Shopping makes you happy!!

... But only for a while...

Jag har shoppat idag. Kände att de behövdes! Hade inga rena kläder och tvättmaskinen är upptagen hela tiden. Jo, jag tycker det är en väldigt bra ursäkt till att shoppa nya kläder.
Känner att jag håller på att bli mer och mer irriterad på situationen jag befinner mig i. Vet inte vem som kommer få ta smällen när jag väl får mitt utbrott. Vet inte om jag kanske måste flytta ändå, känner mig som 13 år just nu. Inte ens min pappa har "bestämt" över mig som det känns att de gör här.

Nej en shoppingrunda var vad som behövdes för mig idag, som sagt, för att bli på lite bättre humör. Men nu är jag tillbaka hemma i lägenheten och känner att irritationen kommer krypande. Får se vad som händer.

Är det lugnt om jag stannar?

En månad har vi varit här. Det känns helt sjukt, känns mer som en vecka. Tiden har gått så sjukt fort och jag börjar redan nu få lite separationsångest. Jag vill verkligen inte åka härifrån! Försöker lista ut hur jag ska kunna komma tillbaka hit. Just nu lever jag på studiebidraget det räcker bra, men när jag slutat mina studier har jag ingen inkomst. Jag kan inte åka hit på semester utan pengar. Så jag har funderat på om man kanske kan studera här, det blir dock lite svårt för min engelska är inte så bra och franska pratar jag inte alls. Då har jag funderat på att man kanske kan jobba här, men som vad? Och jag pratar inte arabiska. =o(

Förra veckan var vi i de södra delarna två dagar. Circuna har haft workshops och uppträdande där. Påmin mig om att inte vara tjej nästa gång jag åker dit! Jag hade linne på mig, vilket inte var så passande då vi var i en religiös skola, så det var bara varsågod och ta på sig den långärmate koftan. Det var jobbigt för vädret var kanon, det blåste tillochmed varmt. Var även norrut och gjorde en intervju.

Mathias har blivit helt galen, jag gillar det! Han inte bara röker nu utan dricker även cola, vilket han inte gjort innan.

Mathias har slutat snusa, vem får lida för det?

Nu har Mathias varit utan snus i snart en vecka. Han är väldigt duktig måste jag säga märks nästan inga bieffekter. Vissa stunder beter han sig dock lite underligt, som när han frinetiskt letar efter någonting att stoppa under läppen.
I köket här om dagen slet han loss en liten brödbit och jag tänkte "de va inte mycket bröd han skulle äta", så knölade han ihop det till en liten boll och stoppade under läppen.

Ibland kan han bli lite kinkig och jag är ju den som älskar att retas. Som när han satt och spelade tetris på datorn och jag går fram och säger:
? Meeh, vilket tråkigt tetris du har. Mitt är mycket finare också spelar det muskik.
Jag börjar spela mitt tetris och säger till Mathias.
? Titta vilket roligt.
Han kommer fram och tittar på min skärm.
? Meh, det är ju Blockstars inte samma sak som tetris...
Sen tittar han på mig och hur jag spelar.
? Ååh, spelar du me två händer! (som om det skulle vara det värsta man kunde göra)

Träning, Hard Rock och Rave

Jag vet att jag är värdelös på att hålla bloggen uppdaterad. Ska verkligen försöka skriva oftare. Nu är jag här och ska försöka berätta om min händelserika vecka i korta drag.
Den började med träning i Borj el Borajne som är ett läger här i Beirut. Det har kommit en ny tjej till gruppen som verkar väldigt cool och hon var väldigt duktig på träningen.
Jag tycker om att vara med och titta när de tränar, tycker även om att vara i lägrena det är en helt annan stämning där än i staden. Trivs med att gå omkring på de små gatorna som går kors och tvärs mellan husen likt en labyrint.
Den här veckan ska jag och Mathias åka iväg norrut för att göra en intervju.

Helgen har varit rolig och intensiv. I fredags var vi iväg till Hard Rock Café med Adonnas syster Fadia och några vänner till henne. Det var karaokikväll och många sjöng, vissa bra andra mindre bra. Vi träffade en jätterolig japan som är lite av en legend på Hard Rock, när han sjöng var det proppat med folk runt scenen och några tog kort. Han var kanske inte den bästa på att sjunga men han var underhållande.
Det var även några skandinavier där som också bjöd på en show, två svenskar och en finska. Efter en lång tids tvekande lät sig den svenska tjejen övertalas ,hon tog en titt i pärmen och fann "The final countdown" med Europe.
När introt kom så sprang de iväg till scenen och tog publiken med storm. Mathias som den svenska killen heter var kanon på luftgitarr och Moa som tjejen heter hakade på med headbangning och allt som hör till ett luftgitarrs solo.

På lördagen var det träning i Beirut. När jag och Mathias kom dit var de i full gång med att prova kostymer. Alla var helt uppe i varv och det var mycket prat och skratt.

Jag har varit på mitt första riktigt stora Rave nu. En dj vid namn Nick Warren spelade, har ingen aning om vem han är men han är ganska stor tydligen. Lokalen var proppad med folk och alla dansade som tokar. Det var även dansare uppe på scenen, jag tog mig ända längst fram till kravallstaketet bara för att se dem på nära håll. (Har alltid varit duktig på att tränga mig fram i stora folkmasser.) En kille och en tjej stod på varsin sida av djbåset båda lättklädda och kroppsmålade i neonfärg. Det var ganska coolt faktiskt! Kvällen blev lång, vi dansade hela natten fram till morgonkvisten. Jag och Katja åkte hem vid fem och tog en sväng förbi Barbar, där vi nästan alltid äter. Mathias och Caspar buggade vidare.

Ashraf och jag har konstaterat en sak idag. Mathias har gjort tre dåliga val den här veckan. Det första var när han skulle köpa vin, eller var det saft? Och idag när vi satt och drack te sa Ashraf att det smakade inte bra varpå Mathias svarar det är jag som köpt det. Sedan var vi på bio idag, gissa vem som valde filmen... Jo, Mathias. Tror du att den var bra? Nej, det var den inte! Mathias säger dock att han tyckte den var bra, men det tror jag inte på.
Så nästa gång Mathias kommer med ett förslag eller något säger jag och Ashraf neeeej...


Ever green - ett mycket trevligt ställe

Blev inbjudna på grillfest hos grannarna. Satt uppe på deras tak och umgicks och hade trevligt. Träffade massor av nya människor fån alla håll och kanter i världen. USA, Australien, England, Mexiko och sedan kommer jag inte ihåg vart de andra kom ifrån. De hade en söt lite hund också, tror det var en pitbul med namnet Roco.
Efter vi varit hos grannarna ett tag gick vi vidare till Barometer det är ett ställe där det dansas mycket arabisk dans och dricks... hmm... te. ;o) Adonna, en nyfunnen vän följde med oss och vi hade en jätte trevlig kväll. Den slutade med "frukost" klockan fem på Barbar. =o)

Dagen efter bled vi inbjudna till Adonna och där var även de andra tjejerna vi träffat kvällen innan. De bjöd även dit deras svenska arbetskolega som varit bodyguard. Tänk det ni, jag har träffat en livs levande bodyguard! Han var trevlig och hade ett väldigt fast och starkt handslag, nästan så man fick ont i handen efter man hälsat.
Vi träffade även Adonnas lillasyster Fathia, en väldigt pratglad och trevlig tjej. Hon visade oss en jätte mysig bar som hette Ever Green. Han som jobbade där kallades Amigo, eller om han hette så vet jag inte, var en skojig filur. Han hade pyntat från golv till tak med alla möjliga prylar, pengar, roliga figurer, flaskor, vaser och liknande. Jag gav honom en Selma att hänga på väggen, men han hade visst redan en så nu har han två. =o)

På väggen hade han även en roliga tavla med ett känt citat som var ändrat lite.
"Two beer or not two beer." - Shekesbeer

Idag var jag, Mathias och Katja iväg till ett enormt köpcenter. ABC heter det, ett väldigt tråkigt namn på ett så fantastiskt ställe. Det var ungefär som NK fast tio gånger större. Lyckades hålla mig ifrån att shoppa. Även fast det var väldigt frestande med alla väskaffärer och gulliga skor de hade överallt. Riktigt stolt faktiskt!

Nu sitter vi här i köket och röker. Rabia försöker lära Mathias skriva på arabiska. Vet inte riktigt hur det går.
Imorgon är det träning klockan tidigt så får nog avsluta här nu.

Tack och hej!

Skottlossning på nära håll och en trevlig dag på stranden

Igår var jag och Mathis på en palestinsk manifestation, det var massa uppträdanden, folk sjöng och läste dikter. Synd att man inte förstod någonting. =o( Vi träffade en bekant där, Nasar, som vi sedan följde med hem och drack te.  Han spelar för övrigt bambu flöjt, jätte fint. När vi satt där hemma hos honom hörde vi hur det började smälla. Vi kände igen ljudet från förra skottlossningen men den här gången lät det mycket högre. Plötsligt såg vi röda ljussken över hustaket på huset framför det vi var i. Och man kunde se hur det lös upp på väggen på huset snett bredvid våst. De sköt alltså på andra sidan av huset.

Idag åkte jag och Mathias och treffade Nasar vid stranden. Vi låg där och tog det lugnt, Nasar spelade lite på sin flöjt och jag somnade till en sväng. =o) Efter det åkte vi med honom till en flöjtlektion och lyssnade på när han och hans lärare spelade. Det var fint!

Ikväll vet jag inte riktigt vad som händer. Bio var det tal om ett tag men senaste budet verkar vara någon konsert på "The American University". Får väl se vad som händer.

RSS 2.0