Bildbevis

Tänkte lägga upp lite bilder på prylarna på jobbet  som gör min vardag lite roligare där och som jag skrivit om tidigare. 

            
Väska                        Boll                              Rullstol                      Sparkar

Helt okej julafton

Hör och häpna. Jag har kommit på en till sak som jag gillar med juletider. Mitt jobb! Det har varit så jäkla lugnt idag, inte många som bor på hotell på julafton kan jag säga. Idag hade vi 83 belagda rum och 136 gäster, beläggningen var på 36%. Värre blir det imorgon dock. Maja är sjuk och det är betydligt mycket fler gäster ikväll till imorgon. Jag och Anna kommer väl bada i handdukar och minibarerna vill jag inte ens tänka på. Idag var det bara 50 imorgon är det väl 150! Nej, men 80-100 iallafall skulle jag gissa på. 

Igår var det en helt okej julafton faktiskt. Jag somnade inte en enda gång. God mat var det också, Jonas hade gjort så jävla god lax (svirdommen var nödvändig) och Thomas hade gjort egna köttbullar.  Det kom ingen tomte jävel heller, skönt! Allt gick relativt snabbt och smärtfritt. Jag kom till syster lagom tills Kalle var slut, han ta lite glögg och sedan var det dags att äta. Efter maten rökte jag en sväng och tätt därefter öppnade vi klapparna. Ohh, jusste!! Jag fick ju en digitalkamera. Som jag har längtat efter en. Nu måste jag bara köpa minneskort innan jag kan gå lös och ta kort på allt och alla i min omgivning.
Stackars syster blev sjuk igår och jag var livrädd att jag skulle bli smittad. Men peppar, peppar så har jag klarat mig hittills. Jag typ badar i alcogel på jobbet så därifrån får jag nog inga baskilurer.
Efter jag varit hos syster åkte jag en sväng till Vällingby och hämtade Andreas. Han skulle tydligen inte sova över hos sin bror. Jag gick upp en sväng och hälsade på familjen, det var ju ett tag sen sist. Det var kul att se dem igen. Robin (Andreas föräldrars hund) var jätte kelig. Han var kaxigare förut när Ludde (en annan hund) också bodde med dem har jag för mig. Efter den korta visiten åkte vi förbi macken, tankade bilen, köpte lussebullar och Cola Zero. Jag ångrade mig dock när vi kommit hem till Andreas. Jag mådde inte så bra och ville inte ha några lussebullar. Somnade ganska tvärt istället.

Någon som ska ut ikväll då? Det ska INTE jag och det är ett som är säkert. Jag gillar verkligen intye att gå ut på juldagen. Det är alltid smockat med folk, man kan varken gå ut eller in och gå på toaletten är det ju bara att glömma. Man kommer varken fram till baren eller ut på dansgolvet och sitta ner kan man ju glömma. Visst man träffas alltid kompisar från förr eller gamla skolkamrater och för det mesta ett och annat gammalt ragg. Fast vad spelar det för roll, man hör ju ändå inte vad dem säger.
Nej, för min del blir det Singstar i goda vänners lag hemma hos Camilla. Eventuellt kanske något glas vin också. Blir dock en lugn kväll, ska jobba imorgon med.

Haha... Adam ringde mig igår, inte lagom full, utan typ as packad. Sen fick jag prata med Dan och Maggan också, det var trevligt. Dom förstod man iallafall och hörde vad de sa. (Andreas blev dock förundrad och frågade om jag pratade med hela släkten.) På lördag bär det av till Sälen! Ska fira nyår där med Adam och hans familj. Ska bli roligt, läskigt och spännande. Roligt för att jag ska dit med trevliga människor och kommer säkert ha det hur bra som helst. Läskigt för att jag ska åka skidor och det var inte igår jag gjorde det sist. Spännande för att man vet aldrig hur det slutar. Kanske får skåla in det nya året "iförd" gipsvagga?

Nej, gott folk. Nog om det!


God (h)Jul!

Som en liten egen jultradition jag har, så jobbar jag som vanligt. Idag har det varit väldigt lugnt på jobbet, så jag har spenderat dagen till att leka runt lite. Har bland annat, studsat runt på en pilates? boll, en sån där stor som man kan göra situps och grejer på, som om det vorde en basketboll, åkt rally med Maja på sparkcyklar, jag vann! Och så har jag åkt omkring i rullstol med punktering. Det sistnämnda var väldigt jobbigt för armarna. Men nu har jag iallafall provat på hur det är att sköta mitt jobb om man vore rullstolsburen. OBSERVERA att det heter buren och inte bunden, ingen binder ju fast än i rullstolen.

För övrigt så har min jul varit kass hitintills. Vi fick ingen lunch som jobbet bjussade på, det har vi fått innan. Naked Juce Bar var stängt! Det gjorde så jag nästan ville gråta. Rultrapporna/banden var avstängda OCH jag fick ingen Donken frulle, de öppnade inte förän 9. Jag glömde mitt Visakort när jag var och handlade på Sju elvan. Tack och lov han jag tillbaka och hämta det precis innan han stängde. Någonting som varit bra med denna dag är att jag hunnit slänga i mig två lussebullar och så har vi skrattat väldigt mycket på jobbet.
Nu ska jag åka hem till min syster och.. äta?? Hur jag nu ska orka det, åt ju chivapchichi (eller hur det nu kan tänkas stavas) till lunch. Det ni! Lite starkare grejer än vanliga "Swedish-meatballs".

Vill passa på och tacka för alla gulliga julhälsningar jag fått på mobilen också! =o) En tacker och bocker!


Hopplös!!

Jag är ett hopplöst fall. På mina 23 år (snart 24) har jag fortfarande inte lärt mig att gå och lägga mig i tid. Ska gå upp om cirkus tre timmar, kan ju vara en smart idé att sova först då. Stolt är jag iallafall att jag, för en gångs skull, har gjort någonting vettigt min vakna tid. Annars brukar jag göra mest ingenting och ändå vara vaken halva (för det mesta hela) natten. I natt har jag börjat på mitt personliga brev till Nya Zeeland är förvisso långt ifrån klar men är en bit på väg. Upptäckte att jag är totalt kass på att skriva på engelska, måste hitta någon som kan rätta brevet åt mig. Ullis? 

Nej, nu MÅSTE jag faktiskt sova. God Natt och God Jul! 


Syns du inte finns du inte?

Jag vet inte vart jag hört det någonstans. Kanske på någon medialektion för år och dar sedan. Jag finns! Jag syns! Du ser ju mig. Vill bara säga att det är jätte roligt att ni kommenterar. Folk jag inte ens vet vilka det är eller känner har lämnat kommentarer och det är jätteroligt. Extra roligt är det när jag får beröm för att jag skriver bra. Jätte kul att höra! Kommentera mera! =o)

I morse när jag låg som skönast på Andreas huvudkudde ringde min storasyster och störde. Hon tyckte jag skulle följa med henne och handla julmat. Jag vägrade! Men när jag släppt av Andreas på stationen fick jag lite dåligt samvete och ringde syster sen mötte upp henne på Eurostop. Det var gansak mycket folk, men inte så man fick panik och ville slå ner alla, det var skönt. Jag köpte lite grejer till mig själv. Blev så glad när jag ringde Nordea och de berättade att jag var lite rikare än vanligt. Så ringde pappa också och sa att han skulle sätta in pengar till mig. Eftersom Lina fått, fast det var ju till julmaten. Som den underbara lillasyster jag är så frågade jag syster om inte jag också skulle vara med och betala maten då. Orättvist om hon får lägga ut sina pengar på mat och inte jag. Så jag gav henne 800:-

Ååh nej, jag höll på att glömma Otto! Måste ju berätta om Otto. Han är världens sötaste (näst efter Lucifer förståss) katt. När jag och Andreas var tillsammans så var Otto halva anledningen. Haha... Nej, jag skojar bara. Men jag kom ihåg Otto som den mest kelsjuka katt jag någonsin mött. De här dagarna jag varit hos Andreas har han dock inte varit så kelig som jag minns honom. Men så idag kom han och bara gosade ner sig i sängen, jag blev överlycklig. Igår var han helt galen när jag gav honom räkor. Otto, som i vanliga fall är ganska undergiven för den nya katten, Pelle-svans. Jag vet inte varför man döper en katt som faktiskt har svans till Pelle? Fast Andreas sa till mig att han hette Pelle-svans då, istället för Pelle-svanslös. Oh well, tillbaka till Otto. Han blev som tokig när jag gav honom räkor och morrade som en galning åt Pelle fastän han inte ens var i närheten. Jag och Andreas satt bara och garvade åt honom. Söt var han!

Min kära vän Rickard, hans flickvän; Maria och deras bejbis (hund) Tindra skulle egentligen kommit förbi idag. Men jag antar att de tar det på vägen hem istället. Det blev väl kanske lite för stressigt för dem. Förstår om de inte vill komma upp till Gävle mitt i natten. Jag är inte ett dugg avundsjuk måste jag säga, fan vad jobbigt att sitta och åka från Småland till Norrland. Jaja, Gävle kanske inte är Norrland, men allt norr om Uppsala är Norrland för mig.

Jahaja... Julafton i morgon då. Fy fan! Ska jobba till 15 så Kalle misar jag iallafall. Tack och lov! Får se om jobbet bjussar på lunchen imorgon då. Vi brukar alltid få välja vad vi vill från Stockholms fisk på julafton. Men fick ju inte ens någon julklapp i år så så stora förhoppningar har jag inte.

Får väl se om jag skriver några rader imorgon. Annars, God Jul! =o)

Sigtuna

Sigtuna ligger vid Mälaren och grundades av Erik Segersäll runt år 980. Staden var sedan säte för den förste kristne kungen, Olof Skötkonung, som här lät slå de första svenska mynten. Sigtuna var den första staden inom det medeltida Sveriges gränser och blomstrade som ett kungligt, kyrkligt och kommersiellt centrum fram till slutet på 1200-talet.


Idag var jag och pappa och lunchade i Sigtuna. En väldigt trevlig liten "stad" med mysiga fik och små affärer. Vi prövade på ett nyss ställe som heter Myntet. Kanske har någontting med att gör att de tröck de första myntet i Sigtuna? Väldigt trevligt var det där iallafall.








Skrattattack

Vilka skratt attacker jag och Maja haft på jobbet idag. Vi har garva så jag fick kramp i magen.
Det stod en reseväska nere på houskeeping idag, troligen hittegods, den var ganska ful. Lysande orange och en sådan som rullar på fyra hjul. Det fanns även en svart, praktisk as snygg väska jag ville ha.
- Vill du inte ha den där också då?,  sa Maja och pekade på "apelsinväskan".
Jag sa bestämt nej, och förklarade för Maja att det var en typisk charter väska.
- Det vara lyser, Ayia Napa -09 om den, sa jag.
Sedan fortsatte Maja att spana vidare om någon full fjortis som ägde väskan, hur hon kom där på flygplatsen. Sen var jag tvungen att visa hur hon såg ut när hon kom hem. Jag hängde mig över väskan och hasade mig frammåt. Maja garvade sedan vände hon sig om. Jag fortsatte mitt hasande, tills det helt plötsligt tog tvärstopp och jag ramlade över väskan med en duns.
Självklart började jag garva som en tok och när Maja vände sig om så garvade hon, om möjligt, ännu mer. Sen satt vi där och bara tokgarva. Ja, många skratt blev det även fast det var mycket jobb och stressigt.

Måste för övrigt bekänna en sak. Jag har gjort "jul-grejer"! Igår satt jag hemma hos Andreas och trädde röda band kring apelsiner och sedan stoppade nejlikor i dem. Det ni! Men jag "skyller" på Andreas, det var han som tagit med dem hem för han tänkte att jag skulle ha någonting att pyssla med medans han lagade maten. Fint blev det iallafall, jag hängde upp dem i fönstret, ovanför spisen och designade tillochmed ett konstverk. Eller ja, jag la tre apelsiner på ett snyggt vis (med nejlikor) i en designskål så trädde jag ett rött band runt allt. Fint blev det och roligt var det.

Nu är jag hemma hos systeryster och Thomas. Har ätit mat och fikat. Åh, så goda lussebullar systra mi hade gjort, med mandelmassa i. Så drack vi glögg och tittade på Astrid Lindgrens julfavoriter eller vad det nu hette. Kajsa kavat var bäst. Och jag är visst lik henne, Lina, så det så.

Vet att jag skrev i ett tidigare inlägg att jag hatade allt som hade med julen att göra. Jag ljög. NU ska jag berätta vad som faktiskt är bra med julen: julskinka (om den är god), glögg, lussebullar och apelsiner med nejlikor i. =o)

Vad tycker du är det bästa med julen?

Kristoffer

Tack för att du räddade min dag! =o)

Gick omkring stressad och grinig i Väsby Centrum. Helt plötsligt ser jag ett välbekant ansikte. tAKiDA-Kristoffer står och kollar i en tidning på Teknikmagasinet. Det gjorde mig glad. Allt med tAKiDA gör mig glad! Kom direkt att tänka på Norrland och allt roligt. Jag vet att jag pratat om det förut, men den där intervjuen med tAKiDA är bland det bästa jag gjort. Så fort jag ser någon i bandet, hör deras låtar eller liknande kommer jag alltid att tänka på den där dagen på Scandic.
 
Det har inte bara med tAKiDA att göra, utan dom väcker så många minnen; Intervjuen, konserter, kryssningar och vänner. Det är mycket jag saknar med Norrland och tAKiDA är en liten del av det. Är glad att jag fick mig ett litet lyckorus genom att se en del av det jag förknippar med Norrland idag. =o)

Ångest!!

Fy fan säger jag bara! Nästa jul flyr jag till något muslimskt land eller någon annan stans där de inte firar jul. Vilken ångest jag får. Det är samma sak varje år. Jag HATAR verkligen julen. Gjorde ett försök till att åka och handla julklappar igår. Bara av att se alla bilar på parkeringen gjorde mig deprimerad. När jag väl var inne i själva gallerian så blev det inte bettre direkt, var nästan så jag ville gråta. Jag orkade verkligen inte med. Lillebror, systerdotter och mamma har jag iallafall handlat åt. Så var det "bara" resten kvar sen. Ska åka iväg snart och känner redan nu hur jag får ont i magen och svårt att andas. Det västa är att folk inte tror mig, de tror mer att jag hatar julen som någon "innegrej" eller för att vara bångstyrig. Och ingen tycks först heller.
- Men vad är det du inte tycker om med julen?, frågar alla.
Ja, vad sägs om allting?? Jag hatar allt som har med julen att göra, köpa klappar, julgran, öppna klappar, stress, barn som måste va glada, hela grejen. Och en sak till. Vad fan, det här med jultomten. Vad är grejen? Varför ska man lura sina barn att tro på något sådant. Sedan får de ju ändå reda på att han inte finns. Är det bara för att "vi" (inte jag då, för jag har ju inge barn) sen ska kunna håna dom och säga, fan vad dum du är?!
Nej, som sagt nästa år vill jag vara långt åt helvete ifrån jul och allt vad det innebär.

Rederiet-maraton

Eftersom jag blev sjuk igår och inte orkat med denna dag riktigt så har jag legat hemma hos systeryster och kollat på Rederiet. Har betat av tio avsnitt nu tror jag. Lina och Thomas är ju borta så jag är här och passar hundarna, två av dem iallafall. Var till hundgården och lekte med Leo (Angelicas hund). Han var riktigt intresserad av lill-Moa, men jag vågade inte släppa ner henne först för hon verkade rädd. Istället hoppade Leo upp på mig så jag blev helt smutsig och slemmig. Efter ett tag kaxade Moa dock på dig så jag släppte ner henne och jäklar vad hon for omkring. Tror hon tyckte det var riktigt kul att leka med en hund som var lika energisk som hon. Lira sprang mest runt och skällde.

Imorgon, om jag orkar, tänkte jag fara iväg och shoppa julklappar. Inget jag ser fram emot men hellre nu än typ i helgen. Får passa på nu när man har tillgång till syrrans bil.Har dock ingen aning vad jag ska köpa till alla. Jag hoppas verkjligen att jag är friskt till i morgon!

Lyckad Lucia

Camilla och Hella fick för sig att fixa en luciafest med stuntisarna. Sagt och gjort. Igår festade vi loss nere i Östuna puben. Alla stuntisar jag träffat vad dock inte med, har ju blivit några under året som gått, fast de jag umgåts mest med var där. Det blev en riktigt lyckad kväll. Började med lite julbord, sen blev det dansa av. Jag snodde Annas kamera och lekte paparazzi under kvällen. Får väl se vad det är för bilder som dyker upp på Facebook. Tog en hel del bilder så alla får nog inte vara med. Hella, Camilla, Ewa och Ullis gick luciatåg också. Jätte söta var dom, inte med de klassiska lucialinnena utan med vita, korta, urringade klänningar. Fast Ewa var iförsig tomte. Riktigt lyckad kväll måste jag säga. Måste vi göra om snart igen!

Idag följde jag och Camilla med Björn, Richard och lill-Björn till Alunda. De skulle ha en eldshow där. Lill-Björn körde med en stav (eller vad man nu ska kalla det) med eld på vardera sida också sprutade han eld. Sedan kom Richard in och blev påtänd. Han brann alltså. Var riktigt häftigt att se, har aldrig sett en brinnande människa förut. Jag fick agera kameraman och filma allt. Publiken verkade gilla nummret och jag var helt fascinerad. Det var riktigt häftigt! Vi var inne i en sporthall och det luktade bränt i hela hallen. Efter showen var de tvugna att torka golven från olja så att inte innebandyspelarna skulle halka. Visste ni förresten att om man råkat svälja lampolja ska man dricka mjölk? De fick jag lära mig av lill-Björn idag.

Blev inte så mycket sömn i natt så idag är jag helt slut. Ska hem till Camilla senare och landa i hennes soffa tror jag. Vi ska kolla på film och bara dega. Imorgon blir det nog ridning. Ska bli riktigt skoj, var ett tag sen nu.
I veckan ska jag bo hemma hos min systeryster, hon och Thomas ska iväg så jag ska passa hundarna. Någon som vill komma och göra mig sällskap?

Discokula

Idag har jag blivit ompysslad av de äldsta tjejerna på förskolan. De lekte med mitt hår och en av dem gav mig massage, både ansikte och rygg. Sedan hälde de en stor mängd glitter i mitt hår som jag även fick i ansiktet och över kläderna. Efter det har jag gått runt och sett ut som en discokula, eller kanske något slags julpynt. I amband med massagen berättade en av killarna på avdelningen att han var expert på fotmassage. En klump samlade sig i min mage, rädd att han skulle hugga tag i foten på mig, men jag han säga nej tack. För er som missat det så har jag fotfobi.

Även idag hamnade jag i barbievrån. En liten flicka frågade om jag kunde hjälpa henne och klä dockorna. "Konstigt", tänkte jag, "jag klädde ju på alla igår". Hur som hälst så satt vi där och satte på dockorna de outfitsen de skulle ha. För flickan fick man inte välja vilka kläder man ville, dockorna skulle tydligen ha sina orginalkläder. Jag vägrade dock och satte på en "Brat" docka hängselbyxor och en gul t-shirt. Hon passade i de! Så sa jag något i stil med;
- Titta vad fin Brat-dockan blev.
- Hon är en Bert, så flickan då.

Sista dagen  var det idag på förskolan jag varit på den här veckan. Men det ringde någon från en annan förskola som behövde hjälp. Så imorgon blir det ett nytt ställe, nya barn och nya baskilurer. Shit vad snorig och hostig jag blivit nu när jag varit bland massa nya bassiler jag inte är van vid.

Jag kan vara den mest virriga och oorganiserade männsika jag vet. När jag slkutade idag så tänkte jag att jag inte skulle glömma alla teckningar jag fått av barnen. Jag lyckades få med mig dem från avdlningen och in i omklädningsrummet. Men i bilen kom jag på att jag inte hade de med mig och jag har ingen aning om vart jag lagt dem. Plust att jag inte hittade mina lovikavantar på hyllan där jag tror jag lagt dem. Det sista jag fick göra var att springa omkring och leta efter min väska som jag inte hade något minne alls vad jag lagt den. För några dagar sen så hittade jag min mobil i min sko när jag skulle gå hem också.

Nu är jag hemma hos min älskade storasyster. Självklart så höll hon på att baka och lyssna på julmusik! Men men... Jag var duktig och joinade. Var år och dar sen jag bakade pepparkakor. Hälften av degen blev kakor den andra halvan åt jag upp. Min syster var inte helt nöjd. Sedan klagade hon på att jag inte kunde ta upp dem från bordet utan att de gick sönder eller blev sneda och vinda. Självklart ville jag ta kort på våran lilla kärleksstund. Jag kladda mjöl i ansiktet, det måste man ha om man ska ta kort på när man bakar. Lina vägrade då kastade jag mjölet på henne, sedan tog vi kort.

Tredje gången de ropar på mig nu. Bäst jag går och äter lite pannkakor. =o) Sedan ska glassyren på på kakorna.

Åtta timmar av glädje, bråk, skratt och gråt!

Ännu en lyckad dag på jobbet. barnen är fantastiska och jag börjar nästan lära mig allas namn nu. Idag har jag hoppat mellan tre avdelningar. Det var kul. Först var jag med de äldsta barnen och som vanligt satt vi och målade, bortsätt från den stunden jag satt och klädde på barbiedockor med en av de yngre killarna. Ja och sen var vi på gården innan lunchen förståss, där gick jag (sprang till och med bitvis) och vifftade med armarna för att hålla upp värmen i kroppen, sedan gick jag lite balansgång med några av barnen och hoppade även över samma träd. Just det gungade lite gungbräda med ett barn också. Det var dock inte så givande då jag mest var nere bara.

Lite efter lunch fick jag gå in till småttingarna. Där blev det inget målande och inte så mycket prat heller, de pratar ju inte allt för mycket än. Istället satte jag på "Barnens favoriter" eller vad skivan nu hette, där var det gifvetvis Astrids bästa visor. Eller kanske inte är Astrid Lindgren som gjort visorna, men visorna i hennes filmer var det i alla fall. Och så dansade jag "roligt" så barnen skrattade.

En del av barnen tecknar lite, som jag berättade igår. De kan några färger, äta lunch, pepparkaka (vilket jag inte kunde innan), Stockholm i mitt hjärta var det några av de äldre tjejerna som kunde. En av de yngre killarna är riktigt duktig, han kan massor av frukter, själv kan jag barta teckna banan, så kan han några djur också. Idag försökte jag lära dem "Gubben i lådan", får väl se om de kommer ihåg något av den imorgon.

Jag trivs riktigt bra med att jobba på förskola. Det är jätte roligt att umgås med barnen. När de andra fröknarna står på gården och pratar med varandra så latjar jag hellre runt. Nu kanske det låter som att de andra bara står och pratar så är det ju inte men jag blir mer som ett barn. Jag är med och cyklar ner för backen, skjutsar runt på ungar, klättrar och far. Barnskötare är dock inget jag vill pyssla med resten av mitt arbetsliv, men det är perfekt att kunna hoppa in lite när det behövs. Jag har fortfarande mina journalist drömmar kvar, har bara lagt dem lite på is ett tag. Ska ta tag i det där igen senare.

Vad vill du bli när du blir stor då?

Blodet kokar snart!!

I vissa fall har jag verkligen kort stubin. Som när det inte går som jag vill, då främst med tekniska prylar och sidor som inte har någon funktion som jag tycker är självklar att den ska finnas. Till exempel denna bloggsida. Jag skulle göra kategorier och ville spara mina gamla blogginlägg i. Det absolut enklaste vore ju om man bara kunde kryssa i de inläggen men vill ha med och sedan flytta till kategorien man vill ha dem i. Men den funktionen fanns ju uppenbarligen inte. I stället så öppnade jag varje inlägg och sparade om i den nya kategorin. Nu blev det så jävla dumt att inläggen publecerades som nya inlägg. En del blev det dubbla av så jag kunde ta bort "uppdaterings varianten". Men det är ett jävla inlägg som ligger kvar där det inte ska vara. Jag hittar "dubbelgångare" på det så jag kan inte ta bort det.
Jag blir verkligen jätte irriterad (därav alla svärord) när jag inte förstår, eller när det inte går att få det som jag vill ha det. Blir verkligen frustrerad och arg så jag vet knappt vart jag ska ta vägen.
Allt jag ville göra var att göra bloggen lite enklare att orientera sig i, många som läser vill till exempel läsa om när jag var i Libanon och Palestina, därför gjorde jag två kategorier så de skulle bli lättare att finne de inläggen. Istället blev det kaos och jag blev bara arg.

Hade tänkt att skriva om jobbet och hur bra det går och vad kul det är när barnen tecknar (teckenspråk). Men nu är jag bara så jävla förbannad, vilket jag kanske nämnt tidigare, så jag har glömt allt bra jag skulle skriva. =o(


En helt fantastisk dag!

Så mycket glädje, skoj och lek. Och vilken show! Killarna och en av tjejerna som tränat akrobatövningar, jonglering och lite mimartisteri hade uppträdande idag. Det blev en lång resa med en bilfärd på cirka fem timmar, jag blev såklart åksjuk, men det var defenetivt värt det. Det här uppträdandet kan vara bland det bästa jag har sett. De var så himla duktiga och roliga. Publiken var helt fängslad. Det går inte att beskriva stämmningen eller känslan man fick i kroppen, men enkelt uttryckt kan jag säga att det var fantastiskt.

Igår kväll/natt kom Ashraf (som för övrigt kan vara en av de roligaste människor jag träffat) och Rabie på en ny lek. Man skulle kasta ett cigarettpaket på bordet och det skulle hamna på den smala sidan. Lyckades man inte med det så fick den andra slå den som kastade med en "käpp" på handen. De lyckades lura med sig Mathias att leka, men jag tvärvägrade och tur var väl det. Helt plötsligt utvecklades leken till att istället för att slå skulle man sätta en klädnypa på valfritt ställe på den som kastade paketet och misslyckades. Det slutade med att killarna hade klädnypor över hela ansiktet. Det var väldigt kul att titta på men som sagt så är jag glad att jag inte deltog i leken.

I dag har jag konstaterat att jag måste lära mig arabiska. Jag har umgåts med åtta energiska palistinier som pratar med en hela tiden varav kanske tre pratar engelska. Det är så frustrerande när de försöker prata med en eller förklara någonting och man står bara där som ett frågetecken. Jag vill ju så gärna förstå vad de säger!

 

Utgång = Kaos

Det blir för det mesta kaos när vi går ut i Märsta. Alltid är det någon som blir för full, det händer märkliga saker; som att stöta på en Hitler imitation (detta var dock vid halloween), bli erbjudna knark, eller så hamnar vi på något märkligt sätt alltid någon annan stans än vi borde.

Som i går när jag, Angelica, Annika och Merja var ut. Jag och Angelica fick av någon konstig anledning för oss att vi skulle sjunga karaoke så där stod vi på Bryggan och gasta något som skulle vara låten Kryptonite. Bobbo och Merja höll på att gnägga läppen av sig. Som om inte det var nog så pinsamt. Innan var vi på gamla Pompeji, som nu bytt namn och ägare, där det var live musik. Inte nog med att vi syntes och hördes mest. När trubaduren avslutade kvällen med Enrique Iglesias "I can be your hero" började jag gråta. Jag hatar verkligen den låten men den påminner mig om Libanon. Alla gick och sjöng på den. Jag saknar verkligen Libanon och mina vänner där, även fast de sjunger dåliga låtar.
Efter vi gjort bort oss på Brygeriet så knallade vi vidare till Garage. Enligt vakten så var Angelica för full för att komma in. Jag frågade honom om han skämtade för hon var verkligen inte så full. Men han vägrade släppa in henne. Då ringde jag min nyfunne vän Walid (ingen aning om hur det stavas) han var såklart inne på stället. Han kom ut och vi stod och pratade. Helt plötsligt såg jag hur vakten tryckte iväg Angelica bort till några bänkar som är en bit ifrån ingången till Garage. Jag gick självklart fram till henne och frågade vad om detta betéende.

– Jag lacka ur på vakten och sa att han var så fet och ful att inte ens hans mamma ville ligga med honom, svarade hon.

Hmmm... Vet inte om det kanske var det smartaste draget att göra. Men när Angelica blir sur då blir hon det ordentligt.

Det blev inget Garage den kvällen. Av någon konstig anledning? Istället kom Magnus och hämtade Angelica och jag följde med Walid hem. Vi låg och diskuterade religion halva natten jag och han. Med en troende muslim och en väldigt otroende kristen blir det ganska intressanta diskussioner.

– What do you belive in then, Moa?, frågade han mig, efter vi pratat om att jag inte tror på Gud.
– I belive in myself, fick han till svar.
– But how you think you where made?
– By my mother and father, svarade jag.
– Ya, but befor that, from the first beginning?
– We'r from the monkeys, sa jag då.

Han kunde inte riktigt förstå mitt resonemang. Att vi skulle härstamma från aporna tyckte han var jätte dumt.  Men hur dumt låter det då inte att det skulle vara någon slags Gud som gjort oss? En rolig diskussion var det i alla fall sedan kallade jag honom "Walid the monkey" resten av natten och han bara skrattade.

Idag hade vi bakisdag hemma hos Annika. Vi kollade på "Mama Mia", den var inge bra tycker jag. Gillar i för sig inte Abbas låtar, det kan ju ha någonting med saken att göra. Fast handlingen i filmen tilltalade inte heller mig så mycket. Annars brukar jag gilla musikaler. Skulle vilja gå och se någon live snart. Sist jag var på musikal så var det "Rent" vi såg, och det var inte den andra upsättningen som var typ förra året utan den första. Det var alltså alldeles för länge sen sist!

I veckan ska jag jobba extra på förskolan. Måste sova i Märsta då, eftersom jag och mamma inte har samma tider och jag fortfarande inte har några däck till min bil. =o( Någon vänlig själ som kanske har några att skänka? Tänkte det är ofta man har vinterdäck som ligger och skräpar sådär. Eller inte.

Nej, nu ska jag packa och sen sova. Blir en lång och intensiv dag i morgon.
God natt folket!

Twilight

Var på bio med mina systrar i lördags och såg en fantastiskt bra film. Älskar vampyrfilmer och den här var verkligen underbar. Hittade något ihopklipp med bra musik till på youtube. =o) Se filmen!




Bojkotta Idol

Så sitter man här en fredagskväll med småsyskonen plus vän, Emma. =o) När alla utom jag röstade på att kolla på Idol fick jag ge mig. Jag tittar alltid bara på uttagningen och nu när jag ser programmet så kommer jag helt plötsligt på varför. Tre kvar, final nästa vecka, och ändå tycker jag att de sjunger som skräp. 
Robin B som verkar vara så populär kan väl kremeras tycker jag. Nej, han är inte snygg och han kan faktiskt inte sjunga. Enligt mig. Arg blir jag när han pajar en av mina favoritlåtar. 

Nej tackar vet jag allsång i vardagsrummet hemma hos familjen Oscarsson, Fagerberg, Lindqvist och Niklasson på besök!

Fröken Moa

– Ja, det är jag det!
Gick väldigt bra på förskolan idag. Var riktigt kul att jobba med barn igen (dock inget jag vill pyssla med för alltid) men väldigt utmattande om man inte är van. Eller det kanske ät utmattande även om man är van, vad vet jag?
Jag var med de större barnen på 4- 5 år det var skönt. Slippa byta blöjor och sånt där. Kul när ungarna kan prata sammanhängande och ibland säga vettiga saker också. Inte för att jag tycker illa om små barn, fick det kanske att låta som det, men lite äldre barn är roligare att umgås med.

En händelse på gården
Två flickor sitter i sandlådan och har geggat ihop sand med vatten i varsina hinkar. De har stuckit ner pinnar i (som ljus på en tårta) och strör snö över. Jag kommer fram och frågar vad de gör.
– Vi bakar, svarar de.
– Åh, vad gott, säger jag, är det grädde ni har överst, eller granering kanske?
– Nej, det är snö, svarar tjejerna.
Haha... Ursäkta då! När jag var liten hade jag lite mer fantasi än så.

Nästa vecka ska jag också jobba på förskolan. Jag tycker folk kan vara sjuka lite oftare så jag får jobba mer. Jag hade en kul men intensiv dag idag. Först på morgonen målade vi lite, eller jag vek ett flygplan och färglade det, sedan gick vi och åt frukost. Efter frukosten lekte vi med trolllera sedan åt vi frukt. På med palterna och ut på gården. När vi kom in igen blev det samling och sen var det lunch. Vi spelade spel och la pussel tills det var dags för frukt igen. Man behöver ju inte vara rädd för att svälta när man jobbar på förskola direkt.
På min rast åt jag förresten pepparkakor idag. Det var ingen höjdare, tacka vet jag lussabullar. =o)

När jag kom hem idag var jag så fruktansvärt trött så jag gick och la mig. Så skönt det var att somna helt utmattad. Fast jag vaknade tyvärr på kvällen så lär ju vara vaken halva natten, om inte hela.
Tim (min lillebror) får för sig ibland att han ska sova på soffan, det händer för övrigt väldigt ofta att han får för sig det. Jag som vill sitta uppe i vardagsrummet med min dator och tv:n vill inte ha någon snarkandes unge bredvid mig. Detta har resulterat i att vi ofta tjafsar om det här. Ikväll kom jag dock på en ny lösning. Kladdkaka! Jag vet ju att min käre bror är en gotte gris, en väldigt söt sådan måste jag tillägga. Så jag sa helt enkelt, "ska vi baka kladdkaka"? Svaret blev självklart ja. Då sa jag; "Bra då sover du i ditt rum sen." Nu sitter jag här i min ensamhet i vardagsrumet, mätt och belåten på kladdkaka. =o)




    

Barnskötare

 – Det är samma sak som dagisfröken. Men det får man inte säga så mamma hör. ;o)

Ska jobba på förskola i morgon.De behövde folk så jag kunde hoppa in. Ska bli roligt faktiskt. Sist jag jobbade där var tydligen fyra år sedan kom jag och mamma fram till. Då var jag på avdelningen med de minsta barnen och nu har de blivit äldst. Det är dem jag ska jobba med den här gången också tror jag. Man kanske ska ta med öronproppar i säkerhets skull? Vad tror ni? 

Tal Till Nationen

Jag och mina småsyskon fick biljetter av Jonas (det tackar vi och bockar/niger för) till Magnus Betnérs; "Tal till nationen". Han är ju så sjukt bra den snubben. Jag skrattade som jag vet inte vad. Inte så där "porrigt" som Anna vW skrattar när hon ser honom på TV. Jag verkligen as garvade. Det här klippet är dock inte ifrån kvällens show, utan en av mina favoriter men honom. Jag kan det snart utantill. 




Hyllning till P4

Jag vet inte om det är dem som blivit bättre eller om det är jag som blivit stor?

Efter att ha jobbat i fem dagar är det lätt hänt att man ledsnar både på Rix FM och Lugna favoriter, tyvärr de ända kanalderna som går att få in på radion på jobbet. Ibland, om man hänger upp galgar i krokiga snirkliga former fäst till antennen, kan man få in ett väldigt brusigt Bandit, för det mesta orkar man inte ens försöka. Eller så lyckas någon, tyvärr, ratta in The Voice. Då vill man ju bara skära öronen av sig. Inte nog med att det är as dålig musik, nej, utan det kombineras med ett jävla brus som ingen verkar märka av.

Idag när jag ställde mig för att vika kände jag bara, "nej, jag orkar inte med den här skiten", så jag skruvade till ordentligt på ratten. Plötsligt hörde jag några röster jag inte alls kände igen. Jag lyssnade vidare och det var faktiskt kul det de pratade om. Efter att ha lyssnat en stund får jag reda på att det är P4. Förvånad blev jag allt, jag som tidigare bytt i panik så fort man kommit under 104 frekvensen. Jag gillade faktiskt det jag hört hittills, undantags vis musiken då den var inte helt okej, intressanta program, vältalande programledare, och bra inslag. Var en tjej som äste upp en krönika hon skrivit. Den handlade om ålder och pensionssparande och hur man ska våga åldras i ett land där allt är så åldersfixerat och utseende fixerat. Den var riktigt bra tycker jag. Synd att jag inte kommer ihåg vad hon hette.

När jag blir stor, är ju trots allt bara 23, och flyttar hemifrån blir nog P4 anledningen till att jag faktiskt kommer att betala min TV licens. Det är värt det om man får valuta för pengarna. Bra jävla program! ;o)

RSS 2.0