Inget nyårslöfte - bara ett löfte

Jag har nog aldrig haft något nyårslöfte. Känns som att det är banat för ett misslyckande. Därför har jag lovat mig själv ett och annat, innan nyår. Så jag har börjat redan nu och ska fortsätta till nästa år och nästa år.
 
Idag tog jag tag i gymdelen som jag skjutit på allt för länge nu. Blev dock bara en snabbis eftersom de stängde. Kan dock vara bra. Annars blir det lätt så att jag vill göra allt på en och samma gång så får jag ont både här och där. Så blir jag i viloläge alldeles för länge så det blir så jobbigt att ta tag i tränandet igen. 
 
Imorgon ska jag även försöka mig på en morgonpromenad. Utan musik! Jag är ju så hopplös så jag glömde min iPod i Sverige. Jag som hatar att göra någonting överhuvudtaget utan musik. Men får la se hur det blir med det där. Går jag så går jag, annars gör jag inte det. Inte svårare än så.
 
Nu tror jag att jag ska ta och skriva lite brev. Fick bara en sån lust till det när jag såg alla mina fina glitterpennor.
 
Ha det!
 

Back and bored

Nu är jag tillbaka på ön. Hann träffa några av mina fina kolleger på hotellet, avleverera godiset - så mitt bagage blev ca 2 kilo lättare. Sen kom finska tjejmaffian och hämtade mig med bilen så jag slapp släpa hem min packning. Och vilken jävla flyt jag hade med det då. Det var själv check in på Arlanda. När jag la på min väska på bagagebältet och scana in det vägde den 21 kg. Den rullade alltså inte vidare utan det stod: "Bagaget är för tugnt, ta av väskan och kontakta persolan." Fan heller, tänkte jag och drog väskan åt sidan. Eftersom jag var tvungen att sitta på den för att få igen den imorse var jag inte överexalterad över att behöva öppna den. Men det var jag tvungen att göra, så jag drog upp kedjan på sidan litegrann och fiskade ut det första jag hittade, som råkade vara min Sweden Rock hoodie. Jag drog ut tröjan och drog igen kedjan igen, ställde väskan på bandet och blippade igen - väskan rullade vidare!
 
Jag är redan uttråkad på att vara ensam. Min familj är så stor och fantastiskt att jag saknar dom så fruktansvärt mycket redan. Och att komma ifrån min systers livliga hus till min lägenhet, som helt plötsligt känns så kall och tom, känns väldigt ensamt. Och ingen Lucifer som kommer och lägger sig på mina händer när jag sitter vid datorn. Ingen som kommenterar att jag tuggar för högt eller sväljer för hårt. Ingen som matar i mig droppar för min onda hals, ingen som frågar hundra frågor. Ingen som kommer med te och lussebullar, ingen som ringer, ingen som textar, ingen som frågar om jag vill med ut.
 
Åååh vad jag saknar er min underbara familj och fantastiska vänner. Tusen tack till Angelica och Magnus som också alltid ställer upp för mig och tar så väl hand om mig när jag är där och hälsar på (läs våldgästar). Tråkigt att man inte hinner träffa alla när man bara är hemma sådär en kortis men i sommar blir det kvalitetstid. Då ska vi hänga så mycket att ni vill att jag ska åka igen!
 
Sen jag kom hem har jag hunnit med att städa, tvätta, diska. Har också insett att det saknas en del prylar ifrån min lägenhet så jag tror att jag ska gå och göra rassia hemma hos Chris och Jesper. Så ska jag hämta tillbaka Peter Pedal också, är säker på att han saknat mig väldigt mycket.
 
Mammas kur med naturliga droppar versus Apotekets alla läkemedel med all möjlig skit i. =o(
 
 
 
 

Shop until you drop

Idag har moster Moa haft spenderarbyxorna på sig. Emmie och Albin fick i julklapp att åka och shoppa med mig. Dock var det mostern som shoppade mest till sig själv. Tror jag behöver betala övervikt på planet imorgon. Men nu har jag två nyårsklänningar, får väl välja beroende på humör den dagen. Har även införskaffat en kavaj och en skinnjacka. Just ja, köpte två par träningsskor också. Och massa andra saker.
Kvällen har jag spenderat med systeryster, det vill säga, min storasyster. Vi tog en sväng ner till O'Larys. Tog oss en varsin efterrätt och några öl, eller syrran drack cider. Nu sitter jag här i Lina och Thomas soffa och har ångest för morgondagen. Jag känner inte alls för att åka tillbaka till Teneriffa. Jag vill stanna hemma lite längre. Vill ha mer tid med min familj och vänner. Vi har haft en toppenjul! Men imorgon lyfter planet klockan 10.10 och då ska jag sitta där. Sen är det tillbaka till jobbet som gäller på söndag.
 
Ska bli kul att träffa mina kära vänner på Teneriffa också, men hade kunnat vänta en vecka till eller så. Men imorgon händer det och så är det bara. Ska försöka att inte tänka på all packning och allt bök som morgondagen har att erbjuda och bara njuta av sista tiden här. Det vill säga en kopp te med trevligt sällskap och "Meet Joe Black" på tvn.
 
Tack och hej!
 
Sverigefrukost (om man vill vara onyttig).
 
Risgrynsgröt med kanel.
 
Ett fint pepparkakshus hemma hos Angelica och Magnus.
 
Mumsiga stjärnor.

God Jul

Hela familjen samlad <3
 
 
 

Brev

Idag har jag skrivit brev! Oj så kul det är. Har skrivit med olika färger och satt på klistermärken. Men jag blir lite ledsen när jag inser hur dåliga mina leder är. Fyra A4 sidor och jag är helt slut i handen med tillhörande led. Nu hoppas jag att breven kommer fram och att jag iallafall får två glada vänner på skilda platser på klotet.
 
Nu är jag faktiskt tillåten att gå in på FB. Jag trodde det skulle vara svårare att hålla sig ifrån än det faktiakt varit. Den här veckan har också varit ganska fullspäckad så det kan ju ha sin del i det hela också.
 
Idag hade vi teamdag-häng-mys hemma hos mig. Jag och Suvi var ansvariga den här veckan. Vi lagade hemgjord pizza till våra kollegor. Det är alltid mys att ha egentid med Suvi. Och de andra uppskattade våra pizzor. Det var kul. Jag måste erkänna att dom var fett goda! Fem plåtar blev det. En halv ligger kvar här hos mig. Så om någon är sugen på pizza är det bara att titta förbi. ;o)
 
Igår fyllde Julia år. Hon ordnade med en väldigt trevlig hemmafest med togatema. Jag lindade in mig lite snyggt i mitt lila-rosa lakan, verkligen mina älsklingsfärger. Not! Men man tager vad man haver. Jag stack ut lite ur mängden kan man säga. Fast det brukar jag ju göra ändå…
 
Santa Cruz shopping var en besvikelse måste jag säga. Det fanns inte så mycket andra affärer än i Las Americas och med den långa bussresan var det inte värt det. Inget luciatåg blev det för min del heller. =o( Jag var alldeles för trött den dagen. Men Kristine var snäll och visade mig en video så lite feeling fick jag allt, dagen efter dock.
 
Nu ska jag faktiskt ta mig en snabbtitt (läs minst en timma) på Face Book sen ska jag sova (läs kolla på True Blood). Imorgon är jag ledig och om det är bra väder ska jag gassa i solen. Jag vill vara brun till ett speciellt tillfälle.
 
Ha de gött era käppkineser!
 
 

Ett dygn kvar

Nu har jag snart bojkottat Facebook i en vecka. Det känns bra faktiskt. FB tar över så väldigt mycket, utan att man ens tänker på det. Inte jag iallafall och jag spenderar så sjukt mycket tid på FB, utan att egentligen göra någonting. Så nu har jag kommit överens med mig själv att inte spendera så mycket tid på FB framöver.
 
Jag blev ju dock inte så kulturell som jag hoppats under den här tiden. Jag trode att jag åtminstone skulle ha läst ut min bok vid det här laget. Istället blev jag fast i serieträsket igen. Har kollat Vampire Diaries, som är en återkommande favorit. Och har även satt mig in i True Blood igen. Fast jag har faktiskt donat lite i min lägenhet också. Satt upp bilder och gjort inte bara en, utan två, ego ramar. I den ena sitter det "du är awesome" grejer som är jobbrelaterade. I den andra sitter det brev och liknande som också får mig att känna mig awesome.
 
Energin nivån är ungefär intet existerande för stunden och humöret är inte på topp. Jag vet inte varför jag är så nere för det mesta men det är något som irriterar, bekymrar och drar ner mig. Vet dock inte vad. Att jag är förkyld och trött mest helatiden är inte direkt någon bidragande effekt till att göra det bättre heller. Var till läkaren idag igen. Har fortfarande kli i ögonen och igår fick jag några slags utslag. Nu knaprar jag piller igen och har fått någon slags kräm att smörja på min "allergiska reaktion". Vad jag huxflux blivit allergisk mot har jag ingen aning om.
 
Något jag dock känner mig väldigt motiverad till just nu är att sova. Så jag tror jag ska ta och pyssla med det istället. Imorgon ska vi ha team-day här hos mig. Jag och Suvi ska fixa lite mat åt teamet och så ska vi chilla paj här i min lägenhet. Nästan som halv åtta hos Moa. Det ser jag fram emot.
 
Godnatt fantastiska människor där ute. <3

Boys night out…

Och så jag då förstås!
 
Helt galen kväll/natt men fan så kul vi hade. Jag vet inte varför jag kommer så mycket bättre överens med killar, kanske jag är lite "grabbig" själv. Bortsätt från att jag gillar att måla mina naglar i snygga färger och älskar skor så har jag nog fler gemensamma intresseområden med killar än tjejer. Det kan ju vara därför jag har fler killkompisar än tjejkompisar.
 
Imorgon ska jag, Suvi och Jesper studera Santa Cruz. Det ska bli så kul! Som jag och Suvi sett fram emot den dag. Tror dock inte Jesper delar den glädjen med oss. Haha... Men vi ska nog se till att han får kul ändå.
 
Och imorgon är det lucia! jag må hata julen men åh som jag älskar lucia. Ska åka in till Los Cristianos och kolla på luciatåget. Kanske jag sätter glitter i håret, om jag hittar något. För två år sedan var jag med i det tåget. Det var så mysigt och vi hade så kul ihop. Även fast jag hade 40°C feber. Jäklar vad jag knaprade piller då.
 
Nej nu ska jag kolla på film och förhoppningsvis somna. Morgondagen kommer bli lång, men så fantastisk!
 
Godnatt mina små lussekatter.
 
En Lusse-katt. =o)
 
 
 

Shytbulle

Ni kan aldrig gissa vad jag gjort idag. Min danska kollega, Sara, kallar det shytbullar. Dom brukar hon köpa här på IKEA. Jag tog det steget längre. Jag gillar inte IKEAS kötbullar, så jag gjorde egna! Köpte köttfärs igår och idag har jag stått och rullar köttbullar. Det ni!
 
Först blandade jag till det med kryddor och ägg.
 
 När man rullar är det bra att ha våta händer, annars fastnar det i dom.
 
 Steka, sen är dom ätklara! Mums…

Våga vägra FB

Japp jag vågar. Från och med nu så ska jag inte vara på Face Book på minst en vecka. Jag har konstaterat att det inte ger mig någonting. Istället ska jag läsa mer, träna och så ska jag skriva brev. =o) Brev är kul! Jag har skrivit min adress och telefonnummer på FB för er som tycker det samma. Och som har mig på Face Book förståss. Tänker inte skriva ut det här.
Om det nu mot förmodan är någon som läser min blogg som jag inte har på FB så får ni gärna skriva er adress om ni vill ha ett kort/brev. ;o)
Ni kan skicka den till min mail: [email protected]
 
Nu ska jag sova. Eller ja, kolla på en film och för hoppningsvis somna. Godnatt på er små marsipangrisar.
 

Hopplöst fall!

Den där fröken Moa hon kan hon…
 
Förra inlägget om att spara pengar är ett minne blott. Idag spenderade hon 54 € på, ja ingenting egentligen. Några nödvändigheter som skärbrädor till köket och i övrigt på en massa krimskrams och kolijox saker!
 
Det finns ingen hejd på henne när hon går in i en såndär krimskrams (eller någon annan!) affär. Ni vet en sådan som har en massor av saker man inte behöver men man köper dom ändå för att det är så billigt och kul. Men oj vad fina klistermärken, nagellack, nageldekorationer och julskräp hon har nu. En riktig stjärna är hon den där Moa. NOT!
 
Hon bad till och med hennes kära vän och kollega, Chris, att dra henne ut därifrån. Hon bad honom säga åt henne att sluta och att de skulle gå därifrån, vilket han gjorde. Till svar fick han:
 
"Nej, jag skulle inte tro det va!".
 
Men en riktigt fin tomteluva fick hon med sig. Den kostade endast 1,90 €. Jävlar vad hon kommer glänsa i den på jul-pyjamas-partyt-på-söndag-och-aldrig-mer-igen!
 
 
 

Sjuka tankar

När man är hemma och är sjuk så tänker man ganska mycket. Jag vet rubriken är missledande. Jag skulle kanske kunna få ett jobb på Aftonbladet.
 
Vad jag kommit fram till iallafall är att jag med all säkerhet är allergisk mot någonting, kanske det finns i min lägenhet kanske är det mig själv. Jag vet inte. Men ögonen kliar helt galet mycket och det hjälper inte med allergitabletterna jag köpt ifrån apoteket. Så jag utgår ifrån att det finns i min lägenhet det jag inte tål. Kanske är det mögel, vem vet. Jag kan inte se några spår av mögel, men å andra sidan är mina ögon sönderkliade så jag ser inte så bra. Jag har också kommit fram till att jag får 50 gånger mer ont i mina leder när jag är förkyld. Vad kopplingen där kan vara har jag ingen aning om. Jag tänkte åka till doktorn idag men insåg att vänta på de andra i fyra timmar efter besöket är ovärt. Jag snackar nog lite med honom imorgon när han kommar förbi på hotellet istället.
 
Något mer intressant jag kommit fram till är att jag nog far till Australien inom en relativt snar framtid. Det är bara det där med att jag måste tjäna snuskigt mycket pengar först. Funderar även på att öppna ett sparkonto. Eller typ skaffa Ica banken och föra över pengar på. På så sätt kan jag ju börja spara redan nu. Om jag gör absolut ingenting resten av säsongen kan jag i princip spara hela min lön. Fast det tänker jag ju inte göra. Meeen jag hade kunnat.
 
Andra konstanteranden jag gjort är att jag måste noppa ögonbrynen, måla naglara och klippa tånaglarna. Kankse även borde äta något idag. Jag drömde även något märkligt inatt, som jag desvärre inte kommer ihåg. Men det var många av mina vänner där hemma som var inblandade och jag kommer ihåg att jag tänkte imorse; "det här kan jag nog tyda med min bok". Det ska jag klura lite på vad det var jag drömde.
 
Det här är min nya vän Peter Pedal, min kära sängkompanion och vakthund. Passa er! Han bits.
 

Where to go next?

Mycket tankar och funderingar som snurrar i mitt huvud. Jag känner mig mer eller mindre klar med det här. Det är fortfarande kul och vissa dagar kan jag inte tänka mig något annat än just det liv jag lever just nu. Emellanåt så känns det jävligt tjatit också. Jag har inte längre samma passion som jag än gång hade för det här jobbet och den här livsstilen. Det känns inte längre som att det är värt att vara ifrån nära och kära, inte tjäna speciellt mycket, jobba som ett as. Så mycket uppskattar jag det inte längre så det väger upp.
 
Jag tror att jag efter denna säsong är redo att komma "hem". Vart det nu skulle vara? Men någonstans i det avlånga landet i norr. Iallafall över sommaren. Jobba, tjäna och spara pengar, träffa alla fantastiska människor som efter alla år jag varit borta fortfarande välkomnar mig med öppna famnar, mat och en soffa att sova på. Ni vet vilka ni är och jag älskar er ifrån djupet av mitt hjärta!
 
Någonstans säger dock mitt hjärta att jag inte är redo. Inte redo att stanna för alltid, inte redo att slå mig till ro, inte redo att släppa in någon som skulle kunna få mig att vilja stanna någonstans. Kanske därav mina märkliga drömmar om barn, i Colaflaska, som dör! Mina drömmar är så märkliga och helt galna att de inte längre går att tyda med min drömbok. Jag vill upptäcka mer. Jag vill se delar av världen som jag inte sett. Jag vill även besöka delar av världen där jag varit förut.
 
Jag saknar Egypten, Libanon, Nya Zeeland och har många gånger tänkt på en road trip genom USA. Sist jag var där såg jag bara en liten del av det enorma landet.
På senare tid har Australien lockat väldigt mycket. Tror det har något med min underbara kollega och vän, Suvis galna historier därifrån. Lite backpacking skulle vara kul tror jag. Det var länge sen som jag gjorde det nu. Men first things first. Vart i Sverige kan jag hitta ett jävligt välbetalt jobb där jag kan jobba under sommaren för att sedan resa hela vintern? Och vart bor man i princip gratis?
 
Den karamellan ska jag nog suga på när jag somnar till Tarzan. Kanske mina drömmar kan talaom det för mig. Tips är varmt välkomna!
 
Godnatt mina guldklimpar. Nu ska jag och Peter Pedal gå och sova.
 

 
Bilder tagna en perfekt dag. Första bilden visar vyen över en av NZs vackra nationalparker. Bild nummer två är tagen från ett tak i Rashedias flyktingläger i Libanon. Den tredje bilden visar ett torg i Nablus, Palestina. Sista bilden är ifrån ett beduinboende utanför Dahab i Egypten.
 
 

 
 
 
 
 

RSS 2.0