Roomie

Woho! Min roomie och kära vän Angelica är tillbaka. Hon har spenderat en vecka i Cypern med hennes karl. ;o) Men nu är hon som sagt tillaka och med sig tog hon hem... *trummvirvel* Salt och Vinäger chips till mig! Bästa bästa. =o)

min fina vän

GRATTIS på födelsedagen min älskade Camilla! 25 jordsnurr. OJ vad vi börjar bli gamla. =o/



Den här bildn togs för cirka 10 år sedan. =o) Vi festar på valfri ålandsbåt. ;o) Och ikväll blir det fest igen. =oD

Fredagsmys

Nepp något sådant blir det inte här.  Örtte och CSI, mysigare än så blir det nog inte ikväll. Men i morgon ska jag hem till min kära vän Camilla och fira hennes födelsedag. Har fixat en mycket gullig present till henne och så har jag köpt lite saker. =o)

Bantningskurer

Shit vilken djungel!! Smal ska jag iallafall bli. Hur det ska gå till har jag inte klurat ut än. Har köpt en träningsboll idag iallafall. Motivationen för att gå ut och gå är väldigt låg då det regnar. Att jag är förkyld hjälper inte heller till så speciellt mycket. Nästa vecka ska jag, frisk eller ej, sätta igång på riktigt! Om jag går ner 1 kilo i veckan så väger jag ungefär så mycket som jag vill lagom till jul. Hmm... Jag tror dock inte att jag går ner så mycket. Oh well... Den som lever får se. ;o)

Språk

Jag vill kunna språk. Massa språk. Men det är ju så svårt! Jag jobbar lite smått på mitt arabiska ordförråd med jämna mellanrum. Fast så fort jag lär mig något nytt så har jag med alla säkerhet glömt tre andra under tidens gång. =o/

Tänk om man kunde vara såhär duktig. =oP

Home alone

Nu har Angelica farit hem till Magnus och imorgonbitti far de till Cypern. Kvar är jag och hunden. Han ska dock hem till mormor imorgon. Själv jobbar jag imorgon. Resten av veckan vet jag inte vad jag ska hitt på. Jobbar inte och är hemma själv. Någon som vill komma och hälsa på en sväng?

Jag vet inte vart alla mina vänner tagit vägen?! =o/ Känns som det var evigheter sen jag träffade någon av dem. Förutom Angelica då, som jag bor med. Så träffade jag ju Jessica J här om dagen också. OJ vad hennes tvillingar blivit stora. Så söta! Men TRE år snart, när hände det?

Var hem till Adam idag en sväng, eller ja, typ hela dagen. Hade inte träffat honom på, ja över ett år iallafall. Skönt att ses och bara hänga. Det var kul faktiskt. =o)

Nu ska jag nog försöka sussa lite. Tänkte ta Leo på en långpromix innan jag lämnar över honom till mormor imorgon. Och efter jobbet blir det True Blood!! Åh så jag längtar. =oD

Mindre lyckliga stunder...

Tvättstugan 7 - 11!!






Lyckliga stunder

Jag hade en så himla bra vecka förra veckan. Först träffa mina vänner ifrån Libanon. Var och kollade på deras show inne i stan där jag även träffade Mathias, Linnea, Caspar och Mays. =o) Inte nog med det så hann jag träffa Noomi en sväng i en av dagarna. Vi åt middag och snackade en massa. I helgen hängde jag med Anna-Maria hela helgen plus att vi träffade Sara (Falkenberg) på fredagen och på lördagen blev det utgång med Linnea, Emelie, Ida och Lucas. Lite NZ nostalgi sådär. Det var great!

Jag blir så glöd över att träffa folk som jag träffat ute på mina äventyr, dels för att de är sköna människor förstås, men också för att de får mig att tänka tillbaka och minnas extra mycket hur glad jag var och hur bra jag hade det när jag var där jag nu var. I det här faller NZ, Libanon och Palestina.

Lycka X 3!!!









Zink

Jag var hos doktorn idag igen. Fick provsvaren ifrån blodproverna jag gjorde förra gången. Har jag berättat att hon tog 4 rör?!! Hur som. Jag hade brist på Zink. Inte farligt mycket men lite mindre Zinkvärde hade jag. När jag frågade vad jag skulle äta och så för att få i mig Zink googlade doktorn fram en sida. Jag fick ett aha!-moment när jag läste den.

Bra för
Immunförsvaret och ämnesomsättningen. Bildning av DNA/RNA. Tillväxten. Ingår i  produktionen av hormoner och i ett flertal enzymprocesser (många  hormoner och mer än 70 enzymer är beroende av zink), bl.a. produktionen av proteiner, samverkar med hormonet insulin för omsättningen av kolhydrater. Bra för den mentala förmågan, tankeverksamheten. Produktionen av spermier.

Även bra för hormonomsättningen i sköldkörteln, hypofysen, könsorganen (bl.a. prostatan) och ökar frisättningen av testesteron, bra för bukspottskörteln, sårläkande.


Bra för hudens, naglarnas och hårets välbefinnande. Bra mot akne (finnar), ögon och hjärna.

Zink behövs även för upptaget av järn och utnyttjandet av A-vitamin. Zink är en antioxidant.


Symptom vid brist

Brist är inte så vanlig. Symptom kan var sämre sårläkning och infektionsförsvar, sämre tillväxt hos barn, försämrad aptit, dåligt humör, irritation, depression, aggression, inlärningsproblem, hudförändringar, vita fläckar på naglarna, psoriasis, acne, håravfall, dålig hy, klåda och eksem, dålig syn, förändrad smakupplevelse, minskad sexlust, sämre spermier, diarré mm. Hormonella besvär kan uppstå. Barn kan även få en långsammare tillväxt.

Det är mycket av det där som stämmer in på mig. Vad jag inte förstår är hur jag kan ha brist på Zink. Jag äter livsmedel som innehåller Zink.

Livsmedel med Zink
Zink är ett livsviktigt mineral. Det finns i ostron, vetegroddar, vetekli, krabba, kött, nötter och frön, bönor, linser, ärtor, spannmål och mjölkprodukter.

Kan väl erkänna att ostron och krabba har jag väl inte gjort något stort intag av, har aldrig ätit det. Men det andra äter jag relativt ofta.

 

Att tänka på
Zinkupptag gynnas av animaliska proteiner medan det hämmas av fytinsyran i fullkornsprodukter som innehåller grovt mjöl och kli. Baljväxter och nötter hämmar också upptaget. Veganer och vegetarianer bör därför kontrollera sitt zinkintag. Vegetarianer bör inta ca 50 % mer zink än rekommenderat intag.

Zink förbrukas vid stress
. Brist av zink uppkommer ofta samtidigt med brist av järn. Dessvärre kan tillskott av järn i motsatts till järn från maten även hämma upptaget av zink och koppar. Protein förbättrar upptaget av zink. Perspner som tränar mycket, exempelvis styrketräning kan även få brist.

Zink är vanlig i olika hudvårdsprodukter, är antibakteriell och har en uttorkande effekt om den appliceras på huden. Zinkoxid används ofta som solskydd.


Tänk om det är så att jag stressat bort all Zink i kroppen? Eller ja, inte all då, men det kanske är anledningen till att jag har brist på det. Kroppen är som en maskin, och jag är verkligen ingen tekniker. Jag vet faktiskt inte hur jag ska ta hand om min kropp.

 

 


I <3 New Zealand

Det finns inga ord som kan beskriva hur mycket jag saknar Nya Zeeland. Vissa dagar vill jag nästan gråta! Tänker ofta på barnen, familjen, mina vänner och mitt liv där. Idag ska jag skicka ett paket till "mina" knasbollar. Hehe... Kan höra, i mitt huvud, hur Max säger det: "You are a snasboll". Vill så gärna vara där när de öppnar sina pressenter.

Nå väl. Nu är jag här och funderar vad jag ska göra med mitt liv. Någon som har ågot bra förslag? Feel free att dela med er. ;o)

If you had seen a part of heaven, I'm pretty sure you missed it too.



Hur länge ska de leva med skulden?

http://www.dn.se/webbtv/har-ber-nazistattlingar-om-ursakt-1.1149599


Det är fruktansvärt hemskt det som hände för 69 år sedan, den kan vi aldrig komma ifrån. Men hur många gånger ska de be om ursäkt och hur länge ska tyskarna känna denna skamm?

Lev i nuet! Och se vad ni har framför er istället. Vakna för fan!


Det är som att vara galet kär!

Jag tar tillbaka lite av det jag skrivit tidigare om att vara kändiskåt. Jag är det, big time! När det kommer till kändisar som är riktiga kändisar, som jag faktiskt bryr mig om. I natt var jag helt lyrisk på jobbet för att jag visste att det bodde en riktig super kändis på hotellet. Jag var inte trött alls under natten för att jag visste att han någon gång under morgonen skulle dyka upp i lobbyn. Mycket riktigt, det gjorde han, hela min dag var gjord. Synd att man bara skulle hem och sova. Jag som lätt hade kunnat dansa runt på rosa (även fast mina snarare är gröna eller blå, men jag säger rosa så ni förstår) hela/halva dagen.

Tror jag fortfarande är i någon slags extas. Kan inte sova alls. När jag tänker på att jag faktiskt pratat med en av de artister jag beundrar som mest så pirrar det i kroppen. Fick nästan en sån här "jag är kär"-känsla i kroppen när han vände sig om för att prata med mig. Haha... Så löjligt när jag tänker på det, känner mig lite "fjortis". But you can't deny your feelings.

Vill ni veta vad han sa? Jag skiter i vilket, kommer skriva om det iallafall.

Jag såg att hans crew kom tillbaka ifrån frukosten. En av dem hade, innan de gick dit, lämnat några grejer hos mig. När jag såg att han var med lös jag upp som en sol. Tror att killen med grejerna förstod varför och flinade lite åt mig. När de tagit sitt pick och pack och var påväg ut igenom entrén så vänder han sig om och tittar på mig. Jag tror mitt hjärta stod still där för en sekund. Han går emot mig och när kan kommer fram säger han; "We ordered a cab for 7 o clock, but we're leaving now. Can you pleace cancel the taxi for us? It's in the name..."  Ok, det kansek inte var exakt så han sa det, men jag vet att det handlade om att de beställt en taxi, men åkte tidigare, så han ville att jag skulle avbeställa den åt honom. Min hjärna och hjärta gick på högvarv. ;o) Vet iallafall att jag svara; "Sure sir, I'll fix that for you", som man gör till alla gäster. Man fixar och donar.

Vad ska jag leva på den här natten då? Kanske några andra kändisar på hotellet. =o) Det vet man ju aldrig. Vet iallafall att jag kommer vara väldigt trött i natt, eftersom jag är vaken redan nu. =o/

Lite smått nervös

Nu har jag äntligen tagit tag i mina "sjuk-symtom". Ringde vårdcentralen idag och fick en tid imorgon och nästa vecka. 25-år gammal och jag erkänner, jag gillar inte sjukhus, läkare, vårdcentraler och främmande människor som ska klämma och känna på en. Folk som ska berätta för mig hur jag mår. Läskigt! Men kanske också blir det bättre efter jag träffat en läkare. Inte för att jag har allt för stort hopp om det. Tror inte han kan utföra några mirakel med mig. Men vad vet jag... ?

Tekniska jävla skitsaker!!

Är det någon som verkligen kan tända min stubin på 2 röda så är den helvetes-jävlar-tekniska-manik-prylar som inte fungerar som de ska. Jag klarar verkligen inte att hålla mig lugn när tekniken kronglar. Det är sådant som bara ska fungera.

Varför i helvete står det:
Du har angivit fel uppgifter, eller använt en gammal kontrollkod. Försök igen. Vid upprepade felaktiga inloggningar spärras kortet för inloggning med e-kod i en timme.

När jag inte har gjort det? Varför?? Och det är inte första gången Nordea kronglat med mig. Absolut inte första. Börjar överväga att byta bank.

Jag skickade ett hatmail. Om ni blev oroliga nu kan jag lugna er med att jag iallafall använde ett städat språk.

Heby

Imorgon bär det av till Heby och Clownläger(?). Ska träffa mina vänner Samar och Kamal som är här ifrån Libanon. Det ska bli så himla kul att träffa dem igen! Jag är helt exalterad och kommer förmodligen inte kunna sova i natt. Var mer än två år sen jag träffade dem. Synd att inga fler kunde komma. Skulle vara så roligt att träffa hela Circuna gruppen igen. Men vem vet, jag kanske hinner med en liten Libanon trip inom en snar framtid. ;o)



RSS 2.0