Träsktroll?

 
 
 
 
Jag bor tillsammans med ett träsktroll! Nej, jag menar inte Camilla, utan den svarta fyrbenta som ser ut som Vargen i Bamse. 😊
 
Här har hon hittat någon pöl.
 
 
Den började hon härja runt i. 
 
 
 
 
Hon slåss med pinnar också!
 
Men när man kommer hem sen...
 
Är hon from som ett lamm. 💜
 

Hjärtesorg?

Idag var jag hos läkaren och fick göra ett EKG. Mitt hjärta pumpade på bra och bra blodtryck hade jag också. Ja, men det är väl kanske hjärtesorg jag har då. Vad fan vet jag. Jag ska dit imorgon igen och göra lite andra prover. Jippi, jag som älskar att hänga på vårdcentraler, sjukhus och liknande. Huga! Ska även boka tid hos sjukgymnast. Kan de inte bara skicka mig till slakt på en gång. Min kropp är ju uppenbarligen slut. Doktorn skrev iallafall ut några piller jag kan ta för ledbesvären. 
 
Nu gäller det bara att ta sig i kragen, trotsa vädret och intala sig själv att man är lycklig! Kan inte ligga och hångla med Harry Potter längre. Imorgon fyller min kära roomie år. Och på fredag ska vi fira henne med buller och bong. Eller ja, vi ska fira henne iallafall.
 
 
 
 

Jämna plågor

Rematiska problem och krämper i hjärtat. Men det kommer med jämna mellanrum iallafall. Hjärtat årminstone lederna värker dock mest hela tiden. Men jag skyller på hösten. Inte hade jag ont lika ofta när jag jobbade utomlands, inte heller var jag förkyld lika ofta, eller kände av min astma över huvudtaget! Nu måste jag ta en puff varje morgon.
Sanna mina ord; det här klimatet är inte bra varken för min kropp eller själ! Jag vet, jag vet, jag bara klagar. Har blivit en riktig svennebanan på så kort tid. Och inte är jag något undantag nog blir vi alla lite deprimerade när det blir mörkt och kallt?
 
Men jag har iallafall bokat tid hos en läkare. Hos landstingets vårdcentral hade de tid om en vecka!
– Hej, jag har ilningar i hjärtat.
"Okej, du kan komma nästa vecka."
 
Däremot hade de på en privat mottagning tid på onsdag. Vilket parti ska man rösta på om man tycker att alla borde ha rätt till vård när de behöver det? Nu kan ju jag gå till den privata mottagningen istället, men den ligger längre bort. Agda, 80, kanske inte har tillgång till bil (förhoppningsvis kanske hon har rätt till färdtjänst) men heller inte Abdi, 22, eller ensamstående mamman Agneta, 43. Varsågod och vänta till nästa vecka.
 
Hur ska man vara i det här landet nu för tiden? När jag var liten kändes det mer som att alla hade samma värde, man brydde sig mer om varandra, eller var det bara jag som var ung och naiv?
Ska man vara mer egoistisk för att komma någon vart?
 
Röstar man på SD så kan ju Abdi klara sig bäst han vill, vart han nu kommer ifrån. Är det M som tycker att pensionsåldern ska vara högre, eller vilka är det? Ja, men Agda kan ju gå tillbaka till jobbet då, hon ska fan inte ligga hemma och vara sjuk! Vem vet, kanske är det jag och Agneta som klarar oss bäst. Kanske möts vi där i väntrummet på vårdcentralen.
 
Hoppas ni förstår att det sista stycket ligger det en aning ironi och sarkasm bakom. Men oroa er inte, jag ska varken rösta på Sverige Demokraterna eller Moderaterna, så mycket kan jag säga!
 
 
 

RSS 2.0