Upprörd!!

Är bara förnamnet. Jag blir fly förbannad faktiskt! Vart är fotbolls Sverige påväg? Jag har varit med om dumma, idiotiska och sinnessjuka saker i samband med fotbollen - nu får det fan i mig vara nog!

Vad är det för fel på folket? Sitter de hemma och runkar till "Green Street Hooligans" innan de går på match eller vad? Jag fattar inte. Varför? Varför gör dom såhär? Smälla raketer, vad är det? Hör det hemma på en fotbollsplan. Svar: Nej. Jag må skrika, hoppa och svära när jag är på match. Men jag skulle aldrig, aldrig göra något så dumt, speciellt inte när det faktiskt drabbar laget. Jag tänker på alla dessa spelare, tränare och dommare som befinner sig på och intill planen. Ska de inte känna sig säkra när de gör sina jobb? Helt ärligt, jag kan knappt skriva för att det bara kokar i mig.

Vart kommer allt ifrån? Varför denna ilska? Och vad tänkte personen som tog med sig de där raketerna egentligen. Tror inte han (eller hon, men troligtvis en han) skulle uppskatta att få en raket i örat på sitt jobb. Jag blev faktiskt ledsen när jag såg intervjun med dommaren, där han säger att det fortfarande piper i öronen. Tack för tinnitusen liksom!

Ska man inte kunna gå på fotboll längre? Jag skulle vilja kunna säga "A men typiskt AIK, jävla huliganer", men det är inte bara AIK. Jag har sett tendenser i Djurgårdsklacken också. Som sist vi var på Stockholms Stadion och hamnade intill DFG (Djurgårns fina grabbar) i klacken. De tänkte storma planen när Malmö gjorde mål. Tack och lov så gjorde de inte det! Men jag hörde en av snubbarna utanför hetsa på de andra att de skulle springa runt till andra sidan. Antagligen för att slåss med Malmö supportrarna. Idiotiskt!

Tänk den dagen man råkar hamna fel. Som den gången jag och lillebror var på match och någon slängde ner en glasflaska uppifrån ett fönster precis bakom oss. Varför?

Jag tycker inte heller att det är okej att stå och skrika "det står en hora på linjen" till en linjeman eller dommare. Vad får man ut av det? Ska han dömma om då eller? Jag kan gärna skrika vi hatar AIK eller vilket lag det än må vara. För det "hör till". Man gör så, hejar på sitt lag och "trycker ner" det andra. Men det betyder ju inte att man ska ta till fysiskt våld.

Det känns så fruktansvärt tråkigt. Jag som älskar att stå i klacken. Jag älskar att sjunga och skrika tills rösten spricker. Men det är inte kul när det kommer stora rökmoln så man knapt kan andas. Så blev det ju på premiärmatchen mot AIK. Vet inte vad det var för slaks rökbomber de tände i Djurgårdsklacken. Illa var det iallafall!

De spånar ju på vad de kan göra för att kunna porta dessa människor, som match efter match förstör för alla andra. Jag har några idéer. Gör som på casinot, ta leg och en bild på alla som går in på arenan, ha övervakningskameror, ta fingeravtryck, dna - eller vad fan som helst. Detta måste få ett stopp. Och när de fått tag på någon som gjort orätt sätt en fotboja på honom (kan även vara en hon, men troligtvis inte) som piper och tjuter nästa gång han försöker komma in på en match.

Det är liksom inte fotboll det handlar om längre, det är kriminalitet! Sätt dit dom jävlarna.

Over and out - en jävligt frustrerad Järnkamin




INTE OK!!!

I'm on a boat!

Den här låten är SÅ Nya Zeeland för mig. Jag hatar egentligen den här typen av låtar men denna blir jag riktigt glad av. När jag hör den spolas tiden tillbaka och jag står där på Car Park med mina NZ tjejer. Viftar som en fågelunge med armarna, hoppar och "sjunger" med.





Idag ska jag iväg på kryssning med två av minna vänner jag träffade på ön. =o) Ska bli så kul! Jag är fett taggad. Vi blir 8 personer varav jag träffat en av tjejerna innan. Noomi har presenterat mig som hennes "galna kompis" från NZ. Hmm... Vet inte hur jag ska leva upp till det. Får väl ta och hitta på något crazy. Ha på min mina sebra solglasögon kanke. Gaaaalet!!

Avslutningsvis vill jag bara önska alla mina nära och kära, men även er andra, en Glad Påsk.

Solen är gul…

Den är rund som ett hjul…

Aja, det kanske ni visste redan. Men det är en låt. Tror den ligger i top tio på trackslistan. NOT! Vi sjunger inte ens den på förskolan. Men det fanns en tid den var populär där.

Hur som, det jag egentligen ville komma fram till är att jag har ett så sjukt bra jobb. Jag verkligen älskar det! Jag har jätte bra kolleger. Tänk då på att jag byter ganska ofta eftersom jag hoppar runt mellan avdelningarn. Men jag har trivts jättebra med alla jag jobbat med. Barnen är för det mesta snälla och glada. Tror det har att göra med vädret. Vi är ute hela tiden. Så skönt! Vi äter mellis ute, precis så som det ska vara när vädret är bra.

Låt mig berätta om vad jag gjort idag. Började ganska sent så kom ganska lagom till fruktstunden. Ganska skönt att komma in så, då kan man pejla av vilka barn som är där. Repetera namnen i huvudet om det är några jag är osäker på. På förmiddagen var vi inne för första gången den här veckan. Jag gjorde en loppa i vanlig ordning (eftersom det typ är den enda jag kan göra med penna och papper, förutom att skriva). Vi la lite pussel, byggde ett torn. Sen var det dags för samling och sång innan lunchen. Efter lunch var det vila. Trots att det bara var fem barn som skulle sova så tog det sin lilla tid. Efter det var det dags för fröken Moa att ha rast.

Ute på gården på eftermiddagen blev det cykling, gunga på gungorna, mera cykling och lite lek i sandlådan. Mest cykling och gungor blev det. Så vi tackar lillebror Stefan, som satt upp gungorna. ;o)

Kommer ni ihåg dagiscyklarna? De här röda med stora hårda däck/hjul. Vi har några "vuxen" varianter på dem så man slipper sitta med knäna uppe i hakan. På en sån gled jag runt och körde lass med ungar. De sjöng Bää bää vita lamm och Imsevimsespindel. På sångfronten har utvecklingen inte gått så långt som ni märker, men i övrigt är förskolan väldigt utvecklad till skillnad från den tiden jag gick på dagis (som det faktiskt hette då).


Hittade en bild på en "dagiscykel". Det är allts någon random kid från nätet och inte någon från förskolan jag jobbar på.

En toppen dag har det varit! Och imorgon blir det nya tag. Tänk att jag längtar till jobbet. Känns så kul!

Ang. länken...

Har försökt uppdatera flera gånger, men länken från förra inlägget tycks inte fungera. Kopiera och klistra in så fungerar det! =o)

Testar än en gång att lägga upp länken. 

http://dif.se/bortamatchtroja/?shirt=4dab5ef849cca

Rösta på min tröja!! Världsklass. ;o)

Rösta!

Okej mina kära vänner. Jag behöver er hjälp. Det är nämligen så att jag är med i en tävling där man designar Djurgårdens IFs nästa bortamatchtröja. Så gå in och rösta på min tröja. Djurgårdare eller ej, tröjan är fett snygg! ;o)

dif.se/bortamatchtroja/?shirt=4dab5ef849cca


Tack på förhand!

Lantliv

Var iväg på en utflykt med förskolan idag. Åkte till en bondgård utanfär Märsta. Jag tror jag var mer exalterad än barnen. Där fanns hästar, massor av hästar! Får och lamm, getter och killingar, en fet gris vid namn Sofia, en stor bocken Bruse, höns och tuppar (och en död höna som barnen blev väldigd fascinerad över), kalkon och några andra fåglar. Jag spenderade mest tid hos lammen. De snuttade på fingrar, hår, haka, näsa och kläderna - och var helt galet söta. Synd att jag inte hade någon kamera så jag kunde ta kort. =o(

Jag måste berätta om en så rolig kommentar en av barnen kläckte när vi stod och granskade den döda hönan. Vilket de gärna ville göra flera gånger om. Jag tyckte dock att den var väldigt äcklig! Jag säger något i stil med att de inte får röra den döda hönan för att det finns bakterier och så på den. Från ingenstans säger ett av barnen: "Den behöver nya batterier". Hahaha! Stackars barn, de vet inte mycket om verkligheten. Jag försökte förklara att den där hönan är död och kommer aldrig mer vakna. "Den är kaputt", sa jag för att förtydliga vad jag just försökt berätta.

Imorgon ska jag jobba på hotellet, på houskeeping där jag inte varit på typ ett år. Får väl se hur et går. Fast kan inte tänka mig att det är speciellt mycket som ändrats. Jag ska inte ens göra de vanliga sysslorna utan är inkallad på ett speciall mission. ;o)

Hej på er då - från en bonnemora. =oP

Bra jävla helg!

Så sjukt nöjd med denna helg! Det började med jobb på hotellet kl 7 på lördags morgonen. Är glad att jag gillar att jobba där igen. Sen blev det hem och fixa sig och åka ut i vildmarken, där Jessica bor. Jessi J fyllde 26 och det firades med middag, alkohol och en himla massa gamla minnen. Vi hade så kul! Satt och skratta så vi fick kramp i magen. Från 18-01 satt vi i köket. Jag kände studs i benen och föreslog att vi skulle styra vägarna mot stan (Uppsala). Vilked de andra var på! Flurran blev det och jag har aldrig haft så kul där innan som jag hade i lördags. Jag studsade runt på dansgolvet och var sjukt nöjd med att jag hade sneakers på mig istället för stövlar. Åh, det här kommer jag leva på länge. Helt galet nöjd! Och vägen hem från krogen var guld. Först en sväng förbi Max och sen bulle hem till Jessi.

Söndagen spenderades på Jessicas altan i solen. Skööönt! Lek med tvillingarna, middag och cola. Gott gott! Tina och jag tog sällsis hem till Märsta.

Idag sov jag till 17(!) antar att jag var lite trött. Kanske inte så konstigt när jag somnade 04 i morse. Var tvungen att kolla lite Vampire diaries. Åt lite och tog sedan en promenix ner till Ishallen. Lillebrors lag, Wings, mötte svenska damlandslaget, Tre kronor. Heeeelt gaaalet spännande match. Wings ledde med 2-0 som sedan kviterades av damerna. Tredje perioden var väldigt intensiv, det slutade med att damerna tog ut målvakten de sista minutrarna. Matchen slutade dock med 4-3 till Wings. Bra jävla match!

Imorgon är det jobb igen. Ska till förskolan och leka med de små barnen. Det ska bli roligt! Jag längtar faktiskt lite. =o)

RSS 2.0