Blue Academy

Nu har jag varit på Gran Canaria i en vecka. Livet här är intensivt, socialt och väldigt roligt. Jag har funnit många nya vänner och trivs som fisken i vattnet. Det är väldigt mycket i skolan, men allt känns relevant och väldigt intressant. Har ännu inte fått reda på vilken destination jag hamnar. Men lovar att jag uppdaterar er så fort jag vet.

Jag bor tillsammans med en helt fantastisk tjej som heter Karin. Hon har blivit lite som en lillasyster till mig. Hon brukar oftast komma hem senare och har alltid någonting nytt att berätta. Henne kommer jag verkligen att sakna, om vi inte hamnar på samma destination! Hon påminner mycket om mig själv när jag var i 20-års åldern. Så full av liv! Inte för att jag ser mig själv som döende, men jag känner mig äldre när jag umgås med ynglingarna här. Men jag trivs i min roll.

Idag hade vi induviduellt samtal med lärarna. Det Lotta sa om mig kändes väldigt kul att höra. Hon sa att jag var mogen med båda fötterna på jorden. Att jag inte behövde framhäva mig själv. Som många andra här, kan jag tillägga! Det är många som gör väsen av sig bara för att synas och höras. Jag känner inte riktigt att jag behöver ta det utrymmet.

Imorgon ska vi vara med i Bamse klubben och se hur det går till. Vi ska även få lära oss Bamse gympa. Jag väntar med spänning!

Sedan vill jag även uppmana er där hemma att skaffa Skype! NU! Självklart saknar jag er och det skulle vara kul att prata lite. Man kan även ringa! Jag vet inte varför, men jag kan inte ringa ut, men jag kan ta emot samtal. Det kostar inte så jätte mycket för mig. Så kom igen!

Puss på er! Just ja, vill bara tillägga att det idag har varit 33°c här. ;o)

Dags att fara

Idag är det dags. Åker ner till Götet ikväll och imorgon bär det vidare till Gran Canaria. Känslorna är dubbla. Det jobbigaste är att säga hejdå till familjen såklart, har umgåts så mycket med dem under min tid hemma. Speciellt svårt är det med min systers barn. Imorse sa jag hejdå till min lilla solstråle Gottfrid, och senare till min ögonsten Emmie. Albin kommer jag inte se innan jag åker, vilket skär i hjärtat. Jag funderar på att rita en hejdå-teckning till honom. Tror dock att detta känns jobbigare för mig än för honom.

Samtidigt är jag så himla glad och helt exalterad över vad komma skall. Nya vänner, nytt jobb, nya utmaningar - ett helt nytt liv. Och jag välkomnar det med öppna armar. Känns extra bra att ge sig av nu när vädret börjar bli kasst.

Jag har tagit farväl av mina syskon och vänner, vilka jag kommer sakna så fruktansvärt mycket. Men vi ses ju igen, och tiden går fort. Det vet jag! Idag säger jag farväl till mamma och Jonas. Det blir Jonas som skjutsar mig till flygplatsen. Pappa ligger tyvärr hemma och är sjuk så han träffar jag inte nu innan jag åker. Fast vi hade en liten familjemiddag i lördags så vi tog farväl då.

Det jobbigaste var att säga hejdå till "mina" barn på förskolan. Rackarungarna som jag först träffade när jag började. De går sitt sista år på förskolan, så jag kommer inte träffa dem där igen. Oj, vad det var svårt att lämna dem. Tårarna kom och rösten sprack. Barnen såg chockade ut över att se mig så. Jag vet att jag kommer träffa min familj och mina vänner igen, men dessa barn vet jag inte om jag ser igen. Det är det som känns så tugnt.

Nu ska jag lägga det bakom mig och se framåt. Ikväll landar jag på Landvetter och ska då ringa en nyfunnen (förhoppningsvis) vän. Hon ska också jobba för Fritidsresor, och vi kommer att bo på samma hotell i natt. Det ska bli så kul att träffa alla nya kolleger som åker ifrån landvetter imorgon.

Nu ska jag äta frukost, pussa lite på min systers hundar, dem kommer jag dock inte sakna så mycket, men man måste väl låtsas så de inte blir ledsna. Sedan ska jag packa om i min resebag.

Inte långt kvar nu!

Sjukling

Ojoj... Nu är det synd om mig. Jag är förkyld, har ont i halsen, munnen, öronen, hostar och snorar. Ja, ni förstår att det inte är lätt att vara jag för stunden. Igår var jag helt slut på jobbet, hade feber och inget tålamod alls. Idag var jag till doktorn på Sky Clinic. De är väldigt bra där tycker jag. Det går snabbt och man får oftast det man vill ha. I mitt fall piller! Nu ska jag knapra och bli frisk. Tänker inte vara sjuk när jag åker på måndag.
Imorgon blir jag också hemma ifrån jobbet. Då ska jag mest bara ligga i sängen och tycka synd om mig själv. Nu ska snoris-boris beställa biljett och boka hotell.

Chipp chipp!

Frippa

Var och klippte mig för inte så länge sen. Blev inte helt nöjd med resultatet har jag kommit fram till. Eller ja, jag toppade mig bara, sisådär 1 decimeter. Så det ser ut som innan, fast kortare. Men känner att jag skulle vilja ha lite yvigare hår. Inte för att jag egentligen bryr mig. Men vad tror ni om något sådant här?



Fast självklart inte blond då!


Börjar kännas i kroppen

Nu börjar jag få resfeber tror jag. Inte för själva resan, utan mer för att det här blir en helt ny utmaning i mitt liv. Jag har fått schema för kursen, namn på hotellen vi ska bo på, info om, ja allt möjligt. Det är nu bara en vacka kvar tills jag lämnar er. Flyger förs ner till Göteborg på måndag, tisdag sitter jag på planet påväg till Gran Canaria och på onsdag börjar kursen. Tio dagar efter det far jag någon annanstans, jag har ingen aning om vart! Pirrigt, ja det kan man lugnt säga.

Helgen har jag spenderat på ön (udden) där Adam jobbat hela sommaren. Sista helgen med "gänget" liksom. Det kändes lite sorgset idag när jag sa hejdå till mina killar. Även om de för det mesta mobbar mig, retas och bara är allmänt irriterande så älskar jag ju dom. Tokigt, men sant.

Gaaah, får mest panik över att jag inte har någon aning om vad jag ska packa med mig. Men paniken får jag skjuta upp till senare. Nu ska jag glo på Animal Planet med Larsa.

Tack och hej - resefeber-tjej.

RSS 2.0