backen. Jag vet inte hur många gånger i rad Frankie ville lyssna på Kryptonite med Three doors down. Jag sa ifrån efter den tredje. Visst det är en av mina favoritlåtar men tre gånger i rad kan bli för mycket även för mig. Kom och tänka på, när jag stod där ute och hängde tvätt medans barnen rockade inne i köket, hur jag tvingade min lillasyster att lära sig texten till den låten. Nu kan hon den. *stolt* Har dock inte proppat på Frankie den, hon har valt den helt själv. *ännu mer stolt* Visst har den väl på någon skiva i bilen, men fortfarande hennes val att lyssna på den. Max har jag lixom aldrig fått något grepp om vad han gillar för musik. Med Frankie var det ju Lady Gaga och massa trams i bilen, tills jag ledde in henne på rätt väg. Max har väl börjat säga mer nu vad han vill höra, han gillar bland annat Devil's dance floor med Flogging Molly. Men idag höll jag på att trilla ner ifrån verandan när han också flera gånger i rad valde Home med Three days grace. Jag har ALDRIG spelat den för honom. Han hörde den för första gången idag och fell in love antar jag. Jag undrar om deras föräldrar kommer bli lika nöjda när de får reda på vad för slags musik deras barn numera lyssnar på.

Efter jag hängt klart tvätten joinade jag kidsens rock konsert inne i köket/vardagsrummet. F spelade gitarr, M trubbor och jag fick vara sångare. Jävla vad vi headbangade och hoppade omkring. I love it! Denna dag har för övrigt varit helt fantastisk och barnen har varit helt underbara. Vi tog bussen vid 10 tiden ner till stan och mötte upp med några andra au pairer och Jaimee. Gick och spelade i en spelhall. Max var helt lyrisk. "Moa, why did you take us here?", frågade han mig. "Why you wondering?" "I don't know it's so much fun. This is better than having a friend over." Ibland gör man rätt, ibland gör man fel, ibland gör man så jävla rätt fast ändå fel. Haha! Kidsen älskade det, tror dock inte deras föräldrar uppskattar att jag tog dem dit. Efter allt spelande blev det lunch, barnen åt sushi, yack! Själv åt jag kebab som den sanna arab wannabe'n jag är. Haha!

Efter lunchen blev det lite shopping. Kan inte fatta hur tålmodiga "mina" barn är. Det gick runt där i butiken och klagade bara kanske två gånger att de ville gå. Sedan kom de på någon lek där de kröp in och ut ur omklädningsrummen. Efter jag hittat ett par gröna jeans, tokigt jag vet, men jag gillar, kände jag att det var dags att börja röra på sig kanske. De andra au pairerna var också helt imponerade över hur väl barnen skötte sig. Jag stod där och log som en stolt mamma. "Ja, mina barn är så duktiga sååå!" *fetaste léendet ever*

Väl hemma var jag och Frankie tvungna att ta en power nap. Jag hade ju ändå varit uppe sedan 5. Vi lade oss på soffan, Max joinade oss en liten stund. När vi låg där i en hög alla tre så tänkte jag det. "Faaan vad lyckligt lottad jag är som är här och får vara en del av dessa fantastiska barns liv." En kort stund efter somnade jag. Vaknade till när Max hade bestämt sig för att han napat färdigt. Typ 7 ton grus i ögonen känsla och 3 ton damm i halsen, hade jag ingen lust att gå upp. Fort som fan langade jag fram min mobil. "Look here Max what a cool game I have on my phone. It's a snake. You wanna play?" KLART han ville. Thank Nokia for Snake!

Efter middagen, som för övrigt var as god, blev det movie night. Lejon kungen. För en gångs skull fick jag välja! Annars hade det självklart blivit Star Wars eller Transformers. Nej tack! Sjukt länge sen jag såg Simba och gänget och har aldrig innan sett filmen på engelska. Men vad blödig jag blivit! Förut grinade jag bara när pappan dog. Eller de två gånger jag sett det, har hoppat förbi det kappitlet alla andra gånger. Nu satt jag och var känslomässigt berörd mest hela filmen, fick tillochmed en tår som rann ner för kinden vid ett tillfälle. Inte när pappan dog, det hoppade vi över. Tur att sångerna var på engelska så jag inte kunde sjunga med, hade blivit lite väl patetiskt då.

Tänk om alla dagar var som denna, då hade jag svävat omkring på gröna eller blå (absolut INTE rosa) moln jämt. Men jag tror att man måste ha det lite (ibland väldigt) tufft ibland för att uppskatta dagar som denna så fantastiskt mycket. Idag har verkligen varit en tip top dag med tio guldstjärnor i kanten. Hoppas på en toppen dag imorgon också men det är inget jag räknar med. Blir det sol, blir det zoo, blir det bra!

Tack och godnatt!

Socialisera

Idag har varit en väldigt intensiv och rolig dag. Fullt upp non stop! På förmiddagen hade jag möte med Jaimee på ett café, det var väldigt trevligt. Efter jag plockat upp Frankie åkte vi hem till en av hennes fröknar (som även har sin dotter i samma dagisgrupp) och hade lunch där. Det var jag och två andra mammor och en nanny (alla med barn i samma grupp som F på kindy) som var ditbjudna. Det var riktigt trevligt faktiskt. Efter att varit där hela eftermiddagen åkte vi och plockade upp Max i skolan och vidare till nästa äventyr. Playdate hemma hos Sara med Ella och Katlin. Vi har pratat om det så länge nu, kul att det äntligen blev av. Barnen lekte så bra ihop och man kunde verkligen se hur glad Frankie var. Som hon har pratat om att leka med Ella. Timmarna gick fort och vi susade därifrån vid 18 tiden, förbi Fish and chips haket på Great north rd och sedan vidare hem. I brevlådan låg ett paket till mig. Ny folder ifrån Au Pair link att fylla i. Gillar den nya bättre, enklare att fylla i, så det har jag pysslat med nu på kvällen. Mark var hemma vid 19.45 tiden och knatade iväg och köpte glass till oss. Ett helt perfect avslut på en helt underbar dag.

Imorgon blir det nog tyvärr mindre underbart, jag börjar 5.30 på morgonen. Det är nog det tidigaste jag börjat jobba någonsin. Bara bita ihop och tänka framåt. Nästa vecka börjar ett två veckor långt lov, andra veckan är jag ledig. Då ska jag och Jossan ut på nya äventyr! Det ska jag fokusera på hela dagen imorgon när det känns som huvudet ska sprängas och ögonen ploppa ut.

Tror nog att det är dags för sängen nu. Godnatt folket.

Morgonstund

Har faan inte guld i mund.

Idag gick jag upp klockan fem. Kan ni förstå, klockan FEM. Det är liksom innan jag ens gått och lagt mig. Mark lämnade hemmet klockan sex, så det var då jag började jobba idag. Inte nog med att det var kallt och mörkt när jag gick upp, det var minst 43 fåglar som höll på att kvittra och ha sig. Jag förstår mig inte på det där att det skulle vara mysigt och vackert med fågelkvitter. Ett jävla oljur är vad det är.

Det är egentligen bra när jag går upp tidigt på mornarna. Jag hinner så mycket mer. Vet inte varför det är så, men jag snoozar aldrig, jag hinner duscha och sminka mig. Tror det är för att man tänker att man måste gå och lägga sig tidigt på kvällen, så jag sover egentligen mer när jag går upp tidigt på morgonen. Konstigt va? Som i natt sov jag sex timmar, annars brukar jag sova i snitt fem.

Jag är faktist inte ens speciellt trött idag. Fast jag var iförsig och fikade med en av mammorna på Max's skola. Kaffe är en bra grej har jag lagt märke till. Eller socker. Vissa dagar är jag helt koma-trött då brukar jag stoppa i mig någon socker-bomb eller kaffe. Nu ska jag spela snap med Frankie. Så tråkigt väder idag, regn, regn och mera regn. Den här veckan kommer bli... intressant?

I sängen

Nu har jag trådlöst internet! =o)




Skype

Nu har jag fixat Skype. =o) Så ni lär ju också! Jag vet inte riktigt hur allt fungerar och så än, men adda mig. Jag använder mig av min hotmail och INTE gmail. Skulle vara kul att prata med er där hemma. Har inte hört era ljuvliga stämmor på över fem månader. Kan ni fatta det? Jag har varit här i FEM månader. Tiden går så sjukt fort. Det är skrämmande. =o/

Idag åkte Tina hem till Sverige. Vi var några stycken som åkte och vinkade av henne på flygplatsen. Usch, det var jobbigt. Gillar inte avsked. Även om vi bor relativt nära varandra hemma i Sverige så kommer man sakna henne här på ön. =o( Fast det är ju iallafall en liten tröst att vi kan ses när jag är tillbaka i hemma. =o)

Envis

Ja det kan man säga att jag är. Fan vad förbannad jag var ikväll. Skulle ut och gå och kände att jag fick lite skav av skorna jag hade på mig. "Äh, det är ingen fara", tänkte jag, plåstrade om lite och begav mig ut. Det blev bara värre och värre, jag försökte sätta om plåstren, vika ner strumporna och knyta om skon. INGET fungerade. Det gjorde bara ondare och ondare. Jag försökte ignorera och springa lite. Gick inte så jätte bra då jag även hade håll + astma. Var ute 30 minuter kanske. INTE okej. Så jag linkade tillbaka hem, plåstrade mer, tog på mig tjockare strumpor, bytte skor, puffa lite astma medicin. Kunde fortfarande känna av skavsåret så jag lindade ett bandage över strumpan och begav mig ut igen. Blev bara att springa en vända runt "kvarteret", blev cirkus fem minuters jogging. Jävlar i havet vad trött jag blev, men där fick den fotjäveln. Komma här och komma, vem är det som bestämmer, är det du eller jag? Jusste, det är jag! Hur stor del av min kropp är foten egentligen, nä precis, inte tillräckligt stor för att bestämma om jag ska ut och härja eller inte. Lyssnade lite stöddigt på Bon Jovis "It's my life", och sprang fortare och fortare. In your tå liksom, it's my life, fotefan, not yours. HA! Värre blev det att kämpa emot hållet dock. När jag väl saktade ner till gångtakt bara högg det till i sidan av bröstkorgen(?) och värkte hela vägen upp till nyckelbenet. Men så jävla värt det! Hehe... Jag är liksom envis på det sättet att jag biter ihop och kämpar vidare. Tror jag har det ifrån min farmor, det var en riktig kvinna (tant på äldre dar) det. Starkare individ får man nog leta efter. "En går och kok kaffe..." - eller hur var det du sa när du låg där och såg så liten ut?

Oj nu blev jag helt plötsligt helt tårögd här och tankarna bara flög iväg. Saknar verkligen mina far- och morföräldrar så fruktansvärt mycket ibland. Det känns som att de togs ifrån mig för tidigt. =o( Jag blir alltid så avundsjuk när folk pratar om sina far- och morföräldrar. Men jag brukar låna andras lite då och då. Siw, Åke, Leif, Margareta x2, Marianne. Vet ni någon som vill ha ett extra barnbarn så vet ni vart ni hittar mig. ;o)

Ne nu blir tårarna för många, så jag avslutar här.

Siwan med lill-Moa i famnen på mammas födelsedag.

Lina och Potti (Åke) på halloween. Fast det framgår väl av bilden.

Leif vid valfritt ögonblick, gissar på någons födelsedag.

Sist men inte minst (eller jo, hon är faktiskt minst) min favorit tant av alla tanter DAGNY! Min mammas faster, min morfars syster, en stor förebild och idol.

Duktig

Idag är en sådan där dag då jag känner mig så jävla duktig igen. Gillar dessa dagar. Det har mycket att göra med gårdagen också. Nicky sa att jag gjorde ett väldigt bra jobb och att det kändes tryggt när barnen var med mig. =o) Sedan var jag ju ute och gick igår, som ni redan vet, men på kvällen var jag även ute och joggade. Först gick jag cirka 40 minuter sedan joggade jag kanske 10, och gick 10 igen. Ramlade gjorde jag också, AJ! Inte skönt att skrapa upp händer och knän på asfalt. Fast det var inte så farligt. Så svårt att springa i mörkret och på ojämn asfalt. MÅSTE verkligen köpa andra skor också!

Idag har jag inte "sportat" någonting än. Jag har däremot tvättat, hängt tvätt, sorterat bland alla lakan, örngott och påslakan. Sedan stök jag alla napkins jag hittade i hyllan. Snyggt blev det må jag säga, inte allt hullerombuller. *Klappa mig själv på axeln* Tänkte städa i kinot också, men ser nu att jag inte hinner det innan jag ska hämta F, så det får bli en annan gång. Byta lakan ska jag iallafall göra. Det är faktiskt inte så stökigt här inne.

Puss hej, nöjd tjej! ;o)

Sunblock och minnen

Har varit slappt här nu i två dagar på motionsfronten. Idag tog jag tag i saken och gick på en promenix i solskenet. Det är så vackert där ute nu, blommor och dofter överallt (även en del avgaser men jag försöker ignorera). Jag tog på mig sunblock innan jag gick ut (Nicky har varnat mig många gånger för solen här) det påmminder så mycket om utomlands. Jag är ju förvisso utomlands, men sunlotion påminner så mycket om charterresa. Ni vet den där första dagen i Grekland, man tar på sig solkräm och knatar ner till plajan. Fast nu är jag ju inte på någon charterresa och jag ska inte till beachen men sunscreen är nödvändig iallafall.

Det är någon doft som sveper förbi mig då och då som får mig att tänka på Palestina. Jag ser mig alltid omkring och tittar efter ett Jasmine träd, men har aldrig sett något. Jag får alltid någon speciell känsla när jag tänker på Palestina. Ofta kan jag känna en saknad och sorg, men även lycka och hopp. Det är det bästa och värsta jag varit med om. Det kanske låter fånigt men min tid där förändrade mycket hos mig själv. Jag tänker ofta på Palestina och blir för det mesta alltid tårögd när jag gör det. Nya Zeeland må vara vackert, fantastiskt, spännande och i en klass för sig, men det kommer aldrig kunna röra vid mitt hjärta som Palestina.


Ramallah by night. Vi var på en fest i en takvåning.

Valfri gata i Ramallah, med en valfri liten pojke på cykel.

"The holy land", även om jag inte är troende så är det något magiskt över den här bilden.

En doft av våren

Härlig dag idag. När jag gick ifrån stora huset till mitt kino var jag tvungen att stanna upp och ta in alla dofter. Det blir varmare, det blir ljusare och det blir roligare.

Helgen har varit great. I fredags satt jag barnvakt en stund sedan åkte jag till flaten och joinade de andra i filmtittandet. Genna hade bakat en så jävla god choklad kaka, yummy! Amanda hade fått för sig att vi skulle ut så hon lurade med sig mig och Hanna. Kul hade vi allt! Jag träffade en störtskön snubbe. Tyvärr ville han nog mer än bara vara min sköna polare. Ska nog träffa honom iallafall, han textade mig idag. Jag menar snubben kan både spela gitarr och growla. Så gillar han bra musik också.

I igår var jag på hemma fest hos "min" brasse. Ja, jag vet att jag inte berättat om honom, men nu vet ni att jag har en iallafall. Det var han och fyra andra brassekillar som var där. Tur att Ida och Tina kom dit som min svenska backup. Haha. Så hade de med sig Simon, Lucas och Rowan också. Det var trevligt faktiskt. Idag har det väl inte hänt allt för mycket. Jag sov över hos Roger (som brassen heter) och vi vaknade väl inte förrän någongång på dagen. När han åkte till jobbet tog jag en sväng förbi the art gallery. Det var tråkigt. Samma utställning som sist jag var där.

Ja, det var väl ungefär det jag hade att komma med den här gången. Nu ska jag fortsätta kolla på Criminal Minds.

tA(c)KiDA

Tack fantastiska, mystiska, människa! Min skräpdag blev till en toppen dag. Varför? Jo, för att någon ifrån Sverige har skickat tAKiDAs senaste skiva till mig. TACK! Har dock ingen aning, eller jag har mina misstankar, vem det är. Den kom i ett CDON kuvert, ingen avsändare och inget brev i. Men vilken jävla räddning på dagen. Asså jag blev så glad så jag grät. Hittade den i brevlådan innan jag skulle iväg och hämta Frankie och jag satt och grät i bilen påvägen till kindy. Jag blir så rörd när det dyker upp överraskningar såhär, eller när någon skickar bilder, mail, vykort och brev. Man känner sig helt plötsligt så speciell. Folk tänker på mig även när jag är på andra sidan klotet. Ni är så fina! <3 Frankie var inte lika nöjd med min nya skiva. Det blev ju absolut inge ABBA, Holly dolly eller Lady gaga, som hon brukar vilja lyssna på. Fan vad grinig hon blev när jag förklara att nu skulle vi BARA lyssna på min nya skiva idag. Men shit vad hon chockade mig när vi var hemma. Jag hade pluggat in min iPod i stereon i stora huset. Frankie låg på golvet och var väldigt tollerant måste jag säga, all min musik strömmade ut ur högtalarna och hon bad mig inte byta en enda gång. När det kom på någon death metal låt sa jag snällt. "Men det här tycker du väl ändå inte om, ska jag byta?", och gick fram till stereon. "No, Moa leave it on", nästan skrek hon. WHAT?? "But you don't really like this kind of music, I can change it", svarade jag förvånat. "Ya, I like it" "Do you really like this song?!", sa jag med hakan i backen. "Yes I do. Is it your favorit?" Haha... Jag har märkt att hon gärna gör och tycker som jag. Känner mig smickrad av det faktiskt. Men vill ju inte att ungstackarn ska behöva lyssna på death metal om hon inte gillar det. Vilket jag inte tror att hon gör, då nästan ingen jag känner vuxen eller liten gillar det. Så jag svarade: "No it's not really my favorit, so do you want me to change it?" Svaret blev vänligt men bestämt; "NO". Yey... Gör jag inflytande eller vad? I like it.

Skräpdag

– You look like hell.
° That's strange coz I feel like crap.


Vissa dagar är jag bäst, andra känner jag mig som skräp. Idag är en skräpdag. =o( Var ute och gick och tänkte även springa lite. Men det gick inte. Benen kändes som bly och andningen gick jätte trögt. Min astma gjorde sig än en gång påmind. Jag hatar den! Det är fuktigt ute idag så det kan vara därför och för att jag fortfarande är lite förkyld. Men det är ju som det är med det, kommer vara förkyld till och från fram till jul förmodligen. Mina handleder gör så fruktansvärt ont idag också och händerna känns svullna. Jag kan inte sträcka ut dem ordentligt, känns som skinnet är för litet på något sätt, och så domnar händerna av. As obehaglig känsla är det. =oS

Nåväl. Det kunde ju ha varit värre...

Sugen?

Svar JA! Tina gjorde en tatuering idag, jag vill också! Åh bara det surrande ljudet gör så jag blir helt till mig. Jag älskar tattoos! Jätte fin blev den, maori. Vill inte berätta för mycket, hon kanske vill berätta själv. =o) Jag får alltid sådan beslutsångest bara av att tänka på tatueringar, har så många idéer, inte lika mycket plats på kroppen och absolut inte pengar till det. =o( That sucks! Fast blir nog en iallafall innan jag lämnar ön. ;o) Ska bara bestämma vad. =o/

Sooo athletic

Ni som höjt på ögonbrynen för att jag blivit så ordningsam och tidy kommer förmodligen ramla av stolen nu. Inte nog med att jag tar hand om saker runtomkring mig, jag tar även hand om mig själv nu mera. Har börjat gå ut och gå, någorlunda regelbundet. Idag har jag faktiskt varit ut TVÅ gånger. Tog en promenix i solskenet tidigare idag och nyss kom jag in efter en härlig kvällsrunda. Tänkte bara gå en halvtimma först men sedan blev jag så pepp, jag tillochmed joggade. Utan att dö! Det måste ju tyda på att jag är lite mera fit än innan. Eller? Och när jag väl börjat springa ville jag bara fortsätta. Men AJ, mina fötter och ben säger jag bara. Mina "tränings skor", som förvisso är ganska värdelösa, får jag skavsår av så jag sprang i mina vanliga gympaskor. Helt platt sula på mindre än en centimeter, nästan så man likaväl kan springa barfota. Ett par ordentliga gympaskor kanske är värt att införskaffa, så dyrt bara. =o(

Imorgon ska jag med Frankies kindy på utflykt till Army base. Woohoo! kanske man får se some hot army guys. ;o) Hoppas kan man ju iallafall. Ska använda F som lockbete i så fall, ungefär som hundtricket. Tror det kommer funka perfekt!

Nu börjar det kännas av att man varit borta ett tag. Min stora syster skickade några bilder till mig och jag blev aldeles tårögd. Fick en chock när jag såg min lillebror, så stor och stilig han blivit. Och Linas mage bara växer och växer, det är så kul att se. Så himla tråkigt att inte vara en del av det. Kommer nog gråta floder när jag får se bilder på bebben och inte kunna få vara där och hålla i honom. Min lillasyster gör sig påmind lite nu och då i vardagen. Idag när jag var ute och gick/sprang så lyssnade jag på Paramore (Misery business). Det är så hon för mig! Jag kände hur tårarna trängde sig på, jag sprang bara fortare och fortare, tills hållet gjorde sig påminnt och jag var tvungen att sagta ner och där med byta låt.

Nej nu jävlar börjar CSI, får inte missa. har förvisso inte så mycket mer att skriva heller för den delen. Feel free to send me pictures. =o) Så himmla kul att få!

Sooo athletic

Ni som höjt på ögonbrynen för att jag blivit så ordningsam och tidy kommer förmodligen ramla av stolen nu. Inte nog med att jag tar hand om saker runtomkring mig, jag tar även hand om mig själv nu mera. Har börjat gå ut och gå, någorlunda regelbundet. Idag har jag faktiskt varit ut TVÅ gånger. Tog en promenix i solskenet tidigare idag och nyss kom jag in efter en härlig kvällsrunda. Tänkte bara gå en halvtimma först men sedan blev jag så pepp, jag tillochmed joggade. Utan att dö! Det måste ju tyda på att jag är lite mera fit än innan. Eller? Och när jag väl börjat springa ville jag bara fortsätta. Men AJ, mina fötter och ben säger jag bara. Mina "tränings skor", som förvisso är ganska värdelösa, får jag skavsår av så jag sprang i mina vanliga gympaskor. Helt platt sula på mindre än en centimeter, nästan så man likaväl kan springa barfota. Ett par ordentliga gympaskor kanske är värt att införskaffa, så dyrt bara. =o(

Imorgon ska jag med Frankies kindy på utflykt till Army base. Woohoo! kanske man får se some hot army guys. ;o) Hoppas kan man ju iallafall. Ska använda F som lockbete i så fall, ungefär som hundtricket. Tror det kommer funka perfekt!

Nu börjar det kännas av att man varit borta ett tag. Min stora syster skickade några bilder till mig och jag blev aldeles tårögd. Fick en chock när jag såg min lillebror, så stor och stilig han blivit. Och Linas mage bara växer och växer, det är så kul att se. Så himla tråkigt att inte vara en del av det. Kommer nog gråta floder när jag får se bilder på bebben och inte kunna få vara där och hålla i honom. Min lillasyster gör sig påmind lite nu och då i vardagen. Idag när jag var ute och gick/sprang så lyssnade jag på Paramore (Misery business). Det är så hon för mig! Jag kände hur tårarna trängde sig på, jag sprang bara fortare och fortare, tills hållet gjorde sig påminnt och jag var tvungen att sagta ner och där med byta låt.

Nej nu jävlar börjar CSI, får inte missa. har förvisso inte så mycket mer att skriva heller för den delen. Feel free to send me pictures. =o) Så himmla kul att få!

Miss fix it

Fan vad jag är bra på att fixa saker. Idag har jag haft reparation och storstädning i kinot. Ojojoj! vad rent det är. Har nästan klättrat på väggarna och dammat och tagit bort spindelnät. Tur att man inte är rädd för spindlar, det finns några stycken här. Små jävlar dock inte alls coola. Jag har en lamp jävel bredvid min säng som bara varit värdigt sne och irriterande idag tog jag tag i saken ocg fixade den. Fixat stolar, och någonting mer som jag inte kommer på just nu, har jag också gjort. Nöjd!

Idag är det strålande sol och inte ett moln så långt ögat kan nå. Härligt. Synd att jag valde att vara inne och städa istället, men det behövdes verkligen. Nu återstår det bara att se hur länge det håller sig såhär fint. Till på onsdag kanske, skulle jag gissa på, eller kanske torsdag.

Ne nu ska jag sminka på mig mitt tryne och sedan iväg och hämta Frankie på kindy. Ha en bra dag folket, det ska jag ha!

Fisk/jungfru

Jag har fått en ny sida sedan jag kom hit, jag har blivit väldigt tidy av mig. Tyvärr så vet jag inte ens det ordet på svenska. Ordningsam? Städig? (eeh jag vet att det inte är ett ord, men ändå) Pedant? Nee! kan faktiskt inte komma på ett ord som motsvarar tidy. Det betyder iallafall att man vill ha snyggt och rent omkring sig. Ungefär som jungfrun (stjärntecknet). Någonting jag insett är att det dock bara är i det stora huset jag håller snyggt och rent. Min lya ser ut som tredje världskriget brytit ut, så jag är fortfarande en typisk fisk (fortf. stjärntecken jag pratar om). Jag vet inte vad det är som har hänt. Nicky sa här om dagen att hon tror att hon "förvandlat" (turnd me in to a) tidy maniac. Hon gillar nämligen när det är tidy. "Maby", svarade jag, och himlade lite med ögonen. Jag är verkligen städ galen, jag torkar bord, sopar golv, viker barnens kläder och lägger snyggt i högar på hyllorna (flera ggr i veckan!), städar ur deras lekhyllor och organiserar. Stryker väldigt ofta gör jag också, om det finns saker att stryka. Observera att jag dock bara stryker lätta saker som napkins och tea towels. De är roliga att stryka, skjortor och annat krongel hatar jag. Vet inte varför det blivit så. Jag blir liksom rastlös av att bara sitta still. Och finns det inget att göra av ovanstående så går jag igenom Frankies kläder (hon har massor av coola klädesplagg) och kollar vad som matchar med vad och hur man kan kompinera de olika plaggen. En ny rolig hobby jag har.

Men som sagt. Fisken lever fortfarande kvar i mig, så jag är lika flummig och oordningsam som innan. I mitt kino ligger det skor lite överallt, sängen är mycket sällan bäddad, kläderna ligger utspridda på golvet, soffan och sängen, damsuger gör jag ungefär två gånget i månaden och dammar gör jag nog mer sällan. Det ända jag städar ofta är badrummet men det är ju också typ tre meter långt och en meter brett. No big deal liksom.

Idag har jag varit iväg till St Lukes shopping mall. Köpte en pressent åt Nicky som fyller år på lördag. Shit vad jag hade svårt att komma på någonting att köpa. Var inne på vinglas, men det kändes lite tråkigt, tittade på några ljuslyktor, men hittade ingen jag riktigt fastnade för. Sedan gick jag in i en liten smyckes affär, mest bara för att undvika några försäljare som stod och trakaserade folk, där hittade jag så mycket speciella och fina smycken. Tyvärr passade prisklasserna inte min plånbok så bra, hittade dock ett par jätet söta örhängen. Hoppas hon gillar dem, annars kan man ju alltid byta. =o)

Ska snart bli upplockad av Jossan, vi ska iväg till K-road. har hittat en så jävla bra second hand affär där. Inget över 20$. Hittade ett par as tuffa (efter att Jossan övertygat mig om det) skor förra gången vi var där för bara 18 $. Is'nt that great?!!


Det syns inte på bilden men det är pärlor på bladen och glitter på rosorna.

RSS 2.0