Stället vid vattnet

Tänk vad mycke att nytt ställe kan göra. Istället för att bara trippa ner till Kinan så tog jag och min roomie med oss datorerna en bit längre bort. Vid gick ner för trapporna, ner för backen och längs med vattnet. Vi blev "inkastade" av en "inkastare" på en restaurang. Internet var vårt enda krav och det fick vi. På köpet fick vi även live musik. Kanske inte den bästa, men underhållande. Kul att även vi fått så mycket uppmärksamhet av de på scenen. "The swedish girls", "the girls with the computers", "Sex and the city"... Haha... Och som vi har skrattat! De tog även "mingelbilder", och Sandra dök nästan ner under bordet. Men nog blev vi med på tre bilder. En annan som dök under bordet, panikslagen, var jag. Det var en idiot som kom in med en papegoja på armen. Jag skrek förtvivlat och kastade mig ner under bordet; "Ta bort fågelhelvetet!". Sandras kommentar senare var: "Du gillar inte fåglar, eller?". Ja, så skulle man ju kunna uttrycka det, man kan också säga att jag hatar fåglar och tycker att det är ett väldigt onödigt, otrevligt och jävligt äckligt djur.

Nyss höll jag på att skratta ihjäl mig. Än en gång fick "the girls with the computers" uppmärksamheten. Denna gång av en försäljare. De går runt på gatorna och säljer krimskrams. Mestadels klockor som ser ut att de skulle gå sönder bara man tittar på dem. Han blev hur som förtjust i Sandra. Tog micken och förklarade sin kärlek. Sedan kom han fram och frågade vad hon heter. Han gav sig inte förrän hon sa namnet i micken. Efter det frågade han om hon var singel. Det var hon självklart inte! Då frågade han om hennes kille fanns i Finland. Sedan sa han att jag är din pojkvän i Tenerife. Det var där någonstans han som hade micken innan tog tillbaka den och sa: "You wish".

Tror att alla här vill ha Sandra. Känns tryggt att veta att hon går hem med mig inatt. Oj, vad alla är avis på mig. ;o)

Lifestyle

Livet är mycket annorlunda här än hemma i Sverige. Jag har en helt ny livsstil, på gott och ont. Jag har till exempel lagat mat hemma i lägenheten en gång sedan jag kom hit. Jag äter frukostbuffé och lunchbuffé på hotellet jag jobbar. På kvällarna blir det restaurang i samband med att jag brukar internet.

Självklart trivs jag med det, men det kommer ju inte att hålla i längden. Det blir förmodligen ändring på det när vi får internet hemma.

Jag har ett väldigt socialt arbete vilket innebär många middagar med teamet. Vi blir bjudna på olika restauranger, riktigt fina och bra restauranger, som vi i utbyte rekommenderar till våra gäster. Med väldigt gott samvete! Restaurangerna har verkligen klass. Som en rep är man lite VIP på många restauranger, barer och klubbar. Vi har rebaterade priser på många ställen och nog känner man sig lite "speciell".  

Detta är ett helt nytt liv. Det känns inte riktigt som jag. Jag trivs här och jag trivs jätte bra med mina arbetskamrater. Allra mest med min närmsta vän - kollega - och roome - Sandra. Jag är väldigt glad att jag har henne.

Någonstans i mig lever dock fortfarande drömmen om Libanon, att göra någonting "viktigt". Samtidigt kan jag se mig själv i det här företaget några år framöver. Bara resa runt och jobba på olika ställen i världen. Träffa massor av människor och lära känna nya kulturer. Och leva det här livet jag lever nu.

Någonting jag reflekterat över många gånger under min korta tid här på Tenerife är att när jag längtar efter någonting annat. Någonting i stil med hemlängtan, så är det Libanon jag tänker på. Jag har ett "hårband", som man har under sjalen (som muslimerna har), det luktar Libanon. Jag brukar ha det på mig när jag tvättar ansiktet. Det håller undan håret väldigt bra. Då längtar jag "hem".

Annars går jobbet väldigt bra nu. Vi har många fina ungar att leka med varje dag. Känns lite konstigt att detta är mitt jobb. Det är så olikt ifrån vad jag gjort innan. Även fast jag jobbat på förskola. Detta är någonting helt annat.

Vet inte varför det här inlägget blev så "djupt", det bara blev så. Jag tänker på er där hemma och saknar er en gnutta. Som vanligt är det ju så att jag så gärna skulle vilja visa er "min värld".

Ha en fantastisk helg. Själv ska jag hänga med Bamse och vinka farväl till barnen, med tillhörande föräldrar innan de åker tillbaka till kalla Norden. =oP

Superdansarna

Det må jag säga, jag och min roomie Sandra ägde igår. Nog för att det kan låta fjortis att använda ordet ägde, men det var precis det vi gjorde. Efter en lång och hård, väldigt hård, arbetsvecka tog vi oss en välförtjänt utekväll. Vi sprang gata upp och gata ner mellan barerna, pubarna och klubbarna. Min söta Sandra dansade fram som en ballerina. En väldigt snabb sådan. Efter ett skede så hamnade vi på en sådan där "slampig" klubb pyntad med strippstång och runda platåer på dansgovet med stänger runt - som upplagt för lite mer utmanande dans. Ha! Det kunde ju dom gärna få tro. Sandra och jag bjöd på en helt annan show. Vi tog plats i en av platå-ringarna. Jag högstadie-rejvade, huvet flög, armarna flög och benen stampade som aldrig förr. Sandra for upp och ner, runt, hit och dit. Vi dansade så vi blev helt svettiga. Vi hade så sjukt kul!

Idag har jag någon så fruktansvärd träningsvärk i benen men det helt klart värt det. Har även jobbat på en av mina fobier idag. Jag har badat i våran pool. Lite smått paniksalgen var jag i början, efter ett tag var jag så pass avslappnad att jag vågade mig på att flyta en stund på rygg. En väldigt liten stund, fast ett stort framsteg. Bra Moa! *Klappar mig själv på axeln* Efter flera dopp så hade jag bara några hajspaningar, annars var jag ganska coollugn.

De här två dagarna har varit helt sjukt bra. Jobbet orkar jag faktiskt inte prata om just nu. Det får bli en annan gång.

Lögn

Jag har ljugit. Det är imorgon, måndag, som barnen kommer. Eller jo, de kom till hotellet idag, men de kommer till klubben imorgon. Så en halv lögn kan man väl säga då.

Annars rullar det på. Idag har vi varit och planerat inför de kommande veckorna. Väntar med spänning inför morgondagen. Har även "fått" en bil idag. Jag och tre andra tjejer i mitt team har en gemensam bil. Jag körde för första gången idag. Det gick bra, ingen dog.

Vet inte riktigt hur mycket batteri jag har kvar på datorn, så jag rundar av det här inlägget lite snabbt.

Puss hej.

Life so far

På söndag kommer de första barnen till vårt hotell. Det är med skräck och spänning jag väntar. Det är jag och min fina roome som ska styra upp allt. Och vi vet inget om det här. Sceman och välkomstbrev ska fixas. När, var och hur detta ska ske vet vi inte riktigt. Än så länge har vi farit på många utflykter och sett fantastiska platser här på Tenerife. Idag var vi på en utflykt till en annan ö, La Gomera. Coolt! Igår var vi på en båttur med Free Bird. Såg både valar och delfiner. Eller jag såg iförsig bara delfinerna, men Martin såg även valar. Men som gamal Nya Zeeland bo har jag ju redan sett det där. Imorgon blir det utflykt till Teide. Ska bli spännande.

Annars rullar det väl på, helt ovanligt. Allt är annorlunda. Vi äter ute varje dag. Frukosten hemma smakar annorlunda, vattnet luktar apa och så gör även kläderna när man tvättar dem. Luktar inte alls sådär gott som hemma när man tar ut dem från tvättmaskinen. Vet inte hur jag ska få det här att kännas som hemma. Men jag trivs. Det är bara annorlunda.

Ska bli spännande att se hur det känns nästa vecka när jobbet rullat igång. Kanske man kan skaffa sig en vardag. Börja på gym kanske, hänga lite vid poolen som hör till våra lägenheter. Jag har hört att den finns, aldrig sett den. Planen är väl att jag ska lära mig lite spanska också. Men först ska jag jobba lite på finskan. Haha! Ja, mitt liv är som sagt annorlunda.

Hyvää yötä!

Tenerife

Nu har jag kommit hem. Eller ja, de som kommer att vara mitt hem de närmsta sex månaderna. Jag placerades på Tenerife. Jag är helt sjukt nöjd! Är lite osäker på vart jag bor bara. Jag och min roomie har inte riktigt kommit fram till vad området heter. Det ligger mellan Costa Adeje och Playa de las Americas, kan troligen heta Playa de Fañabe, men vi vet inte riktigt. Det finns inte med på Facebook.

Jag ska jobba som barnledare i både Bamse klubben och Super kids. Ska jobba på ett Blue Star Club hotel. Ni som känner er väldigt intresserade kan ju kolla på Frittes hemsida, och se vad det är för typ av koncept.

Idag har vi varit runt på (nästan) alla hotellen och tittat hur de ser ut, hälsat på de som jobbar där och presenterat oss. Jag, min roomie och två glada norrbaggar gick i cirka 5-6 timmar. Jo, ganska jätte röd är jag numera. Till slut fick det vara nog så vi hoppade över tre hotell. Hoppas det inte blir bakläxa! Resten av veckan ska vi åka på utflykter, och plugga. Känns som att jag redan älskar mitt jobb. Imorgon bär det av till Loro Parque, en djurpark med bland annat späckhuggare. Känns mäktigt att få se det. Men som sagt, det är jobb, och jag ska även lära mig och ta in mycket information denna vecka. Hjärnan kommer väl gå på högvarv.

Jag lovar att lägga upp bilder vid senare tillfälle. Det är lite mycket just nu. Ni som känner för att komma och hälsa på är mer än välkomna att bo hos mig och Sandra. Vi har en lägenhet med två sovrum, varsitt badrum, storarum, kök och två ballkonger. Bor centralt och cirka 10 minuter ifrån stranden. Ni får dock roa er själva då jag bara är ledig 1,5 dag(ar) i veckan.

Har lagt upp bilder ifrån Blue Academy på Gran Canaria på Facebook. Så ta en titt där tills vidare.

Puss och kram!
Ps: Det är i skrivande stund 31°C

RSS 2.0