En helt fantastisk plan!

Skrev mid min kära fru Jossan på Fejan. Och hon kom med ett helt fantastiskt förslag. Hon fråga om vi inte skulle åka till NZ nästa vinter. Tycker det låter helt fantastiskt. Bara att sätta igång att spara. Haha! I det här företaget (iallafall med det jag jobbar med) så tjänar man ju inte nå stora pengar precis. Men å andra sidan hoppas jag att jag känner mig klar med det här till nästa år. Det blir ju iallafall två säsonger till. Så nästa sommar behöver jag ett jobb. Gärna ett välbetalt sådant, eller ett sådant man kan jobba på natt som dag, mest hela tiden. Så behöver jag ett boende också, gärna gratis. Någon som har några tips?
 
Det här var ett sådant jobb jag hade natt som dag. Nattjobbet var bäst! Skulle lätt kunna tänka mig en sommar som receptionist igen.
 
Det här är jag och min fru som tar farväl när hon skulle lämna Auckland. Vi har ju träffats många gånger efter det! =o) Men just det här ögonblicket var väldigt sorgligt.
 
Det här är Auckland, mitt andra hem. Här har jag spenderat många dagar med shopping och utflykter med barnen. Många nätter har jag vandrat runt på dessa gator med vänner skratt och mycket dans!

Facebook uppdateringar

Det är alltid lika kul att gå in på FB. Jag vet nu precis vilka sjukdomar allas barn har, vilka som är hemma och vabar och vilka fler i familjen som är sjuka. Men jag hoppas ni kryar på er allihopa som har magsjuka. =o)
 
Idag fick jag en så fin kommentar av en gäst. Jag hade hjälpt hennes mamma till sjukhuset. När jag kom tillbaka till hotellet och skulle uppdatera henne om hur läget var sa hon.
– Här kommer vår ängel, Moa, så kramade hon om mig.
 
En sådan stund kan man leva på länge. Allt annat slit, övertid, arga gäster och allt annat jobbigt man kan vara med om är i dessa stunder som bortblåsta. Barnen var dock inte så intresserade av vem det var som hjälpt deras mormor. Deras kommentar var; "Hur många glassar får man ta?"
 
Imorgon är jag ledig! Då ska jag spendera dagen med mamma och pappa. Ta en sväng på strandpromenaden och bli asbrun, hade jag tänkt. ;o)

Happy valentine's day!

 

Imorgon är en annan dag...

Och det är en fantastisk dag! Då landar mamma och pappa här i Sharm. Lyckan är obeskrivlig. Som jag längtar! Jag har även tre "extra" lediga dagar, semesterdagar jag har kvar, när de är här. Ska bli så himla kul! Passande att de kommer på alla hjärtans dag, för de är ju två av de människor som har en väldigt stor del av mitt hjärta.
 
 

Ett år sedan

Fast det känns som att det var längre sen... Jag kom att tänka på det idag när jag tittade på "Emil i Lönnerberga". De sa att de skulle tvätta byke inför julen. Då kom jag att tänka på min kära vän och roomie i Teneriffa. En väldigt söt finlands svensk tjej, som använde vissa "gammelsvenska" ord. Jag vet inte om det är för att man upplever mer eller för att man flyttar ungefär var sjätte månad, det känns som att tiden går så fort. När jag tänker tillbaka på Teneriffa så känns det som evigheter sen. Men inså att det bara är för ett år sen jag var där. Tänk vad många människor man träffar och saknar såhär i efterhand. Och listan kommer att byggas på. Lite sorgligt känns det allt men vi ses igen…inshallah!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mitt första och bästa guideboende, kära Oroverde!
 
Ps: Nu är jag så jävla förbannad på den här bloggen, som inte lägger upp bilderna som jag vill ha dem! Nu får det se helt fucked up ut. Godnatt!

Shop til you drop

När man bor utomlands och långt ifrån sina nära och kära får man inte presenter. Inte i julklapp eller när man fyller år. Man behöver å andra sidan inte köpa några heller, förutom till sig själv! Vilket jag har gjort. Den dagen jag var i Il Mercato med Ahmed gick vi förbi en skoaffär, jag kikade in genom fönstret och såg ett par stövlar. Det finns vissa saker vi kvinnor egentligen inte "behöver" men bara måste ha ändå. De här stövlarna är en sådan sak. Jag sprang in i affären och provade dem, jag tittade inte ens på prislappen, jag skulle ha dem! 950 l.e fattigare gick jag ut ifrån affären som en gladare människa.
 
Idag tog jag och mina service bitches en sväng in till Nabq centrum. Där införskaffade jag både ny väska och plånbok. Jag behövde en större väska och på köpet till den här väskan så fick man en liten väska inuti. Han ville ha 390 l.e för väskan. Jag tyckte 300 l.e för både väskan och plånboken passade mig bättre. Så det blev 315 l.e! Alla nöjda och glada.För övrigt så hade jag haft min gamla plånbok i ett år konstaterade jag när jag kom hem. Den införskaffades i kina-shopen på Teneriffa!
Idag köpte jag även ett par piffiga Roy & Bon solglasögon. Den ni, vad är Ray ban i jämförelse med det lix. Och billiga var dem, endast 25 l.e! Fyndade även två tekoppar som jag (förhoppningsvis) kommer dricka mitt rooibos te i. Men insåg att jag nog måste köpa iallafall en till, om man har två gäster på besök.
 
Allt detta var en förtidig födelsedags present till moi! Man kan nästan tro att jag fyllet jämt. Fast det gör jag ju inte!
 

Ni är så fina!

Åh vad glad jag blir när ni kommenterar mina inlägg! Och vad många det är som läser! Extra tack till Jenny som skrev så fint i ett av inläggen. <3
 
Annars mår du?
(Vem är det som säger så??)
 
Jag har snöat in mig lite på Astrid Lindgren filmer just nu. Svenskare än så kan det väl inte bli. Känns som en liten tröst när man har hemlängtan. Ja jag kan ha det ibland, men det händer inte ofta. Ibland känns det bara så komplicerat att bo utomlands, speciellt i Egypten, som inte har någon likhet what so ever med Sverige. Ibland kan den enklaste sak bli så bökig. Som att hitta linnen! Jag vill ha helt vanliga jävla basic linnen. Ni vet sånna man kan köpa på H&M för 79 :– Det är ett mission impossible här i Egypten. Jag drog med mig Ahmed en kväll genom hela Old Market och sedan Il mercato. Men icke!
 
Kanske man kan skriva en önskelista här och hoppas att någon-(ra) kan köpa med sig. (Läs mamma & pappa) ;o)
 
Min önskelista:
  • Linnen ifrån H&M (svart, vitt, blått, grönt, rött, de sistnämnda i mörka nyanser)
  • Snus (L&D med salmiak smak) En stock!
  • Lösgodis, gärna mycket saltlskrits och kritor (även fast jag inte får äta det)
  • Rooibos te
  • Bejkon mjukost (och någon annan gris som går att få tag på)
  • Aloe vera!! I alla dess former och substanser.
 
Kan inte fatta att det bara är fem dagar kvar så är de här! Ska bli så himla kul! Hoppas jag kan vara ledig något.
 
 
 

EN VECKA KVAR!

 Åh som jag längtar! <3
 
 
 
    
 
 
 
 
 
 
 

Synonymer till tråkmåns

 
Tråkputte
  
                                   Träbock                                        
 
 
               Surpuppa                                                              Torris 
 
 
                                                                                                                                        Torrboll 

  
                                                Perukstock 
 
 
                                                                                              Glädjedödare 
Dönicke      
 
 
 
                                 Döddansare                                                                                                        Tungus
 
 
Hur jobbigt kan det vara att kommentera en blogg? Eller är det INGEN som vet vad det är för hus i förra inlägget?
 
 
 
 

Karlsson på taket!

Just ja, tack mamma. Det är ju Karlsson på taket som säger "det är en världslig sak". Jag hämtade lite Astrid Lindgren filmer ifrån min kollega Marcus igår. Åh vad jag älskar Astrid! Igår kväll kollade jag på filmen som utspelar sig här. Fick mig att tänka på en person som betyder väldigt mycket för mig. Första gången vi träffades tog han med mig hit. Kan ni gissa vart det är?
 
      
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tiden går så fort!

Där man delar upp sitt liv med ett halvår i taget lever man på ett helt annat sätt och tiden går så fruktansvärt fort. Ett halvår känns ändå som en lång tid. Alltid i början på en säsong tänker man på allt man ska göra. Man lär känna nya människor, man lär sig allt nytt man måste veta, man studerar utflykter. Vips så har vardagen satt igång och tiden börjat ticka.
 
Det är inte långt kvar nu. De första ifrån SSH ger sig iväg redan om tre veckor! Och jag då? Jag tror jag kommer vara en av de sista att lämna Sharm, eftersom min nya destination öppnar så sent. Ännu har jag inte varit till Petra i Jordanien eller åkt till Luxor, jag har inte alls bearbetat min vatten rädsla. Jag som eventuellt hande tänkt att prova på ett dyk! Tror jag stryker det ifrån listan. Och vad hände med de alla kreativa lediga dagarna? Ibland tror jag att man bara fåt acceptera att det är så här jag lever och på min lediga dag vill jag inte alltid "vara på semester" utan bara ligga i mitt rum och göra ingenting. Som idag.
 
Igår hade vi en liten team-kväll kan man säga. Nästan hela teamet åkte till ett helt sjukt mysigt ställe. Det är ett café som ligger på några klippor. Svårt att beskriva, jag får åka dit och fota det någon dag. Kanske efter jag varit i Petra och Luxor. Haha...
 
Bjuder istället på någon annan helt random bild, för jag har upptäkt att det blir så mycket roligare med bilder i bloggen. ;o)
 
Det här var lääänge sen <3 Jag och min systerdotter (guddotter) Emmie. Undrar hur gammal hon kan ha varit på den här bilden? Haha... Kom just på en kul grej hon sa till mig när hon var liten. Jag sa att jag älskar henne, och hon frågar mig varför då? Kommet inte exakt ihåg vad jag sa, men någonting om att jag var hennes Gudmor. Hennes kommentar är: "Men moster, det är väl en världslig sak". Tror hon var inne i någon Pippi period då. (eller vem är det som säger så?)

RSS 2.0