Vanvett affär

Som Anton Svensson i Katthult hade sagt.
 
Vi åkte på en spontan shoppingrunda i Naama Bay ikväll. Maria (DK) went crazy bananas och shoppade både skor, vattenpipa och jag vet inte vad. Själv började jag lite blygsamt med en klocka. En grön! Senare blev det ett par gröna Converse också. Sist men inte minst avslutade jag det hela med en röd handväska. Ja den är knallröd! Vet inte om jag någonsin kommer använda den, det får framtiden utvisa. Jag kände väl helt enkelt inte för ännu en till svart väska. Men ja, som sagt, en röd blev det. Det hela slutade på 170 E.G.P så jag blev ju inte direkt fattig på kuppen.
 
Nu hade jag egentligen tänkt att sova. Det är dock inte så lätt när det hörs dunkadunka musik ifrån discot nere i shoppingområdet. Och de fulla ryssarna som ränner i trappen gör ju inte saken bättre. Förut har jag alltid haft ac:n på men det har jag inte längre. Börjar bli kallt i Egypten nu. Nästan så jag funderar på att införskaffa mig en jacka. Sorgligt men sant.
 
Nä men jag får väl helt enkelt ta och måla naglarna eller något istället. Discot är ju slut vid 2.30 så jag har gott om tid på mig.
 
Puss på er mina fina!

Sol och värme

När solens strålar värmer min kind, jag sitter på ballkongen och äter jordgubba. Då, då känns julen väldigt långt borta.
 
Desvärre är den ju inte det. Och min TM är någon slags julfanatiker. När vi på mötet idag började julplanera och prata julklappar fick jag nästan lite huvudvärk. Men en sak saknar jag. LUSSEBULLAR! En uppmaning till alla jag känner som gillar (eller bara gör det ändå) att baka. Snälla spar en påse med lussebullar åt mig. Snälla! När jag blir stor ska jag alltid baka lussebullar. Så det så. Till och med på midsommar.
 
Idag har vi haft arabiska lektion. Fick mig att inse än en gång att jag förmodligen aldrig kommer att lära mig arabiska. Men skam den som ger sig.
 
Yalla bye!

Snus

Snus
 
 
 
 
                                                      snus
 
 
 
 
 
          snuS                                                                                     sNus
 
 
 
 
 
 
 
                                                       snUs                                                                                      SNUS …
 
 
 
 
                                                                                      snus.

Känslosam vecka

Jag hatar att säga farväl, speciellt när jag är den som är kvar. Man tycker ju att man borde vänja sig i det här yrket men det är lika svårt var gång. Igår tog vi farväl av Nettan vår super goa norska jente. Och idag sa vi hejdå till Carro vår fantastiska guldlock. Det är alltid svårt att ta avsked extra hårt när någon lämnar en tidigare än väntat. Två månader fick vi med dessa underbara töser nu får jag säga grattis till Lanzarote och Kap Verde. Ta hand om våra tjejer! Jag kommer sakna er. Idag såg jag sista delen av Twilight Breaking Dawn. Karamba! Det var också väldigt känslomässigt. När filmen var slut var jag både glad och ledsen. Tänker inte säga varför, för er skull, som inte sett den. Men det var så roligt när jag satt där med en tår i ögat och suckandes sa; "det där var känslomässigt". Sara bröt ut i asgarv, hon blev lite paff att jag sa så. Hmm... Jag har känslor, jag lovar. Jag döljer dom bara väldigt väl. Nu känns det lite sorgligt att det inte kommer nå fler Twilight filmer. Känns tomt på nå vis. Mina tankar flyter även iväg mot framtiden med jämna mellanrum. Idag när jag låg på stranden så tänkte jag på sommar destinationerna. Sicilien skulle jag kunna tänka mig. Tror jag. Jag vet inte om jag är redo att säga farväl till TUI. Jag älskar det här jobbet och det här livet. Men jag är också lite skraj för tre säsongs "myten". Gör du fler än tre är du fast. Och jag tror lite på det. För de som jobbar i det här företaget gör antingen 1-2 säsonger eller typ 6. Och jag känner lite som så, gör jag en sommar säsong till så blir det med största sannolikhet även en vinter till i den blå världen. Och se där ja, då har jag gjort 5 säsonger. För vem vill komma tillbaka till Sverige i september-oktober? Snacka om deprimerande. Som sagt många tankar och känslor just nu. Tänk om det skulle finnas en av knapp. ;o)

Egypten är inte Libanon

Mycket tankar som far omkring i min lilla skalle just nu. Ett återkommande tema är hör (läs) och häpna; Israel/Palestina konflikten. Jag blir så arg, ledsen och nu än mer orolig när jag bor "nära" där det sker. Jag bor faktiskt i ett land som tar ställning till detta och beroende på vad de bestämmer sig för så kan även Egypten bli involverat. Men som det ser ut i nuläget så håller sig Egypten utanför. Det känns både bra och dåligt att de har beslutat det. Bra - för att jag bor här och vill inte evakueras om det blir krig. Dåligt - för att jag faktiskt vill att "någon" ska sätta ner foten och visa att det inte är okej!
Jag trivs i Egypten men ändå känns det inte helt rätt. Jag trodde att jag ville bo i ett arabland, prata arabiska och uppleva den arabiska kulturen. Men det gör jag inte. Jag bor på ett hotell, med skandinaviska gäster (bland andra) pratar danska (på sin höjd) och upplever den kulinariska buffén vecka ut och vecka in. Och jag har insett att det är inte arabkulturen jag alltid längtar efter och saknar; det är Libanon.
 
Tankarna om att det här även kan vara min sista säsong skrämmer lite. Jag har tittat på sommardestinationerna och det är inte riktigt något som lockar. Och om jag inte gör det här, vad ska jag då göra? När jag försöker föreställa mig hur det skulle kännas den dagen jag trycker på resign knappen går det som en rysning genom kroppen. Jag har ett av världens bästa jobb men det kommer inte vara för evigt. Så frågan är, när ska man sluta? Jag försöker föreställa mig ett liv i Sverige. Ibland saknar jag det så mycket (glöm gärna bort att jag sagt det). Jag saknar min familj, vänner, trafik regler, folk som är som jag, maten, naturen, djuren, ridning, att bara vakna upp och inte bo på jobbet. Att ha fritid, dötid, telefon tid. Jag saknar att kunna ringa dom jag vill prata med. Jag saknar att prata gamla minnen och skratta åt saker man gjort förr. Jag saknar folk som känner mig, har samma humor som jag, älskar att retas som jag.
Känslan av att det mer eller mindre glider ifrån mig där hemma gör mig lite panikslagen. För varje gång jag kommer till Sverige så känns det annorlunda på något vis. Jag har alltid sagt att allt är precis som det alltid har varit och kommer att vara där hemma. En unge mer eller någon ny pojkvän, men annars är människorna precis där jag lämnade dem. Och det står jag fast vid. Men det är ju också en förändring, det är deras liv, som jag blir en mindre del av för var gång jag åker iväg.
 
Frågan jag ställer mig skulle jag orka vara kvar en längre tid och bli en del av det igen? Den tanken gör mig också en gnutta paniksalgen. Vad skulle jag jobba med, vart skulle jag bo och hur skaffar man sig ett intressant liv på ett och samma ställe? Jag har mycket idéer om vad jag skulle vilja göra, men ingen ork att faktiskt ta tag i saker och ting. När besluten är för stora skjuter jag iväg dem. Som guide behöver man inte ta några stora beslut. Det är en spännande men trygg värld jag lever i.
 
Men som sagt, det varar inte för evigt.

Klovn

Jag tänkte skriva ett inlägg förra veckan, men så krånglade sidan så jag skippade det. Vad har hänt sen sist då? Jo, jag har varit ledig 2 gånger, vi har haft kick off men jag har inte bråkat med någon taxi chaufför. Idag har jag även införskaffat mina första guld smycken! Jag tycker ju inte så mycket om guld, men ibland passar det bättre än silver, så jag får väl helt enkslt vänja mig.
 
Gröna fjädrar med guldkedlor. Är för övrigt en mini apelsinklyfta jag har under läppen. ;o)
 
 
Kick offen i söndags var super bra. Dagen började med quad safari i öknen. Fett kul! Vi stannade på i en "beduin by" (uppbygd endast för turister) och åt lunch där. Efter safarim åkte vi vidare till Aqua park. Jag, Maria, Heini och Jenni åkte gummibåt i en fors, jagade ryska små barn och arabmen, stänkte vatten på dom och paddlade förbi. Sen sov jag resten av dagen i vattenparken. Kvällen fortsatte på Spine hos några i guide teamet. Grillning och lekar stod på menyn. Mycket trevlig var det. Jag fick ett pris. =o) Månadens säljare! Den ni. Det har jag aldrig fått förut. I oktober månad var det alltså JAG som sålt flest utflykter. Kvällen avslutades i Naama Bay med party party.
 
På min lediga dag förra veckan insåg jag delvis varför jag älskar att leva som jag gör. Det var jag, Maria och Joanna som spenderade dagen i Sharks Bay. De snorklade och jag solade. Jag jobbar hårt när det är mycket att göra men jag är på semester en gång i veckan. Tänk er själva i Sverige jobbar man, är ledig två dagar i veckan, sparar pengar, åker på semester en vecka (kanske två). Jag är redan här! Så när jag är ledig så är det semester. Eller a. va konstigt det blev när jag försökte förklara det. Men men... Jag förstår vad jag menar. Livet är härligt kort och gott.
Dagen avslutades med en massage för 50 L.E. Så cirka 50 SKR. Inte illa!
 
Min ldiga dag idag blev dock inte fullt så lyckad. Jag och Maria (en annan maria än den förra jag skrev om) skulle bli as bruna idag. Vi hade laddat med olja och solhatt. Olja iallafall. ;op Hon textade mig på morgonen och frågade om jag var vaken och hade kollat ut. Det var mulet! Det har tillochmed regnat idag! Fi fan. Så idag blev det en tur till Il mercato, där jag införskaffade mina nya smycken. =o)
 
I övrigt händer det inte så mycket mer. Det är mestadels jobb som gäller. Fast det är kul det med. Just ja, jag har även börjat kika på en dansk seria Klovn. Jag förstår inte riktigt allt de säger, men jag har min kära danska Maria som förklarar. Målet är att jag inte ska behöva någon översättare när den här säsongen är slut. Good luck to me!
 
 
 
 

RSS 2.0