Guide life

"You look like you've been partying the whole night"
– I feel like I've been partying the whole night!
 
I wish. Men så är det bara på arrival day. Fötterna gör ont, huvudet värker och maskaran rinner ner under ögonen. Welcome to guide life! Men jag klagar inte. När jag kommer hem på kvällen visst fan är jag trött som aset, men jag är nöjd med det jag åstadkommit under dagen. Och jag är stolt över mig själv!
 
Tänkte på det senast här om dagen. När jag gick i skolan var hålla föredrag inför klassen det värsta jag visste. Jag mådde nästan illa. Många gånger var man ju "sjuk" bara för att slippa. Idag pratar jag inför minimum 40 personer på språk jag inte ens kan. Jag gör mitt bästa och det känns inte alls jobbig att prata inför alla dessa människor. Och jag har tillochmed kommit över min mikrofon "skräck" som jag hade i Bodrum. Där hade jag inge problem med att tala inför grupp men jag hatade att prata i mikrofonen på bussarna. Idag freebasade jag helt på bussen jag sände. Känndes inte alls jobbigt!
 
Imorgon blir det en ny utmaning. Jag ska ha hotel walkabout med danskar, norskar och svenskar. Det kommer bli minst sagt… intressant. Lite nervös är jag allt, men det ska nog gå bra. =o)


Working nine to five

Ha! Eller inte... Jobbar mer 9 - 20. Det är helt sjukt klockan är inte mer än 21 och jag är trött. Vet inte om det är ett tecken på att jag börjar bli gammal eller att det är att jag jobbar för mycket. Idag har jag i för sig varit trött hela dagen, så det kanske är något annat fel på mig?
 
Annars händer det inte så mycket här i Sharm. Mest jobb och mer taxi-bråk. Att man alltid ska behöva bli arg på dess dumma chaufförer! Sist blev jag riktigt förbannad på någon random snubbe chaffisen tog med sig i bilen. De slutade med att jag kasta chips på honom och sen krävde vi att han skulle bli avslängd, vilket han också blev. Men då förståss var jag tvungen att bli förbannad på chauffören när vi kom fram till hotellet och han ville ha mer betalt för att det låg chips i hela hans bil. Fan heller! Det var väl inte jag som tog med fanskapet i bilen. Eller?!
 
Mycket jobb som sagt och det tar på krafterna att vara både svensk, dansk och norsk! En roll jag jobbar väldigt hårt med måste jag säga. Min danska suger! Normännen är lite lättare att ha att göra med, då de förstår min hittepånorska/svenska. Danskarna där emot… Jag är tveksam. Det är kul iallafall. Jag är jätte göad att det börjar komma fler svenska flyg också. I tisdags hade jag min första helsvenska hotelwalkabout. Awesome! Det gick så mycket lättare och jag kände mig mer säker är jag bara behövde prata svenska. Det flöt liksom på. Jag behövde inte tänka vad handduk, nyckelkort, långgrunt o.s.v heter på de andra skandinaviska språken.
 
Imorgon har vi nya arrivals och då kommer Stockholm! Hittils har vi bara haft skåningar och göteborgare. Inge fel på dom, men Stockholm i mitt hjärta lix! Imorgon kommer även Oslo, Billund och Köpenhamn. Det vill säga att jag kommer ha väldigt massa många folk på min WA på fredag. Och jag måste prata fejk danska och hittepånorska. Men men... En dag vaknar jag och kan det flytande. Kommer dock inte hända den här veckan. *suck*

Nej nu ska jag faktiskt fixa lite naglar och så, så man är top notch för morgon dagen!

Uteliv

Hmm... En gnutta besviken är jag allt. Utelivet i Sharm är, hur ska jag säga det här? Inte existerande. Folk går inte ut här, tydligen. Inte som i Turkiet eller som på Teneriffa iallafall. Vi var ut igår och det mest spännande på kvällen var taxiresan hem. Har haft min första "taxifight". Chauffören sa ett pris och när vi kon fram så blev det ett annat. Jag har lite arabiskt temperament jag med. Så där stod vi och skrek och vifta med händerna. Haha!
 
Nu ska jag ner till stranden men först ska vi spis frukost! =o)
 

Fotnot

Jag har gett er felaktiga uppgifter i min föregående blogg. Piiinsamt efter som jag är guide och ska faktiskt veta ALLT. (hahahahahahaha). Så St Catherine är inte en kyrka utan ett kloster. Men jag har inte lurat er helt och hållet för jag ska även besöka en kyrka under utflykten imorgon. ;o) Jag kommer även få se Moses brinnande buske. Den ni! Det skulle nog hjälpa mig en bit om jag vore lite mer kristen och troende än vad jag är. Men men... Man kan inte tro på allt här i världen.
 
Kan för övrigt säga att det gick väldigt bra på servicen idag. Var inte någon av våra gäster som kom och ville ha hjälp. =o/ Däremot har jag fått vägleda en del ryssar och engelsmän idag.
 
 

Charming Sharm

Jag undrar vart det här kommer att sluta. Vart än jag kommer så känns det som hemma på något vis. Är det mig det är "fel på". Har jag helt enkelt jävligt lätt för att anpassa mig? Jag gillade Sharm el Sheikh från första stund. Lite mer än andra ställena faktiskt. Fast det kan ju ha något med att göra att de pratar arabiska! =o) Jag gillar verkligen arabkulturen och araber. Det tackar jag Libanon och Palestina för. För det är ju knappast för att jag är uppvuxen i Märsta. Haha!

Det har verkligen varit intensivt första veckan. Mycket att lära och ta in, så ska man komma ihåg allt också. Jag har studdat hotellet, Nabq (området där hotellet ligger), Naama Bay, Old market. Har även varit på en och annan utflykt. Har ridit kamel i öknen, hälsat på beduiner, tittat på en stjärnklar himmel mitt i ingenstans (öknen). Har även åkt båt, de andra snorklade och dök, jag åkte bara båt. Har varit till en moské och en helt underbar kyrka. Önskade nästan att jag var en gnutta religiös när jag var där. Den var så vacker så man nästan fick tårar i ögonen. I veckan ska jag även studda St Catherine kyrkan och på lördag blir det en trip till Kairo.
 
Imorgon börjar allvaret. Våra finska gäster kom igår och imorgon ska jag ha min första service. Måste nog plugga lite på finskan tills dess. =op På torstag blir det ännu mer allvar, då våra första skandinaviska gäster kommer. Närmare bestämt Billund, Danmark. Det ska bli spännande. Jag är ju för er som inte visste det den skandinaviske guiden, så det är jag som ska ta hand om dom, vilket innebär prata danska! Och för er som inte visste det så är inte jag dansk och inte heller så bra på att prata danska. Men jag ska göra mitt bästa. Jag tror jag är mer nervös och orolig över det här än jag tror. Jag har drömt helt sjukt mycket på sista tiden. Och enligt min "Drömmar A-Ö" bok så tyder dom på orolighet. Jag har en konstant dialog med mig själv i huvudet om att det kommet att gå bra. Kanske därför jag har konstant huvudvärk också?
 
Det kommer gå bra, det kommer det. Samtidigt som jag håller på att gå i bitar av allt man ska hålla koll på i samband med min nervositet så längtar jag faktiskt till gästerna kommer. Jag vet att det kommer bli bra, det kommer det.

RSS 2.0