Vad är egentligen en våldtäkt?

Jag blir så förbannad, ledsen, upprörd, rädd och förbryllad när jag läser om den här 15-åriga tjejen som blev gruppvåldtagen (?) på en hemmafest i Tensta. Hur kan det vara en oklarhet i hurvida hon blivit våldtagen? Det kanske är jag som är dum men jag tycker att det är ganska självklart att hon blivit det. När jag läser om dethär så blir jag så fruktansvärt rädd av många anledningar; Hon hade lika gärnat kunnat vara jag! Att det inte förvånar en att något sådant händer, för att det är så vanligt. Att jag varje gång jag läser om något sådant så tänker jag automatiskt att det inte längre handlar om "tänk om jag skulle bli våldtagen", utan mer, "undrar när detta kommer att hända mig".
 
Jag är väldigt envis och bångstyrig och jag hatar att vara rädd så jag vägrar att vara det. Så jag går ju till exempel själv om nätterna ibland. Jag har för det mesta nävarna knytna så hårt att knogarna vitnar. Ibland har jag nycklarna mellan fingrarna (som ett slags knogjärn), nuförtiden äger jag dock bara en nyckel så det gör nog inte så mycket nytta. Jag tänker ofta på alla de program man sett om självförsvar, hur man ska rikta armarna, hur man tar sig låss ur ett strypgrepp, tips på vad man säger till en gärningsman för att få honom "ur balans".
 
Sist jag gick hem ifrån jobbet när det var mörkt plockade jag på mig en sten. Jag gick och vände och vred på den för att se vilken sida som var bäst att slå med.
 
Är inte det jävligt sjukt igentligen? Att jag som kvinna inte ska kunna gå hem ifrån jobbet utan att ha dessa tankar i mitt huvud? Att jag ska behöva vara rädd att någon ska komma och förgripa sig på mig. Samtidigt så känner jag mig löjlig över att jag går där med stenen i handen och tänker "Moa, vad paranoid du är". När jag sedan kom in på gatan där det är upplyst, folk och affärer tänkte jag slänga stenen. Men då kom jag på att det kommer ett nytt litet stycke längre fram på vägen där det blir öde igen. Och inte tala om den sista sträckan upp till mitt hus. Hur tragiskt skulle inte det vara att bli våldtagen där.
 
När jag väl har börjat tänka i de här banorna kan jag inte sluta. Hela vägen hem går jag och tänker på hur jag ska övermanna gärningsmannen, tänkbara ställen han kan dyka upp på, tänk om det skulle vara fler än en… Det hela slutade med att jag hade kvar stenen hela vägen upp till mitt hus, när jag kom fram till trapporna slängde jag stenen i buskarna och sprang upp.
 
Tanken brukar också slå mig att tänk om jag lyckas ta mig fri från gärningsmannen, jag slår ner honom med min sten och sen kanske det är jag som blir dömd istället!
 
Det är fan inte konstigt att det är så få som anmäler en våldtäkt. Men vet ju liksom inte om man har rätten på sin sida eller inte. Jag vet helt ärligt inte vad en våldtäkt är! Eller jag vet ju vad jag anser vara en våldtäkt, men det räcker ju inte.

Underbara dag!

Vilket fantastisk dygn (nästan) jag haft. Det började med en tripp till en uderbar strand, kommer desvärre inte ihåg namnet på den, med Martin och Josefine. Vi började med en biltur på cirka två timmar och stannade längs vägen för att äta frukost på ett väldigt lokalt ställe. Jag gillar att åka bil med Martin. Kommer ihåg när vi åkte runt hela Teneriffa för två år sen. Vi kan prata om allt mellan himmel och jord, vilket vi gjorde idag också, medans stackars Josefine blev åksjuk i baksätet.
 
På kvällen var det dags för att fira Emma. Vi har planerat hela veckan för ett överrasknigsfest för henne. Det blev så lyckat! Vi alla var klädda i 80-talstema. Vi började med lite förfest med 80-talsmusik, lekar och dans. Efter det begav vi oss in mot uteställena. Vi började på "Tropikana" med dans och karaokie. Jag och Mia gjorde en avstickare till min nyfunna favorit bar, en rockbar med as cool inredning, där man alltis får snacks och önska musik. Efter det begav vi oss mot Social, en skitbar (enligt min mening) där alla guider hänger. Vi avslutade natten med att beställa en sallad ifrån min favorit grek, Vasilis. Och nu är jag hemma, supernöjd över dygner som varit!
 
Imorgon är det dags för jobb igen. Vi har min favorit dag i Bamseklubben, Cirkus!
 
 
Tack och hej, nu checkar 80-talet ut! ;o)
 

Kram

Två små söta kissemissar som bor på hotellet.
 

Creepy

Imorse vaknade jag 8 minuter innan mitt larm skulle ringa. Av att någon stod lutad över mig och frågade om det inte var dags att gå upp. Saken är bara den att det var ingen som stod där, utan det var i drömmen jag hade. Fast just denhär biten är det enda jag kommer ihåg ifrån drömmen. Jag kommer inte ihåg hur personen såg ut förutom att det var långt hår som hängde fram när hen lutade sig över mig.
 
Men inte fan hjälpte det. Likförbannat låg jag kvar de 8 minutrarna plus typ 20 till, lyssnade på alla mina alarm två gånger innan jag gick upp. Jag har fem alarm ställda!

En helt knasig dröm

Drömmen jag var med om i natt går inte att tolka med hjälp av min bok. Jag letar efter symboler, ord och synonymer som kan tolkas ur min dröm men finner inga. Rullband, rulltrappa, bana, band; inget av dem finns med. Det närmsta jag kom var balans, och det känns inte som att det var huvuddelen av den här biten av drömmen.
 
Trånga utrymmen fanns heller inte med. Jag drömde även om Skalman, den där sköldpaddan i Bamse serien. Nej, han fanns självklart inte med. Men sköldpadda fanns med, fast jag tror inte det är just sköldpadda som min dröm försöker antyda på utan mer själva karaktären Skalman. Jag har tänkt på hur Skalman är: långsam, uppsinningsrik, smart... Men inget av det fanns med.
 
Om sköldpadda står följande:
Ett hårt yttre och ett mjukt inre, ålderdom, vishet, evighet, stillhet och trohet. Drömmar om sköldpaddor kan beskriva behovet av att skydda sig eller dra ner på ett alltför högt tempo.
 
Tycker inte det stämmer in alls. Om människor, personer, folk står inte heller något. Deremot om vänner, vilket jag tyckte var väldigt interessant.
 
Vänner är bilder av solidariskt tänkande och själsliga band snarare än familjeband. De står på olika sätt för skilda aspekter av psyket. Fundera på vilken egenskap hos vännen i drömmen som framträder allra tydligast och se efter vilken betydelse den kan ha.
 
Jag tänker inte ens försöka beskriva min dröm här i bloggen, den är knepig nog att försöka berätta. Jag ska nog ta kontakt med en drömanalytiker någon gång i framtiden.
 

Men faaan vad tragiskt. =o(

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article14031345.ab
 
Så ska jag stalka min nyfunna "kärlek" så får jag läsa att han är död. =o( Hur tråkigt var inte det liksom.
 

Underbar

 
Tror jag är lite kär. Jävlar vilken fantastisk man! Så har han sån där härlig norrlandsdialekt också.
 

Kidnappad av en cirkus

Sömnproblem och drömmar utan dess like. Jag märker helt klart att min kropp protesterar. Idag har jag även haft en huvudvärk ifrån helvetet och det känns väldigt tydligt vart den kommer ifrån. Det har sin början någonstans i nacken, ner mot skuldrorna och så strålar smärtan upp i huvudet, ner mot ryggen hela vägen mot rumpan. Ilar till då och då så det känns som att jag ska kräkas.
 
Jag har en fantastisk "tyda drömmar" bok och det är lika intressant varje gång jag läser i den. Inatt / imorse drömde jag att jag blev kidnappad av en cirkus. Eller jag är inte helt säker att jag blev kidnappad. Eftersom jag många gånger, i verkliga livet, sagt att jag ska "rymma" med en cirkus så var jag glad i drömmen. Jag var glad över att vara med de här cirkusfolket. Tills jag kom till deras hus. Det var ett väldigt märkligt hus (kommer inte ihåg exakt hur det såg ut), med många våningar. Alla våningar var fyllda av barn som stod och vinkade frinetiskt på ballkongerna och önskade mig välkommen. Här någonstans blev drömmen hotfull och jag insåg att dessa barn var kidnappade.
 
Kort därefter fick jag en egen cirkushäst som jag blev överlycklig över, så jag glömde bort alla barnen. Jag frågade vart jag kunde ställa min fina häst och de sa nere i stallet. Stallet visade sig ligga nere i källaren av det här märkliga huset. Jag började gå neråt med hästen och det var trappor efter trappor, våning efter våning neråt. Det var här någonstans jag började inse att det här var helt galet. Vart fick de in luften här nere, tänk om det skulle börja brinna, tänk om hästarna skulle löpa amok här nere helt instängda. Då kom jag att tänka på att hästar kan ju inte gå i trappor. Kort där efter vaknade jag.
 
Cirkus
En arena där clowner, jonglörer och dresserade djur uppträder. Under den glittrande, glättiga och lättsamma ytan finns hård träning och extrem disciplin. Här finns också bilden av clownen som slutar grimasera när strålkastarna släcks. Drömmar om cirkus kan ha att göra med insikter om att inget är gratis, att man måste anstränga sig för att livet ska bli som man önskar och att den yta man visar upp för omvärlden lätt kan krackelera.
 
Barn
Barnet representerar nyfikenhet, ärlighet, naivitet, positivism och njutningsfylld glädje. Arketypiskt står barnet för gudomlighet, och i drömmen kan barn uppträda som kloka vägledare och representanter för den del av oss som inte låter sig inordnas i system utan kan tillåta kaos i en positiv bemärkelse. Om ett barn far illa i en dröm är det just det oförställda inom en som inte får tillräckligt utrymme.
 
Häst
Hästen är ett djur som har en rik symbolisk arsenal. Den är både en livs- och dödssymbol, och relaterar till både sol och måne, förnuft och instinkt. Vidare har en den tydlig sexuell koppling, särskilt om man rider hästen. Ramlar man av en häst indikerar detta en oförmåga att handskas med den kanske nyfunna sexuella drivkraften. Drömmer man specifikt om ett sto har det att göra med kvinnliga principer och fertilitet. Spänns hästen framför en vagn eller droska kan det kopplas till att tygla och behärska en utlevande och kanske skrämmande sexualitet. En vit häst utan ryttare sägs vara en dödssymbol.
 
Hus
Hus är en gammal symbol för människan i sin helhet och är en ofta förekommande spelplats i drömmar…
Källare: Det undermedvetna
Balkong: Bröst
Trappa: Svalget. Att gå uppför och/eller nerför en trappa kan även stå för könsakt.
Undre våningar: Sexualitet, könsorgan, intima känslor, rofylldhet, behovet av vila och stärkande sömn.
 
Det är svårt att förklara det här med huset för det representerar så mycket och handlar mycket om själva "jaget". Så det är inte lätt att förklara det såhär, men jag själv förstår.
 
Mycket kan jag tolka i den här drömmen som det där med cirkusen och att man måste kämpa. Det är väl ganska ofta man tänker på sånna saker. Barnen känns dock lite otydligt. Hästen förstår jag inte alls vad den försöker säga mig. Kommer inte ihåg hur den såg ut och jag varken red eller körde den, utan ledde den. Det där med huset är som sagt en knepig en. Men en intressant sak är det där med svalget. Idag har jag faktiskt haft problem med halsen, och det kan ju vara så att jag märkt av det i sömnen och det avspeglat sig i min dröm. Det där med undre våningar är en väldigt tydlig en, jag har sovit fruktansvärt dåligt under en längre period, lagt mig sent om nätterna och behövt gå upp tidigt om mornarna.
 
Hoppas ni tycker det är lika intressant med drömmar som jag gör, annars var det här ett väldigt tråkigt inlägg för er att läsa. Har ni själva någon dröm ni vill tolka skriv gärna (i korta drag, tydligt) så kan jag tolka den med hjälp av min fantastiska bok!
 
 
 

Mina hjärtan <3

 
Den glada & galna Fyran. Saknar er tjejer! Kom och kramas med mig!
 
 
 
 
 

Teo <3

Min fina, underbara och söta systerson, Teo, är med i en tävling. Jag uppmanar er söta, fina och trogna läsare att gå in och rösta på honom. ;o) Det skulle vara awesome om ni kunde göra det!
 
http://www.lifestone.com/sv/bebistavling/
 
Så klicka in där nu och rösta på Teo.
 
 

Blixtar och dunder…

Inga magiska under!
Idag ramlade himlen ner. Det började med lite småregn, sen gick över efter en liten stund. Senare så var det som att någon öppnat en kran. Det vräkte ner! Himlen lystes upp av blixtar. Vackert! Dock inte så kul när man ska cykla hem, så vi tog en taxi istället.

För övrigt har jag tröttnat på att städa och tvätta själv. Det ser ut som fan här och jag var nyss tvungen att handtvätta mina jobbtröjor! Kan känna att jag saknar det där med att ställa fram tvättpåsen med en liten slant och vips! så hänger det ren tvätt på ställningen när man kommer hem. Oj vad svennebanan jag känner mig nu. Bara klagar och klagar, man är då aldrig nöjd!

Nu ska jag ta tag i den här röran med glädje! Och imorgon åker snabeldraken fram. Så!



Röd

Aj aj aj!! Någon "råkade" visst somna på stranden idag. Är röd lite här och var. Men det västar är att jag bränt ögonen! Sitter nu och kyler med en nektarin jag hittade i kylen. Vet inte om det hjälper men det känns bättre. Har även en jävligt snygg bränna på halsen. Man ser väldigt tydligt vilket håll huvudet har lutat emot. =op
 
Och ingen AloeVera gelly har jag. =o(
 
 

Så jävla gött man har det!

En kollega till mig berättade om hur hennes mormor tyckte att hon skulle skaffa sig ett "riktigt liv". Mormor försöker hela tiden övertala henne att komma hem och gifta sig. Hon hade vid ett tillfälle sagt ; "Din kusin har nu man och barn, bor i ett fint hus och lever ett lyxigt liv…" Var på min kollega hade tänk, "jag lever ett jävligt lyxit liv jag med". Och visst f.a.n gör vi det. På vilket jobb i Sverige har man frukost, lunch, middag och snacks inkluderat? Hur ofta kan man gå och kolla på show gratis? Hur många jobb i Sverige har siesta? Hur många ställen i har ett stenkast till en vacker strand? Och om det nu har det, hur ofta kan man gå och bada?
 
Imorgon ska vi lyxa till det med finsk karaoke! Ja, finsk! Det är såklart Nellis och Emmas påhitt, men trogen "familjemedlem" som man är, hakar man på. Idag lyckades jag även lova Nelli att jag skulle sjunga en finsk låt med henne! Jag ville stanna och se på showen, Emma var neutral och Nelli var väl inte helt på. Att jag sjunger en finsk låt med henne imorgon var kravet på att hon skulle stanna. Deal!
 
Jag är nervös redan nu. Kanske därför jag inte kan sova. Har å andra sidan inte försökt med det än… Självdisciplin är en egenskap jag saknar. Ibland argumenterar jag med mig själv, och det är som oftast den dåliga sidan som vinner. Men nu ska jag nog dock säga till mig själv på skarpen. Det blir en lång dag imorgon med fullspäckat schema. Kan behöva åtminstone tre timmars sömn. Och som det ser ut i nuläget kommer det inte bli fler än så. Blir till att slå på Tusenbröder och slumra till med Hoffa och de andra grabbarna på kåken.
 
Godnatt!
 
What would Jesus do?

Reunion X 2

Woop woop! Inte nog med att jag äntligen fick se min favorit show med 2 Entertain. Min fina, danish dynamite, Maria kom till BV och joinade oss. Och med sig hade hon ingen mindre än Eveliina! Så det blev en liten mini Sharm el Sheikh reunion. Åh det var så härligt att träffa dom! Jag och Maria satt och prata gamla minnen och om hur mycket vi saknar Egypten. Blir nog möjligen en liten trip dit på semestern, InsAllah, om de har öppnat.
 
Vår första utflykt tillsammans, Desert night.
 
På Quad safari ute i öknen. Gissa vem som är vem?
 
En liten häst tur. Gissa vart vi befinner oss här?
 
 
Idag har jag haft ett allvarligt snack med mig själv om att jag måste gå och lägga mig tidigare om kvällarna. Har blivit efter klockan 2 alldeles för många dagar nu! Håller på att bli förkyld också, så måste ta extra bra hand om min kropp.
 
Så jag antar att jag ska gå och lägga mig NU!
 
 

Nice reunion

Finally I met Bea. She have been here for 4 days now, I think she said. But it's so hard to get together when you work in different places. But today we made it!
 
We went out for this really romantic greek restaurant. I had the Mousaka. Jaaam! I was thinking a little bit of my mum when I ate it. For some reason I think she likes it. I don't know if she had said that or if it's something I just have imagine. After that we went to her place and had a chill time on her "balcony". It's so nice to get together like that. You don't really do anything special but you have a really good time anyway. I guess that's what you call friendship.
 
Soon Linda will be here also. I think she arrives in 2 days. Then we will have a little reunion again and Bea and I decided that we will have a Harry Potter marathon. Linda doesn't have any saying in that whatsoever.
 
I realized one thing tonight. Or it might be so that I realized it a long time ago. It just once again got confirmed: I have a bad influense on people. I make them stay up longer than they should, I make them burp, swear, I make them go out even though they shouldn't. And tonight I made Bea try snus for the first time. Oop! But no worries, she didn't like it!
 
And some of you reading this might wonder why I'm writing this in english. I will tell you why. Since Bea told me that she reads my blog, with a little help of google translate. For you who doesn't know, she's finnish. I thought I would be nice and write in english, since this blog mostly is about her anyway. ;o)
 
So I will wrap this up by saying. Thank you for a great evening Bea. And since I didn't give you "the serious drunk talk" with you. I'll tell you now what I would say about you: You are a freaking awesome woman! And my best Y.M.C.A buddy. =op
 
 
 
 

Av samma skrot och korn

"Vad är du ute och ränner?"
Eller det kan också varit något helt annat min kära systeryster sa. Men någonting i den stilen.
"Jag såg att du gjort tatuerningar också… Skit fula!"
 
Just därför älskar jag min familj. Och självklart av andra anledningar också! Vi är av samma skrot och korn. Hade jag tyckt att någons tatuering var ful, hade jag också sagt det. Kanske inte på det där sättet, bara om det var till Lina förstås. =op
 
Man inser inte hur mycket man faktiskt sakar någon förrän man pratar med dem. Idag fyller min äldsta systerson år. Lilla Abbe har blivit hela 9 år. När hände det?! Jag passade på att prata med hela familjen (nästan, inte Tompa och Teo). De var på Grönalund och roade sig. Tänk om man hade kunnat vara med på det! Nästa år ska jag fira födelsedager, OJ vad jag ska gå på kalas. OM jag är hemma.
 
Ska jag vara helt ärlig så känner jag inte för att komma hem om ett halvår (cirka) längre. Jag har fått tillbaka gnistan och älskar det här livet, mer än någonsin. Varje dag blir jag påmind om varför jag jobbar häcken (för att överdriva väldigt mycket) av mig till en piss lön. Det är helt enkelt värt det. Man får tillbaka i så mycket annat mer värt än pengar.
 
Så vi får se hur det blir. Idag saknar jag dock min familj lite extra mycket. Men snart ska jag iväg på ett kärt återseende. Beata har anlänt till ön, vi var i Sunny Beach tillsammans, så vi ska ut och äta. Sen vet man aldrig vad som händer. ;o)
 
 

Härligt gäng man hamnat med!

I torsdags hade vi team day. Det var Mette och Reea som hade fixat en helt awesome dag för oss andra. Först fick vi ledtrådar för att hitta dit vi skulle. Det blev häng på stranden med massor av uppdrag. Som vi skrattade. Dagen avslutades med middag på Red Wood för att efter det (avsluta kvällen för vissa) påböja nattens bravader med karakoke. Det var en roligt galen dag!
 
Att vi även skulle vara utklädda till "tacky tourists" gjorde ju det hela sju gånger roligare. Jag och mina fina Bamse brudar klädde ut oss till "Familjen Andersson". Jag var mamma, Mia var mormor (en helt galen sådan), Emma var en Superkid och Nelli Bamsebarn. Vi var fett coola om jag få säga min mening. Och det får jag ju. ;o)
 
Idag är det "movie nighet" och take away sallad med mina BB. Jag har dock börjat med förrätten… POPCORN!
 

I <3 BV

Jag har sagt det förut och säger det igen. Jag älskar Blue Village! Nu kommer jag ihåg varför jag gör det jag gör. Varför jag är iväg ifrån min familj, vänner och allat annat (som inte är så mycket annat) Sverige har att erbjuda. Jag älskar mitt jobb igen. Tack Ida och Hanna för att ni fick mig att stanna när jag var på vippen att ge upp. Även om jag jobbar dubbelt så mycket nu än vad jag gjorde i Sunny Beach så är det så sjukt värt det. Vi är ett team igen! Och det bästa med det här jobbet är att alla som jobbar här är sociala, öppensinnade, välkomnande, snälla, hjälpsamma och ja ni vet alla andra bra egenskaper man skriver på ett CV. Så det är väldigt lätt att komma in i gänget.
 
Att vara tillbaka i Bamseklubben känns också väldigt kul. Hade glömt hur mycket man får tillbaka av barn. Kramar, skratt, glädje! Dom är ju helt fantastiska. Idag efter Bamse showen och Bamse stars, när vi var påväg hem kom två av våra Bamse barn springande bara för att hälsa. Barnen blir helt till sig när de träffar en utanför Bamseklubben. De hoppar, skuttar och vinkar frenetiskt.
 
Den här bilden togs för cirka två år sedan, när jag gick Blue Academy. Tänk vad fort tiden går!
 

Healthy Sep

Jaha så var man inne på nyttiga September och jag har failat ganska hårt kan man säga. Det började bra med nyttig frukost följt av en nyttig lunch. Efter det började det spåra. I snackbaren blev det både naggets och någon slags ostpirog. Illa. Ingen middag därefter. Planerade in Zumba, men den började tydligen inte förrän nästa måndag. Istället blev det "dans arobics", kul som fan! Tyvärr gick det utför efter det. När jag kom hem satt de övriga i min byggnad ute och umgicks (tjusade, som Hanna skulle kallat det). Jag slog mig ner och blev bjuden på Andreas mammas kakor, drömmar doppade i choklad. Tror jag smällde i mig tre stycken! Därefter gick jag in och poppade popcorn, som fick bli min middag. Jo jag har ju ätit mycket frukt och grönt idag med, men det väger ju inte upp det onyttiga. PLUS att jag fick skjuts hem från jobbet istället för att cykla, vilket jag annars gör. Jo, men bättre lycka nästa gång då kanske?
 
Hahaha!! Jag kollade just upp om det fanns några roliga citat om tjockisar. Hittade en så jävla bra.
 
"Du är så fet så när du går framför tv'n så missar man hela fotbollssäsongen".
Tur att man inte har någon TV!
 
Men det är ingen fara. Jag är i form. Rund är också en form! ;o)
 
 

Plateau

Jag sitter vid datorn och gör mest ingenting. Så dyker den här låten upp. Så mycket minnen den väcker! Kommer ihåg när jag och min fina vän Angelica satt i hennes rum och lyssnade på Nirvana. Vi satte den här låten på repeat när vi skulle gå och lägga oss. Det här är en sån låt som jag aldrig kommer att ledsna på. Även om det är fina minnen den väcker så blir jag ändå sorgsen när jag hör den. Men det är nog mest för att den får mig att tänka på Kurt Cobain. (Märkligt nog?!)
 
 

Frukost/Frokost

Idag är jag ledig och Mia och jag har varit på brunch. Eller som vi så chict kommit på att man kan kalla det Frukost/Frokost. Eftersom frukost, ja det är ju frukost då på svenska. Medans frokost på danska betyder lunch. Efter vår frukost/frokost tog vi oss (eller mest jag) en shopping tur. Jag bestämde mig för att bli hattmänniska, så jag köpte en hatt! Har funderat på det ett tag nu och idag blev det av. Sen blev det lite andra "nödvändiga" saker som bikini, nagellack, parfym och örhängen. Nog on det. jag lägger upp bilder så får ni se. ;o)
 
 
Och skor!
 
Den här ringen hittade jag i en helt fantastisk smyckesaffär i Plakias, när jag var på Creta Safari utflykten. De hade så mycket fina och originella smycken. Och kolla hur fint de packar in den! De hade även förlovningsringar, så speciella och coola, så nu måste jag förlova mig!
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0